Röplabda: a válogatottba kerülés a tét a Savaria-kupán

Vágólapra másolva!
2014.05.14. 17:38
Csütörtöktől szombatig kerül sor Szombathelyen a női röplabda Savaria-kupára, amelyen az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott mellett Dánia, Finnország és Románia vesz részt.

A tornát hároméves szünet után, immár 36. alkalommal rendezik meg a vasi megyeszékhelyen. Poór Csaba, a Magyar Röplabda-szövetség (MRSZ) elnöke az esemény alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy elsősorban az állami támogatásnak köszönhetően tudták újra életre hívni a Savaria-kupát, amelynek gondolata az 1970-es várnai világbajnoki negyedik, majd az 1972-es müncheni olimpián szerzett ötödik hely után született meg, és 1973-tól egészen 2011-ig kisebb megszakításokkal zajlott. Hozzátette: az MRSZ célja, hogy továbbra is minden évben megrendezzék a tornát.

Jan de Brandt, a magyar női válogatott belga szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy kemény, háromhetes felkészülésen van túl a csapat, amelyet jelenleg 16 játékos alkot. A Savaria-kupán pedig elsősorban az lesz a feladata, hogy kiválassza azt a 12 főt, akivel nekivág a Eb-selejtezőnek.

Hozzátette: az ellenfelekkel nem igazán akar foglalkozni, főleg tanítványai játékára szeretne összpontosítani, az együttesnek ugyanis jövő hétvégén már Franciaországban kell bizonyítania a házigazdák mellett az izraeliek és a svédek ellen. A magyar és a román csapat vasárnap még egy edzőmérkőzést is játszik egymással.

A Savaria-kupa programja
Csütörtök, Szombathely:
Finnország–Románia 16.30
Magyarország–Dánia 19.00
Péntek, Bük:
Románia–Dánia 15.30
Magyarország–Finnország 18.00
Szombat, Szombathely:
Dánia–Finnország 10.30
Magyarország–Románia 13.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik