Női röplabda Extraliga: a Kaposvár legyőzte a Nyíregyházát

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.18. 20:17
null
Nagy meglepetésre nyert a Kaposvár (Fotó: Facebook/1. MCM-Diamant Kaposvár)
A Kaposvár meglepetésre 3:0-ra győzött a címvédő Nyíregyháza otthonában a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében, a párharc pénteki első mérkőzésén.

 

A somogyiaknál – akik mindössze kilenc játékossal érkeztek – az azeri Nikalina Basnakova, a szabolcsiaknál pedig a bolgár Ralica Vaszileva egyformán 17 ponttal zárt.

Az Újpest is közel állt a meglepetéshez, ugyanis három szett után 2:1-re vezetett Balatonfüreden, ám a Magyar Kupa-ezüstérmes Szent Benedek RA fordítani tudott. A hazaiaknál Kiss Gréta 25, a fővárosiaknál a bolgár Szlavina Koleva 21 pontot szerzett.

Az újdonsült kupagyőztes Vasas Óbuda viszont magabiztosan nyerte az MTK elleni találkozót.

A párharcok hétfőn folytatódnak.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ
1. mérkőzések:

Fatum-Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–15, –20, –18)
Nyíregyháza,
Continental Aréna, 300 néző. Vezette: Tillmann, Jámbor.
FATUM: Radosová 10, Lászlop 3, Radonjics 2, Vaszileva 17, Bodovics, Cicic 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberó), Glavinic, Pintér 5, Milanová 2, Vaida 6. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
DIAMANT: Lemmens 12, Grbac 4, Matics 11, Wirth 3, Basnakova 17, Szedmák 9. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– A röplabdázás szégyene volt, amit mi ma nyújtottunk! Semmilyen energiát nem mozgósítottak a játékosok ezért a klubért, és egy olyan ellenféltől kaptunk ki, akik a meccs előtt érkeztek, kilencen. Sokkal jobban akarták a győzelmet, mint bármelyik játékosom. Senki nem engedheti meg magának sem a stábbal, sem a csapattal, sem egymással szemben, hogy ilyen akarat gyengén játsszon. Szégyen.
Vincent Lacombe:
– Először is a saját játékunkat sikerült tökéletesen, pontosan megvalósítani. Nagyon jól fogadtunk, ami miatt sikerült végig vezetnünk a szettekben, valamint agresszívak maradtunk a teljes mérkőzés alatt. Gratulálok a lányoknak a mai teljesítményhez, megérdemlik a dicséretet. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a továbbiakban is mi vagyunk az üldözők ebben a párharcban. Sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy sikerrel zárjuk a párharcot.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Kaposvár javára.

Szent Benedek RA–Újpesti TE 3:2 (23, –26, –14, 16, 11)
Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 806 néző. Vezette: Kiss Z., Mezőffy
SZBRA: Bleicher 3, Szavovics 13, Koprivica 14, Lekics 9, Kiss G. 25, Jimerson 13. Csere: Fáth (liberó), Vacsi 1, Durovics, Szerényi 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
UTE: Krasteva 17, Preval 1, Petőváry 12, Koleva 21, Gyimes 5, Ovecková 4. Csere: Dömsödi (liberó), Ambrosio 7, Durst 1, Szabó L. 1, Kis D. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica:
– Betegségek miatt összesen tíz játékost tudtunk csak nevezni a meccsre. Nagyon nehezen nyertünk, de nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült hazai pályán. Remélem hétfőre felépülnek a betegeink és teljes csapattal tudunk elindulni a második mérkőzésre.
Horváth András: – Sok energiát mozgósítottunk a találkozón, jól játszottunk, és kevésen múlt a sikerünk. Szeretnénk minél hosszabbra nyújtani a párharcot.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szent Benedek RA javára.

Vasas Óbuda–MTK Budapest 3:0 (20, 16, 15)
Budapest,
Folyondár utca, 100 néző. Vezette: Horváth M., Szabó P.
VASAS: Zernovic 13, Papp 7, Bannister 19, Bojko 8, Kalicanin 6, Fábián 1. Csere: Bamba (liberó), Király-Tálas 2, Vezsenyi 1, Kump 2, Takács D. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz
MTK: Varga B. 3, Tettamanti 4, Boskó 1, Tatár 6, Kilyénfalvi 5, Windisch 15. Csere: Szalai A. (liberó), Borsos, Weidemann. Vezetőedző: Leiszt Máté
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz:
– Nagy sikerek után mindig nehéz maximális koncentrációval pályára lépni, ez a mai meccs elején nekünk sem sikerült. Szettről szettre javult azonban a teljesítményünk, összesítésben így egy nullára vezetünk, de holnaptól készülünk a második találkozóra, mert idegenben még nehezebb dolgunk lesz, mint ma volt.
Leiszt Máté:
– Le a kalappal a lányok előtt, nagyon sok extrát hoztak ezen a találkozón. Nagyon szépen küzdöttek, minden szett közepén volt hullámvölgyünk, amik eldöntötték a Vasas Óbuda javára a mérkőzést. Semmi szégyenkeznivalónk nincsen, készülünk a hétfői párharcra.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Vasas Óbuda javára.

(MTI/NSO)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik