I. SZ.
MTI
2022.12.03 21:30 Frissítve: 2022.12.04 18:51

Női röplabda Extraliga: továbbra is veretlen a Vasas

A címvédő Vasas és a Békéscsaba is 3:0-ra diadalmaskodott a női röplabda Extraliga szombati játéknapján.

Fotó: Földi Imre, archív

A fővárosiak – akik egyedüliként a mezőnyben veretlenek – a harmadik helyen álló vendég Szent Benedek RA csapatát verték, míg a második Békéscsaba a sereghajtó MÁV Előre otthonában győzött.

RÖPLABDA
Női Extraliga, alapszakasz, 7. forduló
Vasas Óbuda–Szent Benedek RA 3:0
(21, 16, 22)

Budapest, Folyondár utca, 180 néző. V: Árpás, Szabó P.
VASAS: Bojko 8, Papp 9, Bannister 19, Fricová 9, Abdulazimova 4, Fábián 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Szkripak 2, Vezsenyi, Kump, Török 4, Jámbor. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz
SZBRA: Vacsi 2, Herbin-Baker 6, Koleva 11, Nacsa-Pekárik 2, Bosnyakova 5, Lekics 4. Csere: Fáth, Balogh (liberók), Szerényi, Sztijepics 7. Vezetőedző: Dejan Desnica
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz: - Az első és a harmadik szettben rengeteget rontottunk, emiatt idegessé váltunk, ez pedig alaposan rányomta a bélyegét a játékunkra. Ettől függetlenül is 3-0-ra tudtunk nyerni, ami nyilván örömteli, de tanulnunk kell ebből a mérkőzésből is. Örülök, hogy mindenki, aki ma lehetőséget kapott, meghálálta a bizalmat. Készülünk a szezon egyik legjobban várt meccsére, mert nem minden nap adatik meg, hogy a világ egyik legjobb csapatának csarnokában szerepelhetünk.
Dejan Desnica: - Ha az eredményt nézzük, akkor úgy tűnhet könnyű győzelmet aratott a Vasas, de nem így volt. Nagyon sok problémával küzdünk, így tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de nem feltartott kézzel mentünk pályára, a harmadik szettben nagyon megszorongattuk ellenfelünket. Gratulálok a Vasasnak, sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában. Nekünk most jön két haza és két nemzetközi kupameccsünk. Remélem, a sérültjeink, betegeink visszatérnek és megfelelően fel tudunk készülni.

MÁV Előre SC-ST. Solar–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–20, –9, –17)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
MÁV ELŐRE: Gilfillan 4, Dolotova, Vaida 5, Szabó L. 4, Tóth J. 6, Karnyickaja 7. Csere: Kovács E. (liberó), Kiss L. 1, Szilágyi, Alisanova. Vezetőedző: Nagy Fanni
BRSE: Aktas 12, Bodnár 8, Drpa 19, Glemboczki 13, Pintér 2, Bagyinka. Csere: Molcsányi (liberó), Olijnyik 1, Sullivan 4, Sinka. Vezetőedző:Tóth Gábor
MESTERMÉRLEG
Nagy Fanni: - Gratulálok a Békéscsabának! Az első és a harmadik szettben megmutattuk, hogy miként tudunk mezőnyözni, s ezzel nehéz helyzetbe hozni egy erősebb ellenfelet is. Sajnos még a hosszabb labdameneteket nem sikerül megnyerni, ezen mindenképp dolgoznunk kell.
Tóth Gábor: - Nem játszottunk jól, viszont agresszívak voltunk a kivédekezett labdáinkból és ez kiemelt jelentőséggel bírt a győzelem megszerzése szempontjából. Egyértelmű célunk volt a 3 pont megszerzése, ami teljesítettünk, holnaptól a szerdai Mladost Zagreb elleni találkozóra készülünk.

 

 

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.