Frank Rijkaard szerint ez a győzelem reményt adhat nekik

Vágólapra másolva!
2007.05.21. 08:50
Kiütéses győzelmet aratott az Atletico Madrid felett az FC Barcelona labdarúgócsapata, így továbbra is versenyben van a bajnoki címért folyó harcban. Érthető, hogy a 6-0-s győzelem után mind Frank Rijkaard edző, mind Joan Laporta elnök nagyon elégedett.
Hatszor örülhettek a Barca játékosai
Reuters
Hatszor örülhettek a Barca játékosai
Hatszor örülhettek a Barca játékosai
Reuters
Hatszor örülhettek a Barca játékosai

„Ez egy nagyszerű győzelem, ami reményt adhat nekünk a folytatásra” – mondta Rijkaard a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – „Megmutattuk, hogy képesek vagyunk egy kiváló meccset játszani egy olyan csapat ellen, amelynek általában jól megy ellenünk.”

A holland szakvezető hozzátette, hogy az Atletico kontrajátéka veszélyes volt a mérkőzés elején, de miután a fővárosiak megkapták az első gólt, kinyíltak, így több terület jutott a katalán csapat játékosainak.

„Az első gól mindent megváltoztatott. Akár még több találatot is szerezhettünk volna, de így is csak gratulálni tudok a játékosaimnak, remélem, ez a teljesítmény kitart a szezon végéig.”

„Remélem, sikerül megnyernünk a bajnokságból hátralévő három mérkőzést. Ez alatt a három forduló alatt még sok minden történhet, még mindig több csapat esélyes a bajnoki címre.”

Joan Laporta elnök is nagyon örült a szép sikernek, szerinte az együttes megmutatta, hogy mit is tud valójában. Ő úgy látja, hogy ha csapata megnyeri mindhárom hátralévő mérkőzését, akkor megvédi bajnoki címét.
„Egy nagyszerű mérkőzést láthattunk, egy olyan csapatot, amely megérdemelné a bajnoki címet.”

Az Atletico Madrid oldalán érthetően elkeseredettek voltak a hatalmas vereség után.
„Ilyesmi soha nem történt velem, hogy egy csapatom ekkora vereséget szenvedjen” – kesergett Javier Aguirre vezetőedző. – „Ez egy szörnyű este volt, de túl kell lépni rajta, és össze kell szedni magunkat a Nastic elleni meccsig.”

A mexikói szakvezető hozzátette, hogy 0-3 után a csapata elvesztette tartását, és könnyű préda lett a Barca számára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik