Férfi röpi Extraliga: hat év után újra bajnok a Kaposvár

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.05.06. 16:07
A Kaposvár nyerte a férfi röplabda Extraligát, miután a döntő szombati, negyedik mérkőzésén harmadszor is legyőzte a MÁV Előrét, ezzel lezárta a párharcot.
19-szeres bajnok a Kaposvár 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Földi Imre)
19-szeres bajnok a Kaposvár A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Földi Imre)

Nem szokott mellébeszélni Dávid Zoltán, az újonc székesfehérvári férfi röplabdázók edzője. A rekordbajnok Kaposvár elleni Extraliga-finálé első két mérkőzését játszmagyőzelem nélkül elveszítő, majd a harmadik meccsen hatalmas szívvel küzdve szépítő MÁV Előre trénere (aki játékosként nyolcszor nyert bajnokságot kaposvári színekben) a szombati, negyedik találkozó előtt a tőle megszokott szókimondással leszögezte, itt már minden azon múlik, hogy ki lesz „tökösebb”, a mentalitás a kulcs, az, hogy a játékosai elhiggyék, miért dolgoztak az elmúlt kilenc hónapban.

Nos, a nagyszerű idényt teljesítő, az egyik legjobbjukat, a döntő első felvonásán megsérülő Pesti Marcellt nélkülöző fehérváriak ezúttal is becsülettel küzdöttek, ám a rutinosabb és az évad legfontosabb részére, a rájátszásra verhetetlenül összeálló kaposváriakkal nem bírtak. A kiváló hangulatú csatában a klasszis Baróti Árpád vezérelte Kaposvár kevesebb hibával és koncentráltabban röplabdázott hullámzóan játszó riválisánál, és végül megérdemelten diadalmaskodott nyolcvan perc után – Baróti két pazar ászértékű nyitása a harmadik szett legvégén tökéletes kvintesszenciája volt a mérkőzésnek.

„Egy ilyen közönség előtt nem is volt más elfogadható, mint a győzelem. Ez az az idény volt, amikor minden összejött nekünk, és most élvezzük a gyümölcsét. Hat évet vártunk az aranyra, de megérte” értékelt az idény legértékesebb játékosának megválasztott kaposvári ütő, Bögöly Gábor.

Az elmúlt években három ezüst- és egy bronzérmet szerző, 2017 után újra első kaposváriak tizenkilencedik bajnoki címüket gyűjtötték be.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

FINO KAPOSVÁR–MÁV ELŐRE SC-FOXCONN 3:0 (19, 22, 16)
Kaposvár Aréna, 1827 néző. V: Mezőffy, Halász T.
KAPOSVÁR: QUEVEDO 13, Iván B. 4, BARÓTI 15, BÖGÖLY 7, Lescay 7, BARTUNEK 2. Csere: BOZÓKI (liberó), Hubicska, Tóth K. Edző: Szlobodan Prakljacsics
SZÉKESFEHÉRVÁR: Eke 1, Szabó V., KOCI 13, Ambrus 1, Bibók 9, DODA 14. Csere: Takács M. (liberó), Deliu 2. Edző: Dávid Zoltán
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:0, 7:2, 8:5, 12.10, 16:12, 21:14, 22:19. 2. játszma: 4:3, 5:8, 8:13, 14:16, 21:19, 23:22. 3. játszma: 4:4, 8:6, 11:10, 16:14, 21:15, 24:16
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Kaposvár javára
MESTERMÉRLEG
Szloboodan Prakljacsics: – Tudtuk, mi a feladat, ennek megfelelően röplabdáztunk az első perctől az utolsóig. A csapat tagjai igazi sportemberek, mindenki hozzátette a részét a szép sikerhez. Örülök neki, hogy a kaposvári együttes ismét elhódította az első helyet. Ha voltak is az idény során mélypontjaink és kevésbé eredményes időszakaink, egyértelmű, hogy a végső eredmény a fontos.
Dávid Zoltán: – Nagyon nyomott minket a stressz, a Kaposvár pedig jobb volt egy Baróti Árpáddal, akivel nem tudtunk mit kezdeni.

EXTRALIGA, FÉRFIAK, 2022–2023
A végeredmény. Bajnok: Fino Kaposvár (Baróti Árpád, Lubos Bartunek, Bozóki Bence, Bögöly Gábor, Colin Randel Donisthorpe, Eördögh Bálint, Fenyvesi Barnabás, Hubicska Patrik, Iván Bence, Kalmár Ákos, Laczó Bálint, Tomás Alejandro Lescay Favier, Nikolaj Mancsev, Hermes Quevedo Hernández, Tóth Gábor, Tóth Kristóf, Zarka Márton, edző: Szlobodan Prakljacsics),
2. MÁV Előre SC-Foxconn, 3–4. Pénzügyőr SE/GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, 5. Kecskeméti RC, 6. Debreceni EAC, 7. Kistext JP Auto Mercedes, 8. MAFC-BME. A 3. helyért még tart a párharc.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik