Otthon nyert a Villarreal, az Atlético, az Espanyol és a Betis is

Vágólapra másolva!
2007.09.30. 19:20
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) hatodik fordulójában hazai pályán nyert a Villarreal, az Atlético, az Espanyol és a Betis, míg vendégcsapatként gyűjtötte be a három pontot a Santander és a Murcia. Gólnélküli első negyvenöt percet követően Fuentes 62. percben szerzett góljával a hazaiak szereztek vezetést a Villarreal-Athletic Bilbao találkozón, amely előny a lefújásig ki is tartott. A Villarreal őrzi helyét az élbolyban, ötödik győzelmüket könyvelhették el.
Andoni Iraolát (Athletic Bilbao, balra) Robert Pires (Villarreal) vette üldözőbe
Reuters
Andoni Iraolát (Athletic Bilbao, balra) Robert Pires (Villarreal) vette üldözőbe
Andoni Iraolát (Athletic Bilbao, balra) Robert Pires (Villarreal) vette üldözőbe
Reuters
Andoni Iraolát (Athletic Bilbao, balra) Robert Pires (Villarreal) vette üldözőbe

A vasárnap délután legizgalmasabb, legeseménydúsabb összecsapását két újonc, a Valladolid és a Murcia vívta egymással. A hazai csapatból Cifuentes a 23. percben már a második sárga lapját gyűjtötte be, így egy fővel megfogyatkoztak a vendéglátók.

A vendégek jól használták ki ellenfelük pillanatnyi megingását: négy perccel később emberelőnyüket gólra váltották.

Öt perccel később már kettő volt a különbség, már ami a pályán lévő csapatok létszámát illeti. A 32. percben ugyanis Butelle azonnali piros lappal volt kénytelen elhagyni a pályát, a vendégek malmára hajtva ezzel a vizet.

A Murcia egygólos előnnyel, két ember fórral futhatott ki a második félidőre, talán már el is hitték: ez a meccs már megvan.

Ezt és a kis pihenőt kihasználva a Valladolid váratlanul góllal kezdte a játékrészt, Llorente a 48. percben volt eredményes.

Egészen a hajrához érkezve jól tartotta magát és a döntetlent a kilenc fővel játszó Valladolid, ám akkor összetörtek: a vendégek végül hárommal nyerték a mérkőzést. A Valladolid hazai pályán így továbbra is nyeretlen, három mérkőzésen mindössze egy pontra futotta erejükből.

Madridban a 37. percig kellett várni az első gólra, akkor az Atlético játékosa, Garcia köszönt be az Osasunának. Az eredmény egészen a hajráig nem változott, akkor Agüero – ki más – biztosította be a hazai sikert. Az Atlético harmadik győzelmét húzta be, hazai pályán még veretlenek. Az Osasuna másodszor kapott ki, idegenben nyeretlenek.

Barcelonában ismét az Espanyol elsőszámú gólfelelőse, Tamudo szólt hozzá érdemben elsőként a találkozóhoz, méghozzá a szünet előtti hajrában. Ez a találat végül három pontot ért csapata számára. Az Espanyol harmadszor nyert – legutóbb Sevillában is győzni tudtak -, a La Coruna harmadszor szenvedett vereséget, de csak első alkalommal vendégként.

Az Almeria vendégeként Garay góljával már a hatodik percben vezetést szerzett a Santander, amely előny a lefújásig kitartott. A Santander másodszor nyert, először idegenben. Az Almeira harmadszor kapott ki, másodszor hazai pályán, ahol így továbbra is nyeretlenek.

A Mallorca gólnélküli első felvonással nyitott Sevillában a Betis vendégeként, de előbbiek Ballesteros 36. percben történt kiállítását követően akkor már egy fővel megfogyatkoztak.

A vendéglátóknak azonban a második félidő 14. percéig kellett várniuk, hogy emberelőnyükből előnyt kovácsolva megszerezzék a vezetést. Ez végül Xisco találatának köszönhetően jött össze. A mérkőzés azonban csak a hajrában dőlt el, akkor két gólt szereztek a hazaiak.

Ez volt a még mindig kiesőhelyen álló Betis első győzelme a bajnokságban, a Mallorca másodszor kapott ki.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

6. FORDULÓ:
Almeria - Racing Santander 0-1 (Garay 6.)
Atletico Madrid - Osasuna 2-0 (Garcia 37., Agüero 81.)
Espanyol - Deportivo La Coruna 1-0 (Tamudo 45)
Real Betis - Mallorca 3-0 (Xisco 59., Sbis 77., Edu 91.)
Valladolid - Real Murcia 1-4 (Llorente 48., ill. Lucas 27., Baiano 75., Ivan 81., Abel 87.))
Villarreal - Athletic Bilbao 1-0 (Fuentes 62.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik