MTI
M. B.
2023.09.20 18:13 Frissítve: 2023.09.20 18:14

Női röpi: Szűcs Kinga Franciaországban folytatja – hivatalos

A francia röplabda-élvonalban szereplő Terville Florange OC együttesénél folytatja pályafutását Szűcs Kinga.

Megvan Szűcs Kinga új csapata (Fotó: Árvai Károly)

A harmincéves ütőjátékost azután szerződtette a klub, hogy bokasérülés miatt két hónapra elveszítette Puerto Ricó-i légiósát, Daria Holligsworth-Santanát.
   
„Három éve figyeljük már Kingát, de túl drága volt számunkra, így örülök, hogy most sikerült meggyőzni, csatlakozzon hozzánk” – jelentette ki Romain Pitou vezetőedző. A szakember kiemelte, Szűcs az előző idényben sérülésekkel bajlódott, így most olyan klubot keresett, ahol újra felépítheti magát.
   
„Tapasztalt, jól fogadó játékos, akit fizikálisan és mentálisan is szeretnénk úgy felépíteni, hogy a következő idényben akár egy nagyobb klubnál is lehetőséget kapjon” – fogalmazott a vezetőedző.
   
A 20-szoros válogatott Szűcs az Újpest, az MTK és a Kaposvár érintésével, 2021-ben szerződött az olasz élvonalbeli Casalmaggioréhoz, a legutóbbi idényben pedig a lengyel Bydgoszczt, majd az olasz másodosztályú Marsalát erősítette.
   
A TFOC-nak az előző szezonban Kiss Gréta személyében szintén volt magyar játékosa, a csapat akkor a hatodik helyen zárta a bajnokságot.
   
Az együttes péntektől vasárnapig Novarában a nyugat-európai regionális szövetség által szervezett WEVZA Kupán vesz részt, amelynek győztese a harmadik számú európai kupasorozatban, a Challenge Kupában folytathatja szereplését. A TFOC ellenfele a Szakmáry Grétát foglalkoztató házigazdák mellett a német Vilsbiburg és a svájci Volleyball Academy lesz.

2023.10.18 15:13:50

Röplabda nemzetisport.hu

A Kandó az elmúlt idényben hibátlan teljesítménnyel lett bajnok a12 csapatos Budapest első osztályban.

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.