H. D.
V. J.
B. D. K.
2022.09.18 21:36 Frissítve: 2022.09.18 22:00

Roma: Mourinho arra kérné játékosait, ezentúl viselkedjenek bohóc módjára

Mint arról már beszámoltunk, a José Mourinho által irányított Roma az Atalantát fogadta az olasz élvonal (Serie A) 7. fordulójában és 1–0-s vereséget szenvedett. A portugál szakembert a találkozó során kiállították, így erről beszélt a lefújást követő sajtótájékoztatón.

Mourinhot kiállították a Roma–Atalanta meccsen (Fotó: AFP)

 

„Akik a pályán voltak, elég jól játszottak ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni, ezért szenvedtünk vereséget. Nem kellemes pont nélkül elhagyni a pályát, ám jó teljesítményt nyújtottunk” – véli José Mourinho.

A római Paulo Dybala a találkozó előtt, a bemelegítésnél szenvedett izomsérülést.

Ha arra gondolunk, hogy a végén milyen mértékben domináltunk és hány lehetőségünk akadt, elgondolkodhatunk azon, mennyire lett volna ez más, ha Paulo is a pályán van.”

Piros lapjára és az azt megelőző szituációra is reagált a szakember:

Egyértelmű tizenegyes volt. Megkérdeztem utána a játékvezetőt, és kértem, hogy magyarázza el, azt mondta, hogy nem adott büntetőt, mert Zaniolo nem esett el. Úgyhogy meg kell változtatnom az eddigi tanácsaimat, és azt kell mondanom a játékosaimnak, hogy ne próbáljanak meg állva maradni, ne játsszák meg a labdát, legyenek bohócok, ahogy sokan mások is teszik ebben a ligában, úgy ugranak, mintha egy úszómedencében lennének, ezt kell mondanom nekik, mert láthatóan így kaphatsz büntetőket.”

Így történt
Az 56. percben Nicolo Zaniolo esett el a büntetőterületen belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. José Mourinho kisebb dührohamot kapott, aztán emiatt egy piros lapot is. Két perccel később ismét elesett Zaniolo, de most sem látott szabálytalanságot a bíró. A római játékosok nem akartak hinni a szemüknek, pedig a lassítást elnézve jól döntött Daniele Chiffi. (MOURINHO KIÁLLÍTÁSA ITT!)

OLASZ SERIE A
7. FORDULÓ

Roma–Atalanta 0–1 (Scalvini 35.)

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.