MTI, I. SZ. 2021.01.19 21:33 Frissítve: 2021.01.20 01:01

Röplabda: a Pénzügyőr hátrányból nyert Barcikán

A veretlenül éllovas Pénzügyőr szetthátrányból fordítva győzött Kazincbarcikán a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának keddi találkozóján. A női Extraligában az Újpest három szettben legyőzte a Szent Benedek RA együttesét.

Nagy csata volt Kazincbarcikán (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)

 

A férfiaknál a hazaiak nyerték a nyitó felvonást, ám a vendégek a maratoni második játszmában egyenlítettek, majd négy szettben megnyerték a találkozót.

A női meccs legeredményesebb játékosa a győztes fővárosiak kolumbiai centere, Valerin DeLacruz Carabali volt 14 ponttal, a cseh Petra Kojdová 13 pontot ütött.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Vegyész RC Kazincbarcika–LV Sport Pénzügyőr SE 1:3 (13, –33, –20, –16)
Kazincbarcika. V: Halász E., Horváth M.
VRCK: Páez 3, Ciupa 15, Juhász 9, Árva 16, Mineiro 17, Mihalj 8. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Magyar 6, Reffatti 14, Szabó M. 8, Kovács Z. 20, Kiss D. 7, Rása 9. Csere: Feliciano (liberó), Tordai, Solti, Pedrao. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós:
– Sikerült meglepnünk az első szettben a Pénzügyőrt, de a másodikban nem éltünk a lehetőséggel, alakulhatott volna másképpen is ez a mérkőzés. Gratulálok a Pénzügyőrnek, de a játékosaim is megérdemlik a dicséretet, mert küzdöttek, annak ellenére, hogy a végére azért láthatóan szétesett a játékunk. Kellenek az ilyen mérkőzések, hogy a magyar férfi röplabda erősebb legyen. Nem történt tragédia, keményen dolgozunk tovább, hogy elérjük céljainkat.
Jókay Zoltán: – Az elején sokkot kaptunk, mert szétnyitott minket a Barcika, és ránk nem jellemző módon elbizonytalanodtunk. A saját magunk által ásott gödörből kellett kimásznunk, lásd a második játszma, az egy nyilvánvalóan kulcsmomentum volt, hogy sikerült megnyernünk. Onnantól megnyugodtunk, stabilizálódtunk és precízebben tudtunk játszani, úgy, ahogy az elejétől is szerettünk volna.

NŐI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Újpesti TE–Szent Benedek RA 3:0 (16, 15, 13)
Szilágyi utca. V: Halász T., Varjasi.
UTE: Racskovszka 12, Bezsandolszka 4, Petőváry 9, Kojdová 12, Carabali 15, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó), Szabó L., Manninger 2, Villám Cs., Boros, Kovács L. Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Vukoja, M. Szkorics 4, Zen 1, White 6, N. Szkorics 9, Vacsi 4. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Valdez 3, Herbin-Baker 3, Szerényi, Bleicher N., Araczki. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Örülünk annak, hogy a 3 pontot sikerült itthon tartanunk a Balatonfüred ellen. Azért azt mi is látjuk, hogy a Füred tudott volna ennél sokkalta jobban is játszani, úgyhogy nem árt készülnünk a visszavágóra, a sérült játékosuknak pedig jobbulást kívánunk! Hosszú menetben vagyunk, fontos volt, hogy eredményesen sikerüljön lezárni ezt a mérkőzést, hogy jó energiával tudjunk készülni a hétvégi meccsünkre a Vasas ellen. Ez most a fő célunk. Megpróbáljuk minél frissebbé tenni a társaságot és gőzerővel haladunk tovább.
Andrea Milodanovics: – Rossz volt állni a pálya szélén, mert teljesen szétesett a rendszer. Minden, amit dolgoztunk az elmúlt hetekben, most az kútba esett. Pedig jó védekezéssel kezdtünk, de aztán a sérülés után minden összedőlt. Nem tartottuk be azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk és amiket gyakoroltunk.


2020.10.10 10:46:40

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Olykor bajba került a nagy szája miatt, de amit elért azt mind a röplabdának köszönheti.

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.

2020.03.01 23:35:11

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A 2001-es arcok továbbra is itt vannak a fedélzeten.