Női röpi Extraliga: ötszettes csatát nyert a MÁV Előre

Vágólapra másolva!
2023.10.20. 20:26
null
Nem sikerült a feltámadás a balatonfüredieknek (Fotó: Facebook/Szent Benedek Röplabda Akadémia)
A MÁV Előre Foxconn kiélezett, ötszettes találkozón múlta felül vendéglátóját, a Szent Benedek RA együttesét a női röplabda Extraliga alapszakaszának második fordulójában.

 

A Ludovika Arénában rendezett pénteki mérkőzés első két játszmáját a vendégek nyerték, ezt követően azonban kiegyenlített a házigazda, hogy aztán a döntő szettben mégis a MÁV Előre szerezze meg a győzelmet a 109 perces összecsapáson.

RÖPLABDA
Női Extraliga, alapszakasz, 2. forduló
Szent Benedek RA–MÁV Előre Foxconn 2:3 (–15, –16, 20, 17, –8)
Ludovika Aréna, Budapest. V.: Bátkai-Katona, Kiss Z.
Szent Benedek RA: Szerényi 7, Wojcik 9, Nacsa-Pekárik 7, Berkó 4, Castero 6, Pérez Ramos 22. Csere: Gatard (liberó), Kobaidze 6. Vezetőedző: Krisztian Mihailov
MÁV Előre Foxconn: Dvoracek 20, Vacsi E. 11, Matos 17, Pallag 11, Orosz 8, Michalewicz 4. Csere: Kovács E., Tóth J. (liberók), Vezsenyi 1, Anderson 3, Király-Tálas, Markovics. Vezetőedző: Lukasz Przybylak
MESTERMÉRLEG
Krisztian Mihailov: – Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak! A MÁV Előre együttesének azért, mert ma győzni tudtak, és a saját csapatomnak is, hiszen az utolsó másodpercig küzdöttek és fel tudtak állni az első két szett elvesztése után. Tudtuk, hogy kemény küzdelemre számíthatunk, de különböző célokkal érkeztünk, hisz a novemberi hónapra a Magyar és CEV-kupára tettük a fókuszt és ezen a ponton még nem voltunk kellően magabiztosak. Hiszem, hogy meccsről meccsre egyre jobban fogunk tudni játszani és ehhez ezt a meccset is ki fogjuk értékelni. A látottak alapján nagyon örülök, hogy a küzdeni akarásunk megmutatkozott, de még rengeteget kell dolgoznunk.
Lukasz Przybylak: – Hullámzó mérkőzés volt. Játszottunk két fantasztikus szettet, aztán bealudtunk, és jött egy nehezebb periódus, ami miatt elvesztettük a kezdeti magabiztosságunkat. A végén azonban kiderült, hogy győztesek vagyunk. Jó teszt volt számunkra, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Büszke vagyok a lányokra, hogy túllendültek a nehézségeken.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik