Férfi röplabda NB I: kezdődik a döntő, a Kaposvár visszavágna

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2014.03.22. 11:13
null
Dávid Csanád (13) és Pádár Krisztián feszült csatát vívhat (Fotó: Grnák László)
Szombaton kezdődik a férfi röplabdabajnokság döntője, sorozatban hetedszer is a Kecskeméttel találkozik az egyhuzamban nyolcadik bajnoki címére hajtó Kaposvár, és talán még sohasem volt ekkora esély a trónfosztásra, mint most.

 

A fenti felvetést a februári Magyar Kupa-döntőre alapozhatjuk: az utóbbi években ezüstérmet ezüstéremre halmozó Kecskemét magas színvonalú, ugyanakkor feszült, ideges hangulatú és bírói tévedésekkel tarkított meccsen győzött a békéscsabai fináléban. Azon a mérkőzésen világosan látszott, hogy a decemberben kinevezett szerb vezetőedző, Szasa Nedeljkovics eredményesen tudja fanatizálni a kecskeméti játékosokat, viszont az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc nemcsak fizikailag, hanem lelkileg és szellemileg is más felkészüléssel jár.

„Nagyon készültünk a februári Magyar Kupa-döntőre, és most is úgy vágunk bele, hogy elkapjuk a Kaposvárt – mondta Pádár Krisztián, a Kecskemét 17 éves feladó-átlója. – Feszült, indulatos meccsekre számítok a bajnoki döntőben. Keményen edzettünk a párharc előtt, de az utolsó napokon már a könnyítésen volt a hangsúly. Erősebbek vagyunk, mint az előző szezonban, és szerintem a keretünk erősebb, mint a Kaposváré. Egyénileg jobbak vagyunk, ám eddig csapatként nem álltunk úgy össze, mint a kupadöntőben, amikor nyerni is tudtunk.”

A Kaposvárt fűti a visszavágás vágya, és ez mindenképpen új helyzet számukra az elmúlt évek egyeduralma után.

„Hatalmas tüske maradt bennünk a kupadöntő után – ismerte el a Kaposvár feladó-átlója, Dávid Csanád, aki korábban együtt játszott Dunaújvárosban Pádárral, sőt, szobatársak is voltak. – Lelkileg kicsit összetört minket az a meccs, mert nem számítottunk rá, hogy veszítünk. Edzőnk, Demeter Gyuri bá viszont azt mondta, évek óta benne volt a levegőben, hogy fordul a kocka, és a Kecskemétnek jön ki a lépés. Nagyon várjuk a döntőt, meg akarjuk védeni a címünket!”

Kérdés, mennyit tud hozzátenni csapata játékához a sérülésből visszatérő két kulcsember, a lovaglóizom-húzódással bajlódó kaposvári nyitásfogadó-ütő Geiger András és a bokaműtét után felépülő kecskeméti feladó, Tóth András.

FÉRFI RÖPLABDA NB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

17.00 Fino-Kaposvár SE–Gorter-Kecskeméti RC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik