Olaszország: Mancini meghozta a döntést a jövőjéről – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.03.28. 16:34
null
Roberto Mancini a hétfői sajtótájékoztatóján tudathatja elhatározását a közvéleménnyel (Fotó: AFP)
Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint Roberto Mancini a balul sikerült világbajnoki pótselejtező ellenére folytatja a munkát az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.

 

Az 57 éves szakvezető a tavalyi Európa-bajnokság előtt 2026-ig meghosszabbította a szerződését az olasz szövetséggel (FIGC), majd néhány héttel később megnyerte a kontinenstornát a válogatottal, így úgy tűnt, stabil lábakon áll a pozíciója. Ám néhány nappal ezelőtt új helyzetet teremtett, hogy az olaszok hazai pályán 1–0-ra kikaptak Észak-Macedóniától a világbajnoki pótselejtező elődöntőjében.

Az FIGC elnöke, Gabriele Gravina a mérkőzés után támogatásáról biztosította Mancinit, és azt mondta, szeretné, ha a szakember folytatná a munkát, a kapitány azonban a lefújást követő percekben még nem akart nyilatkozni a jövőjéről. „Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Véleményem szerint annyira csalódott mindenki, hogy most felesleges a folytatásról beszélni” – fogalmazott akkor Mancini.

Azóta leülepedtek a trénerben a történtek, s a La Gazzetta dello Sport, valamint a Corriere dello Sport is úgy értesült, hogy Mancini úgy döntött, marad az olasz válogatott élén – elhatározását a Törökország elleni felkészülési mérkőzést megelőző hétfői sajtótájékoztatóján ismertetheti a közvéleménnyel.

Mancini 2018 májusa óta irányítja az olasz nemzeti csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik