Frederic Kanouténak esze ágában sincs visszatérni Angliába

Vágólapra másolva!
2007.06.24. 11:43
A Szuperkupa és az UEFA-kupa után a Spanyol Kupát is begyűjtötte a Sevilla labdarúgócsapata a 2006/07-es szezonban. A döntőben Frederic Kanouté góljával győzött Juande Ramos csapata, a mali gólszerzőt kiállították a végén. A játékos a meccs után cáfolta, hogy visszatérne Angliába.
Kanoutét ünneplik a társak a gólja után
Reuters
Kanoutét ünneplik a társak a gólja után
Kanoutét ünneplik a társak a gólja után
Reuters
Kanoutét ünneplik a társak a gólja után

Egy gól döntött a Sevilla-Getafe Spanyol Kupa-döntőn, azt az egyet pedig az andalúzok mali válogatott támadója, Frederic Kanouté helyezte el Luis Garcia hálójában. A sevillaiak az UEFA-kupa után tehát a hazai trófeát is megnyerték.

A 29 éves játékos elismerte, hogy szerencséjük is volt a döntőben, hiszen a hetedik percben minden sevillaiban meghűlt a vér, amikor Guiza egyedül vezethette Andres Palop kapujára a labdát. A támadó azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a kapus leszedte a lábáról a játékszert.

A másik oldalon ellenben nem hibázott Kanouté. A mali támadó Pulido rövid hazaadását elcsípte, majd a Getafe hálójába lőtt. Több gól nem esett, Kanouté azonban nem játszhatta végig a mérkőzést, ugyanis a játékvezető egy törlesztésért kiállította.

A 21 bajnoki gólig jutó játékost arról is kérdezték, van-e realitása annak, hogy visszatér Angliába.
„Még két év van a szerződésemből, és nem tervezem, hogy távozom. Több olyan dolgot is olvastam a sorsomról, ami nem igaz. Két gyönyörű év van mögöttem, és most újabb trófeát nyertem, a jövőben is a Sevilláért szeretnék küzdeni.”

A szezon második felében egy visszatérő ágyéksérülés által is hátráltatott támadó elmondta, hogy az idei sikeres szezont nehéz lesz megismételni jövőre, de mindent megtesznek, hogy sikerüljön.

José Mariad del Nido klubelnök is maximálisan elégedett a csapat idei teljesítményével:
„Három trófeát nyertünk idén” – mondta a sportvezető. – „Ez a csapat a spanyol futball történetének egyik legjobbja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik