A hajrában bukott két pontot az Atlético Madrid a Murcia vendégeként

Vágólapra másolva!
2007.09.16. 19:28
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában az újonc Murcia a játék minden elemében magasan a nyáron jelentősen megerősített, a szezon előtt merész célokat maga elé tűző Atlético Madrid fölé emelkedett, de a végén csak nagy kínkeservvel tudtak egyenlíteni és még annak is örülniük kellett.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A 13. percben a balszélen kapu felé induló Agüero kapott mértani keresztlabdát még a vendégek térfeléről, amelyet megszelídített, majd immár a tizenhatoson belülre érve középre cselezett. Védője ugyan tartotta vele a lépést és az ütemet, ám a fiatal argentin támadó hirtelen laposan visszahúzta a labdát a rövidbe, amely a kapufa tövéről vágódott a hazaiak hálójába.
A bajnokságban még veretlen újonc azonban nem esett össze, sőt, kettőzött elszántsággal vetette bele magát a mérkőzésbe, az egyenlítés reményében. A pálya majdnem felbillent, a drága pénzen megerősített fővárosiak nem tudtak lépést tartani a hazaiakkal. A szünetig nyolcszor próbálkoztak kapura lövéssel a Murcia játékosai, a madridiak ugyanezt kétszer tették meg, öt hazai szögeltre mindössze egy sarokrúgás jutott a vendégek részéről.
Volt gondja a madridi védelemnek rendesen, igaz a hazaiaknak pedig a célzással akadtak gondjaik. Nyolc lövésükből ugyanis csak kettő találta el a kaput, viszont ez egy madridi kapura is menő löketből gól született és ez számított.

A második félidőben nem változott a játék képe, a Murcia nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. Mivel a hajrához érve fizikai és mentális erővel is nyomást bírtak gyakorolni a vendégekre – öt murciai sárgalap sikerült be ebben szakaszban -, erőfeszítéseik jutalma a végén egy szép gól lett. Gallardo egy baloldali keresztlabdát vett le és tolt meg a jobboldalon, majd a jobbösszekötő helyéről, 16 méterről, miután senki nem lépett ki rá, kapura lőtt: a labda védhetetlenül vágódott a jobb felsőbe.

Az Atlético továbbra is nyeretlen, míg a Murcia veretlen a szezonban.

A Deportivo La Corunában Guardado hetedik percben szerzett góljával verte a Betist: a hazaiak első győzelmüket arattak, a vendégek két döntetlent követően először kaptak ki.

A Villarrel Nihat hajrában szerzett találatával bizonyult jobbnak vendéglátójánál, a Mallorcánál: a vendégek második győzelmüket aratták, a házigazdák először hagyhatták el vesztesen a pályát.

Az Espanyol ugyancsak a hajrában lőtt gólnak köszönheti a három pontot. Igaz, hazai pályán a Getafe ellen. A katalánok először arattak győzelmet, a madridiak viszont még mindig nyeretlenek.

Két döntetlent követően Munitis első félidő közepén szerzett találatával első szezonbeli győzelmét aratta a Santander, míg a vesztes Levante változatlanul egy árva ponttal, rúgott gól nélkül szerénykedik a tabella végén.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

3. FORDULÓ:
Deportivo La Coruna-Betis 1-0 (Guardado 7.)
Espanyol-Getafe 1-0 (Soriano 88.)
Mallorca-Villarreal 0-1 (Nihat 82.)
Racing Santander-Levante 1-0 (Munitis 27.)
Real Murcia-Atlético Madrid 1-1 (Gallardo 82., ill. Agüero 13.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik