Serie A: Ronaldo csere volt, a VAR elvette a győztes gólját

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 20:40
null
Cristiano Ronaldo majdnem hőssé vált (Fotó: AFP)
Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 1. fordulójában a Juventus már 2–0-ra is vezetett az Udinese vendégeként, de a hazaiak egyenlítettek. A 60. percben becserélt Cristiano Ronaldo hiába talált be a hajrában, videózás után (VAR) nem adták meg a találatát.


A Cristiano Ronaldo körüli átigazolási hercehurca – sajtóhírek szerint az ötszörös aranylabdás támadó kérte, hogy ne kelljen kezdenie az Udinese otthonában, remélve, hogy a napokban klubot tud váltani (ugyanakkor a klub alelnöke, Pavel Nedved cáfolta, hogy Ronaldo távozna) – ellenére a Juventus már a 3. percben megszerezte a vezetést, miután Paulo Dyabala gólra váltotta Rodrigo Bentancur jobb oldalról érkező centerezését.

Az argentin klasszis az olasz bajnokság 2020–2021-es kiírásában csupán négy gólt szerzett, és három gólpasszt adott, ám a Firuli Stadionban régi önmagára emlékeztetett: gólja után a saját térfeléről adott lélegzetelállító passzt Juan Cuadradónak, aki az egyik védő lecselezését követően kilőtte a bal alsót a 23. percben.

A második játékrészben, az 51. percben az Udinese szépített Roberto Pereyra révén, majd a 60. percben jött az újabb izgalom, ám nem egy nagyobb helyzet miatt, hanem azért, mert Ronaldót beállította Massimiliano Allegri vezetőedző, akit májusban újra kinevezték a Juve élére. A hazaiak nagy meglepetésre egyenlítettek a 83. percben, Wojciech Szczesny óriási hibáját követően Gerard Deulofeu volt eredményes. Végül a mérkőzés 95. percben Ronaldo hőssé válhatott volna, ám gólját les miatt annullálták.

Az olasz másodosztály elmúlt idényében a győztes Empoli mögött végző Salernitana – amelyet 2011-ben újraalapítottak, és 22 év után jutott fel az első osztálybaizgalmas meccsel tért vissza a Serie A-ba: az újonc kétszer is vezetett, ám Lorenzo De Silvestri duplája és Marko Arnautovic az olasz bajnokságban szerzett első góljával a Bologna nyert – a bolognaiak végül kilenc, a Salernitana tíz emberrel fejezte be a találkozót.

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ

Bologna–Salernitana 3–2 (Da Silvestri 59., 77., Arnautovic 75., ill. Bonazzoli 52. – 11-esből, M. Coulibaly 70.)
Udinese–Juventus 2–2 (Pereyra 51. – 11-esből, Deulofeu 83., ill. Dybala 3., Cuadrado 23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik