Serie A: jövőre kezdődik a Roma új stadionjának építése

2016.12.27. 10:53
Jövőre kezdik építeni az AS Roma labdarúgócsapatának új stadionját.

Az elmúlt években engedélyezési problémák miatt nem láthattak neki a munkálatoknak, de Umberto Gandini klubelnök kedden Dubaiban elmondta, hogy egy-két hónapon belül várhatóan minden szükséges papír a kezükben lesz. Az 1.3 milliárd euróból épülő Stadio Della Roma 56 ezer férőhelyes lesz.

A csapatnak a mostani szezonban kellett volna birtokba vennie az új arénát, amelynek átadására Gandini keddi elmondása szerint legkésőbb a 2020–2021-es idényben kerül sor.

„Reméljük, hogy az eredeti terveket csak minimálisan kell módosítanunk, és megkapjuk a jóváhagyást az önkormányzattól" – mondta az AS Roma elnöke.

A bordó-sárgák legfanatikusabb szurkolói csoportja – amelynek törzshelye a déli kanyar – a szigorú biztonsági intézkedések miatt bojkottálja a mérkőzések látogatását. Gandini elmondta, hogy igyekeznek megoldani a problémát, mert a drukkerek távolmaradása jelentősen rányomja bélyegét a hangulatra.

Az olasz szövetség elnöke, Carlo Tavecchio a közelmúltban az élvonal létszámcsökkentését javasolta – eszerint 20 helyett csak 18 csapat alkotná a Serie A mezőnyét –, az AS Roma első embere kifejtette, hogy egyetért a tervezettel.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek