R. B.
2019.09.05 08:23 Frissítve: 2019.09.05 09:21

Roma: két eltűnt gyermek megtalálásában segítettek az igazolások

Tizenegy játékost szerződtetett a nyári átigazolási időszakban az olasz élvonalbeli AS Roma. A fővárosi klub ráadásul egy nemes kezdeményezéssel eltűnt gyermekekre hívta fel a figyelmet minden transzfer bejelentésekor. Ennek (is) köszönhetően két fiatalt megtaláltak a szakszervezetek.

 

Mint ismert, a Roma július elején bejelentette, a nyáron minden átigazolási bejelentésekor eltűnt gyermekekre igyekszik felhívni a figyelmet szerte a világon.

Úgy tűnik, a kezdeményes sikeres volt. A „farkasok” a hivatalos honlapján számoltak be arról, hogy a közelmúltban két, a felhívásaikban szereplő gyermeket találtak meg a hatóságok. Tizenkét napnap ezelőtt Belgiumban egy kilencéves kisfiú került elő, miután megjelent a fotója a Davide Zappacosta érkezéséről készült posztban, korábban pedig egy kamaszkorú lányt találtak meg Londonban. Mindkét gyermek jól van.

„Reméljük, még több, a Roma videóiban szereplő gyermeket sikerül épségben megtalálni. Roppant fontos a Romával meglévő együttműködésünk” – idézi az olasz klub Caroline Humert, az eltűnt és bántalmazott gyermekek biztonságáért felelős nemzetközi szervezet (ICMEC) igazgatóját.

Login on Twitter

Welcome back to Twitter. Sign in now to check your notifications, join the conversation and catch up on Tweets from the people you follow. 

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.