Férfi röplabda: Az eredmény ellenére jó úton haladunk Koch Róberttel – Szabó Alpár

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.15. 07:30
null
(Fotó: Tumbász Hédi)
Gyakorlatilag esélytelenné vált, hogy a magyar férfi válogatott kijusson a jövő évi röplabda Eb-re, azonban Szabó Alpár szerint néhány éven belül már reális cél lehet.

 

Újra pályára léphetett a szombati, Szlovákia ellen 3:1-re elveszített mérkőzésen a férfi röplabda-válogatott csapatkapitánya, Szabó Alpár, aki az első három Európa-bajnoki selejtezőről édesapja halála miatt maradt távol.

Vereség a csehektől
Négy szettben elveszítette utolsó felkészülési mérkőzését női válogatottunk az idei Arany Európa-ligában ezüstérmet szerző Csehország ellen. Andreas Vollmer együttese augusztus 20-án Portugáliában kezdi meg az Eb-selejtezőt.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, NŐK
Magyarország–Csehország 1:3
(–20, –20, 24, –14)

„Az eredmény ellenére sokat javított a lelkiállapotomon, hogy visszatértem a csapathoz, a többiek és a mérkőzés is segített elterelni a gondolataimat” – mondta lapunknak Szabó Alpár.

A magyar csapat szinte biztosan nem jut ki a jövő évi Eb-re, hiszen kicsi rá az esély, hogy az eddig nyeretlen Grúzia legyőzi Szlovákiát.

„Nagyon köszönjük a biztatást a közönségnek, nagy szerepe volt abban, hogy szettet tudtunk nyerni. Papíron a szlovákok voltak az erősebbek, de nem volt könnyű dolguk, meg kellett küzdeniük a győzelemért. Sajnos a kijutás nem sikerült, de nem vagyunk nagyon csalódottak, hiszen az elmúlt két évben sokat lépett előre a csapat, Koch Robival jó úton haladunk.”  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik