Női röpi Extraliga: egy sikerre az elődöntőtől a Nyíregyháza és a Vasas

Vágólapra másolva!
2024.02.22. 20:25
A Nyíregyháza egyszettes hátrányból állt fel (Fotó: Facebook/Fatum-Nyíregyháza)
A Nyíregyháza hazai pályán 3:1-re legyőzte csütörtökön a MÁV Előrét a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében, így 2:0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. A Kaposvár pedig 0:2-ről, a harmadik játszmában két mérkőzéslabdát hárítva fordított és nyert Balatonfüreden a Szent Benedek RA ellen.

A székesfehérváriak a hazai vereség után az első szettben hibátlan játékkal, hatalmas különbséggel szerezték meg a vezetést, de a második játszmában a Fatum 9:8 után a szerb Nina Kocics vezérletével elhúzott és simán egyenlített. A harmadik és negyedik szettet aztán nagy csatában hozták a nyírségiek, akik így egy sikerre kerültek az elődöntőbe kerüléstől.

A második mérkőzés legjobbja 31 ponttal Kocics volt. A harmadik találkozó hétfőn lesz Székesfehérváron.

A címvédő és az idényben továbbra is veretlen Vasas a papírformának megfelelően idegenben is 3:0-ra győzött a még mindig nyeretlen DVTK ellen, és újabb sikere esetén vasárnap bejut a legjobb négy közé.

A Szent Benedek az első, illetve a második játszmát is nagy küzdelemben, remek csapatmunkával nyerte meg, és a harmadikban közel volt ahhoz, hogy lezárja a találkozót, a magyar válogatott Szedmák Réka vezette somogyiak azonban két mérkőzéslabdát hárítottak és hatalmas csatában szépítettek.

Mint később kiderült, ez volt a meccs fordulópontja, ugyanis a KNRC ettől lendületbe jött, a negyedik szett megnyerésével egalizált, majd a rövidített felvonásban végig vezetve a találkozót is megnyerte, így a vasárnapi harmadik mérkőzésen bejuthat az elődöntőbe.

Az összecsapás legjobbjaként Szedmák 30 pontot szerzett.

RÖPLABDA
Női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzések
Fatum-Nyíregyháza–MÁV Előre Foxconn 3:1 (–7, 16, 21, 18)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0, a Nyíregyháza javára
DVTK Ongropack–Vasas Óbuda  0:3 (–16, –17, –14)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0, a Vasas javára
Szent Benedek RA–Kaposvári NRC 2:3 (22, 22, –29, –19, –12)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0, a Kaposvár javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik