Női röpi Extraliga: megvédte címét, nyolcadszor bajnok a Vasas

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.05.06. 21:16
A Vasas Óbuda megvédte címét a női röplabda Extraligában, miután a döntő harmadik, szombati mérkőzésén harmadszor is legyőzte a Békéscsabát, lezárva a párharcot.
Címvédő a Vasas 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)
Címvédő a Vasas A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)

Egyetlen lépés választotta el a Vasas női röplabdázóit attól, hogy megvédjék a címüket az élvonalban. Mindez értelemszerűen azt is jelentette, hogy a trónkövetelő Békéscsaba az életben maradásért lépett pályára a döntő szombat esti harmadik mérkőzésén. A fővárosiak ellentmondást nem tűrve, 11:3-as kezdéssel rúgták rá az ajtót riválisukra az első játszmában, a vendégek addigra már túl voltak mindkét időkérésükön. A hazaiaknál minden bejött (mint később kiderült, ez az egész este során így volt), míg az indiszponált nyitány végig rányomta bélyegét a csabai játékra, a minden egyes pontért szinte vért izzadó BRSE nem tudott egyenrangú partner lenni.

„Játszik a Vasas, játszik a Vasas!” – kiabálta az ünneplő piros-kék tábor csapatuk 21:9-es vezetésénél, ami igaz is volt.

A második szett két csabai ásszal indult, ám a hazaiakat – ahogyan a finálé első két meccsén – most sem lehetett kibillenteni és 4:4 után fokozatosan elhúztak. Tóth Gábor BRSE-tréner ebben a játékrészben is hamar túl volt a két időkérésén és a második eligazítás már hatott is: a némileg magukhoz térő vendégek egy 7:3-as, majd egy 5:1-es sorozattal 19:17-re zárkóztak fel a hajrára. A Vasas azonban – egy időkérést követően – egy hat nullás rohammal pillanatok alatt szertefoszlatva a vendég reményeket ezt a szettet is megnyerte.

A harmadik játszma fővárosi örömjátékot hozott, a görög sikertréner, Janisz Athanaszopulosz az utolsó labdamenetekben minden játékosát pályára küldte, hogy részese legyen a győzelemnek. Az aranycsata mindhárom találkozóját meggyőző fölénnyel megnyerő Vasas megérdemelten védte meg címét legnagyobb hazai riválisával szemben és lett története során nyolcadszor is az élvonal legjobbja.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

VASAS ÓBUDA–SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 3:0 (11, 17, 13)
Folyondár utca, 1000 néző. V: Adler L., Kiss Z.
VASAS: Török K. 1, PAPP O. 8, BANNISTER 19, FRICOVÁ 11, ABDÜLAZIMOVA 18, SZKRIPAK 1. Csere: Juhár D., Szalai A. (liberók), Fábián F., Bojko, Vezsenyi, Kump, Jámbor. Edző: Janisz Athanaszopulosz
BÉKÉSCSABA: AKTAS 11, Bodnár D. 2, Drpa 6, Vaszileva 7, Pintér A., Bagyinka. Csere: Molcsányi R., Kertész P. (liberók), Olijnik, Glemboczki 4, Mosher 2. Edző: Tóth Gábor
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:2, 13:4, 19:9. 2. játszma: 4:4, 9:4, 12:5, 14:11, 18:12, 19:17. 3. játszma: 4:0, 9:1, 15:5, 22:10
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Vasas javára
MESTERMÉRLEG
Janisz Athanaszopulosz: – Volt bennünk izgatottság a kezdés előtt, mert a Békéscsaba remek csapat és ha nem koncentrálunk eléggé, akkor könnyen úgy járhattunk volna, mint a legutóbbi döntő negyedik mérkőzésén. Azonban agresszívak voltunk, mindent úgy csináltunk, ahogyan terveztük és meggyőzően nyertünk.
Tóth Gábor: – Megérdemelten nyerte meg az Extraligát a Vasas, amely minden helyzetből eredményesebb volt. Ami a mi csapatunkat illeti, hiába a jó nyitásfogadás, ha a támadójátékosaink a fontos mérkőzésen nem tudják azt a teljesítményt nyújtani, amit várunk tőlük.

Az 5. helyért, 3. mérkőzés
KNRC-UTE 3:1
(21, –19, 16, 19)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Kaposvár javára.
A 7. helyért, 3. mérkőzés
MTK Budapest–MÁV Előre SC-ST. Solar 1:3
(–21, –21, 23, –23)
A párharcot a MÁV Előre SC nyerte meg 3-0-ra, az MTK kiesett

EXTRALIGA, NŐK, 2022–2023
A végeredmény. Bajnok: Vasas Óbuda (Ayshan Abdülazimova, Taylor Denise Bannister, Julija Bojko, Fábián fanny, Fekete Fanni, Karolína Fricová, Jámbor Cecília Noémi, Juhár Dalma, Kump Alíz, Märcz Mira Csenge, Papp Orsolya, Olha Szkripak, Stankovics Alinda, Szalai Anna, Török Kata, Vezsenyi Adrienn, edző: Janisz Athanaszopulosz),
2. Swietelsky-Békéscsaba, 3–4. Szent Benedek RA Balatonfüred/Fatum-Nyíregyháza, 5–6. Kaposvári NRC/Újpesti TE, 7. MÁV Előre SC-ST. Solar, 8. MTK Budapest. A 3. és 5. helyért még tartanak a párharcok.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik