Serie A: bejelentette Pogbát a Juventus – hivatalos

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 11:44
null
Pogba ismét ingyen érkezett a Juventushoz (Fotó: Twitter/JuventusFC)
„Pogba visszatért hozzánk és nem is lehetnénk boldogabbak” – így üdvözli legújabb igazolását a Juventus. Paul Pogba hat év után tér vissza Torinóba, az „Öreg Hölgy” ingyen szerződtette a 2018-as világbajnokot.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Paul Pogba visszatérhet korábbi sikerei helyszínére és a Juventushoz igazolhat. A klub most hivatalos oldalán jelentette be, hogy a francia középpályás hat év után ismét fekete-fehér mezben kezdheti meg az idényt. A játékos 2016 nyarán igazolt Torinóból Angliába, akkor 100 millió eurót kapott érte a Juve, most viszont ingyen került vissza Olaszországba – csakúgy, mint 2012-ben.

Paul Pogba hat év után újra a Juventusban
Paul Pogba hat év után újra a Juventusban

Pogba szerződése június 30-án járt le a Manchester Unitednél, a feleknem hosszabbítottak, így szabadon igazolhatóvá vált. A Juventus lecsapott a lehetőségre és megszerezte a francia válogatottal 2018-ban világbajnokságot nyert játékost.

A Juventus vezetőedzője jelenleg Massimiliano Allegri, aki korábban két idényen keresztül irányította Pogbát és csapatát Torinóban.

„Elbúcsúztunk, de sosem felejtettük el: van valami az ősi hazahívásban, ami a végén, ezer kaland után is visszahozza az embert. Paul visszatért Torinóba, ahonnan fiúként távozott. Férfiként tért vissza, hogy bajnok legyen, de egy dolog nem változott, a vágy, hogy együtt felejthetetlen dolgokat vigyünk véghez” – mutatta be a francia középpályást a Juventus.

Pogba 2012-ben került először a Juventushoz – szintén a Manchester Unitedtől –, akkor négy idényt töltött el Torinóban. 177 meccsen lépett pályára, ezeken 34 gólt szerzett és 40 gólpasszt osztott ki.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik