Roma: Mourinho arra kérné játékosait, ezentúl viselkedjenek bohóc módjára

Vágólapra másolva!
2022.09.18. 21:36
null
Mourinhot kiállították a Roma–Atalanta meccsen (Fotó: AFP)
Mint arról már beszámoltunk, a José Mourinho által irányított Roma az Atalantát fogadta az olasz élvonal (Serie A) 7. fordulójában és 1–0-s vereséget szenvedett. A portugál szakembert a találkozó során kiállították, így erről beszélt a lefújást követő sajtótájékoztatón.

 

„Akik a pályán voltak, elég jól játszottak ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni, ezért szenvedtünk vereséget. Nem kellemes pont nélkül elhagyni a pályát, ám jó teljesítményt nyújtottunk” – véli José Mourinho.

A római Paulo Dybala a találkozó előtt, a bemelegítésnél szenvedett izomsérülést.

Ha arra gondolunk, hogy a végén milyen mértékben domináltunk és hány lehetőségünk akadt, elgondolkodhatunk azon, mennyire lett volna ez más, ha Paulo is a pályán van.”

Piros lapjára és az azt megelőző szituációra is reagált a szakember:

Egyértelmű tizenegyes volt. Megkérdeztem utána a játékvezetőt, és kértem, hogy magyarázza el, azt mondta, hogy nem adott büntetőt, mert Zaniolo nem esett el. Úgyhogy meg kell változtatnom az eddigi tanácsaimat, és azt kell mondanom a játékosaimnak, hogy ne próbáljanak meg állva maradni, ne játsszák meg a labdát, legyenek bohócok, ahogy sokan mások is teszik ebben a ligában, úgy ugranak, mintha egy úszómedencében lennének, ezt kell mondanom nekik, mert láthatóan így kaphatsz büntetőket.”

Így történt
Az 56. percben Nicolo Zaniolo esett el a büntetőterületen belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. José Mourinho kisebb dührohamot kapott, aztán emiatt egy piros lapot is. Két perccel később ismét elesett Zaniolo, de most sem látott szabálytalanságot a bíró. A római játékosok nem akartak hinni a szemüknek, pedig a lassítást elnézve jól döntött Daniele Chiffi. (MOURINHO KIÁLLÍTÁSA ITT!)

OLASZ SERIE A
7. FORDULÓ

Roma–Atalanta 0–1 (Scalvini 35.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik