Eto'o számára a válogatott és az Afrika Kupa fontosabb a Barcánál

Vágólapra másolva!
2007.11.09. 13:24
Samuel Eto'o hivatalosan jelezte az FC Barcelona felé, hogy részt vesz a kameruni válogatottal a 2008 janurjában megrendezésre kerülő Afrika Kupán – értesült a Marca madridi sportnapilap pénteken délelőtt. A kontinensviadalt 2008. január 20. és február 10. között bonyolítják le Ghánában.
Samuel Eto'o számára nehéz döntés volt a mostani
Samuel Eto'o számára nehéz döntés volt a mostani
Samuel Eto'o számára nehéz döntés volt a mostani
Samuel Eto'o számára nehéz döntés volt a mostani

Csöbörből vödörbe. Frank Rijkaard az egész eddig idényben nélkülözni kényszerült a november végéig térdsérülésével bajlódó Samuel Eto'ót, most pedig kiderült, január közepétől sem számíthat a sztárra kerek három hétig.

A csatár többször is célzott arra korábban, hogy mindenképpen segítségére lesz a nemzeti csapatnak az afrikai kontinenstornán.

A Barcelonánál hónapok óta győzködték az afrikai klasszist, tartson ki klubcsapata mellett az év elején, Eto'o azonban hajthatatlan maradt, s most véglegesítette is döntését.

Úgy határozott, 2008 januárjában csatlakozik Otto Pfister szövetségi kapitány keretéhez, hogy Kamerun válogatottját erősítse a ghánai viadalon.

A 26 éves csatár – ha egészséges – egyaránt alapember a Szelidíthetetlen Oroszlánoknál és a gránátvörös-kékeknél, a Barcelonánál azonban három hétig le kell majd mondani a szolgálatairól.

Ez azt is jelenti, hogy nem vehet részt többek között a Barca bilbaoi vendégjátékán, és – amennyiben Kamerun döntőbe jutna – a Sevilla-Barcelona összecsapáson sem.

A katalánok számára csak egy kiskapu maradt: meggyőzni a kameruni labdarúgó-szövetséget. Nem valószínű azonban, hogy akad annyi pénz a világon, amellyel meg lehetne győzni az afrikai sportvezetőket, hogy elengedjék Kamerun ünnepelt bálványát.

Eto'o szezoneleji sérülése miatt csak egy mérkőzést abszolvált ebben az idényben, az ezt megelőző évadban viszont 19 meccsen 11-szer volt eredményes.

A Barcelona hivatalos internetes oldalán Joan Laporta korábban úgy nyilatkozott, mindent megtesznek azért, hogy ne veszítsék el a játékost még a sérülésen túl is.

„Elsősorban a Barcelona rendelkezésére kell állnia, utána jöhet a válogatott” – mondta az elnök.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik