Rio 2016: tízkor még hatvanan, fél tizenkettőkor már csak Hosszú – képek

Vágólapra másolva!
2016.08.05. 09:56
null
Este tíz után, tömeg a medencében
A legtöbb olimpiai helyszín este tízkor már nem üzemel teljes gőzzel – nem így az Olimpiai Uszoda, amelyben ekkor csúcsforgalom van. Tizenegy után jócskán megritkul a tömeg, hogy aztán a végén egy, csak egy magyar, Hosszú Katinka maradjon a vízben – no meg edző-férje, Shane Tusup a parton.

Hosszú Katinka majdnem elgázolta a hármas pályán úszó – illetve úszás helyett egészen sajátos módon okostelefonnal képeket készítő és az utolsó pillanatban továbbálló – sporttársat, de sokáig már nem voltak ilyen problémái, ugyanis ahogy korábbi edzésnapokon is, most is ő „zárta az uszodát”, majdnem 23.30 volt, amikor kijött a medencéből.

Ami azt illeti, ezzel pont el tudja kerülni a csúcsforgalmat, ugyanis este tíz körül zsúfolásig van a riói versenymedence, hatvan-hetven versenyző is edz ilyenkor. Mindenki próbálja felkészíteni magát a szokatlanul késői időpontra – az úszódöntők az NBC televíziós társaság kérésére kezdődnek közép-európai idő szerint hajnali háromkor (este tíz óra Rióban), és az összes küldöttségnek erre kell beállnia, már az otthoni felkészülés során is.

Jóval tizenegy után: már mindenki jön kifelé, Hosszú Katinka középen még úszik
Jóval tizenegy után: már mindenki jön kifelé, Hosszú Katinka középen még úszik

Mint a Swimming World Magazine megjegyezte, ez igazán csak az NBC-nek jó – a közvetítési jogokat birtokló, azokért hatalmas összeget fizető társaság természetesen az Egyesült Államokban akar minél nagyobb eléréshez jutni. A sportolók számára az ideális „versenyablak” 16 és 20 óra közé esne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik