Női röplabda: Kaposváron nyert rangadót a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.30. 21:24
A női röplabda Extraliga fordulójának rangadóját játszották Kaposváron. A meccs két nagyon sima játszmával kezdődött, az egyiket a vendéget, a másikat a hazaiak nyerték, utána viszont két, a végletekig kiélezett játszma következett, amelyben viszont a Vasas bizonyult jobbnak, amely már a második győzelmét aratta.

A kaposváriak az évadnyitón elszenvedett nyíregyházi vereség után egymás követően három győzelmet szereztek az Extraligában, így a kellő önbizalommal felvértezve várhatták a nagy rivális Vasas Óbuda elleni hazai rangadót. A fővárosiak az új évadban két fontos meccset is buktak otthon, így idegenben próbáltak javítani – csaknem kétórányi, nagy csata után kiderült, hogy sikerrel.

Lámpalázas volt az első szettben a Diamant; a hazaiak nyitásfogadása hagyott kívánnivalót maga után, az ellenfél viszont pontosan játszott. Zernovics egymaga nyolc egységig jutott, így egyértelmű volt a végeredmény. A térfélcsere után aztán felpörögtek a somogyiak, összeállt a sánc, a szélen pedig a két szerb klasszis, Helics és Kliszura termelte a pontokat. Az egyenlítés után hatalmas csata bontakozott ki a Kaposvár Aréna küzdőterén, és a játék sorsa csak a ráadásban dőlt el, miután a Vasas a harmadik szettlabdáját értékesítette. A negyedik játszmában 17:17-ig együtt haladt a két együttes, majd három ponttal ellépett az elmúlt szezon Bajnokok Ligája főtáblása. A kaposváriak hiába próbálkoztak szinte folyamatos cserékkel a hajrában, már nem tudták utolérni vendégüket. Az utolsó labdamenetet a nap egyik legjobbja, Zernovics fejezte be, így a fővárosiak mindhárom pontot elvitték a somogyi megyeszékhelyről.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 1:3 (–13, 16, –27, –23)
Kaposvár, 600
néző. V: Adler, Tillmann
1. MCM-Diamant Kaposvár: Bodovics 4, Helics 21, Klisura 13, Djurics 12, Kalmár, Matics 13. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Király-Tálas 4, Szűcs K., Kump, Szedmák 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics
VASAS: Zernovic 20, Kalicsanyin 8, Gamma-Popovic 18, Török 14, Strunjak 8, Fábián 4. Csere: Juhár (liberó), Takács D., Nogueras. Vezetőedző: Jakub Gluszak
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– Rosszul kezdtük a mérkőzést. A második játszmától kezdtünk el röplabdázni, de nem tudtunk a megszokott ritmusban játszani és a nyitásaink sem igazán működtek. Végig érződött, hogy kollégám taktikailag rendkívül jól felkészítette a csapatát. A Vasas játékosai a kulcspillanatokban jobb megoldásokat választottak, mint mi, ennek köszönhető a megérdemelt győzelmük.
Jakub Gluszak: – Végig agresszívak voltunk, és végre két szoros végjáték is a mi javunkra dőlt el, ami különösen fontos számomra. Nyomás alatt is jól játszottunk, de gratulálok ellenfelünknek is, mert ők is jól teljesítettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik