Röplabda: újabb vereség Szlovákiától Eb-selejtezőn

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.08.13. 20:01
null
Ezúttal egy szettre futotta a magyar válogatottól Szlovákia ellen (Fotó: Földi Imre)
Két játszma után már csak egyet tudott megnyerni a magyar férfi röplabda-válogatott a szlovákok ellen, akik így továbbra is maradnak a csoport második helyén.

 

A magyar válogatott számára a legfontosabb mérkőzését játszotta a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A betegségből visszatérő szélső ütő, Blázsovics Péter egyből a kezdőben kapott lehetőséget, csakúgy, mint az elmúlt három mérkőzésről családi okok miatt hiányzó csapatkapitány, Szabó Alpár.

Nagyon bekezdtek a szlovákok, mind a hálónál, mind a hátsó sorban remekül zártak és az első szett elején elhúztak 8:4-re, ezért Koch Róbert szövetségi kapitánynak időt kellett kérnie. Sikerült valamennyit javítani a támadójátékunkon, ezáltal hárompontosra csökkenteni a különbséget, de a szlovákok nem sokkal később hatpontos előnyre tettek szert. Blázsovics valószínű nem teljesen egészséges még, hiszen a játszma felénél lecserélte őt Koch Róbert, Gergye Roland vette át a helyét. A különbség nem csökkent, 20:13-as vendégvezetésnél ismét magához hívta a magyar kapitány a fiait. Magára találta a csapat, hiszen sorozatban öt pontot szerzett és mindössze két pont volt a két csapat között a különbség – látszott, hogy a védekezésünk javult a hálónál. Sajnos tovább nem sikerült csökkenteni a különbséget, a szlovákok pedig kihasználták a hibáinkat, így megnyerték az első szettet. (21:25)

Szlovák pontokkal indult a második szett, amire sikerült még válaszolnia a házigazdáknak, aztán a szlovákok csapatkapitánya, a remek szélső ütő, Tomas Krisko révén ismét sikerült meglógniuk. Nyitásból ezúttal is sok hibát ütöttek a vendégek, azonban könnyen lefülelték a mieink szélről indított támadásait, így a szett felénél már héttel vezettek. 15:7-nél időt kért Koch Róbert, majd feladót és átlót cserélt, beállt Keen Cameron és Pesti Marcell. Utóbbi azonnal ponttal mutatkozott be. Határozottabb támadásinak köszönhetően a vendégek a 20. pontot hétpontos előnyben érték el, és ugyan néhányszor jöttek a tőlük megszokott hosszú nyitások, nem veszélyeztették a magyarok a szett megnyerését számukra – meg is tették. (16:25)

Fej fej mellett indult a harmadik szett, a tizedik pontot pedig a mieinknek sikerült először megszereznie, így játszmán belül először vezettünk a mérkőzésen. Magára talált a csapat, határozottabb és jobban szervezettebb támadásokat vezettek Koch Róbert tanítványai és tartották a lépést az ellenféllel. Egy újabb rontott szlovák nyitás után már kettővel vezettek a hazaiak (16:14), Pesti Marcell parádés nyitásai és megoldásai továbbra is két lépés távolságra tartotta a két együttest. A 19. pontnál megtorpantak a házigazdák, kisebb hibák után a hárompontos előny helyett, kiegyenlítettek a szlovákok, ezért Koch Róbert gyorsan időt kért. Az izgalmas végjátékba Pesti révén kétpontos előnyre tettünk szert – bár a szerencse nem a mieinkkel volt –, a challenge ezúttal velünk volt, és három szettlabdát harcoltak ki a magyarok, amiből a másodikat sikerült értékesíteni. (25:22)

A negyedik szett elején ismét a szlovákok tettek szert kétpont előnyre, azonban a magyarok nem hagyták őket meglépni. Bár ismét elképesztő labdákat mentett meg többször is az ellenfél, a hazaiak rendre kiegyenlítettek, a 12. pont után pedig sikerült eggyel átvenni a vezetést. A szlovákok persze kiegyenlítettek, nem sokkal később vissza is vették a vezetést, azonban a mieink rendre mindig egalizáltak. Sokáig partiban voltunk, azonban a szlovákok kevesebbet hibáztak a végén és megnyerték a mérkőzést. (20:25)

FÉRFI RÖPLABDA EB-SELEJTEZŐ
F-csoport, 4. forduló
Magyarország–Szlovákia 1:3
(–21, –16, 22, –20)
Budapest, 1100 néző. V: Pop (román), Varbanov (bolgár).
MAGYARORSZÁG: Magyar, Blázsovics 2, Szabó A. 1, Kovács Z. 9, Horváth K. 16, Gacs 1. Csere: Bozóki (liberó), Gergye 10, Keen 1, Pesti 14, Tomanóczy 5. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
SZLOVÁKIA:
Krisko 21, Kovac 10, Michalovic 17, Firkal 7, Ondorvic 13, Porubsky 4. Csere: Turis (liberó), Ihnát, Palgut, Smolej 1. Szövetségi kapitány: Marek Kardos.
MESTERMÉRLEG
Koch Róbert:
– Nagy taktikai csata volt a pályán, mindkét együttes remekül felkészült a másikból a szerdai találkozó után: ott a szlovákok egyszemélyes hadseregként győztek, most azonban megfogtuk a feladóátlójukat, akinek a szerepét azonban azonnal átvette egy másik rutinos játékos. A meccs elején a támadásunkat nem tudtuk a jó védekezés mellé tenni, hiába kezdtünk mi is egy rutinosabb sorral. A cserék után gyorsult a játékunk, ez jobban működött, és a feladócsere is segített, mert Keen Cameront nem ismerte annyira az ellenfél. A közönségnek nagyon sokat köszönhetünk, és annak is örülök, hogy láttam csapatában a dinamikát, a sebességet. A rutin még hiányzik, sok a fent és lent, ebben a meccsben ennyi volt ma. Örülök, hogy a srácok haladnak az úton, ezen megyünk tovább.
A csoport másik mérkőzésén: Grúzia–Spanyolország 0:3
A csoport állása a 4. forduló után: 1. Spanyolország 11 pont (12:2 szettarány), 2. Szlovákia 9 (9:4), 3. MAGYARORSZÁG 4 (6:9), 4. Grúzia 0 (0:12)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik