Alexis Sánchez a hosszabbítás utolsó pillanatában szerezte meg a Szuperkupát az Internek

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 20:47
null
Boldog Inter-játékosok a győzelem után (fotó: AFP)
Az Internazionale a Juventus ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért lépett pályára Milánóban, vagyis a Derby d'Italia győztese ezúttal kupát nyert. A díj az Interé lett, mert már szinte véget ért a hosszabbítás, amikor Alex Sandro nagy hibája után Alexis Sánchez belőtte a trófeát érő gólt.

 

OLASZ SZUPERKUPA

Internazionale–Juventus 2–1 (1–1, 1–1, 1–1)
Milánó, San Siro. Vezette: Daniele Doveri.
INTER: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Dumfries (Darmian, 89.), Barella (Ar. Vidal, 89.), Brozovic, Calhanoglu, Perisic (Dimarco, 100.) – Dzeko (J. Correa, 75.), L. MartÍnez (A. Sánchez, 75.). Vezetőedző: Simone Inzaghi.
JUVENTUS: Perin – De Sciglio, Rugani, Chiellini, Alex Sandro – McKennie, Locatelli (Bentancur, 90.), Rabiot, Bernardeschi (Arthur, 79.) – Kulusevski (Dybala, 74.), Morata (Kean, 88.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Gólszerző: L. Martínez (35. – 11-esből), A. Sánchez (121.), ill.McKennie (25.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az olasz Szuperkupáért Milánóban találkozott az Internazionale és a Juventus. Az esélyesebbnek a listavezető Inter számított, de az utóbbi időben újra egyre izmosabbá váló torinóiak sem hiába reménykedhetett.

Az első félidő egyértelműen az Interé volt, az első gólt viszont mégis a Juventus szerezte. A 24. percben a hazai védők elfeledkeztek McKennie-ről, aki Morata beadása után könnyedén fejelt a kapuba. 0–1

Az Inter rákapcsolt, és a 35. percben tizenegyest kapott, mert De Sciglio fellökte Dzekót a tizenhatoson belül. A büntetőtLautaro Martínez biztosan belőtte. 1–1

Ekkor úgy tűnt, hogy a fekete-kékek kerekednek az ellenfelük fölé, mezőnyfölényt is kialakítottak, a Juventus azonban megúszta kapott gól nélkül.

A második félidőben is több gólt szerezhetett volna az Internazionale, de Perin kapus jól állt a lábán, mindent védett, amit csak lehetett. Az 59. percben még a kapufa is segített neki, közös erővel mentettek Dumfries közeli fejesénél.

A rendes játékidő utolsó húsz percében már gyenge mezőnyjátékot láthattunk, egyik csapat sem vállalt kockázatot. Ahogy a kétszer tizenöt perces hosszabbításban sem, lényegében mintha csak arra vártak volna, hogy leperegjen a ráadás. Aztán mégsem jöttek a tizenegyesek, mert a 121. percben Alex Sandro nagy védelmi hibája után közbeugrott Darmian, a lábáról Alexis Sánchez elé pattant a labda, ő pedig 4 méterről megszerezte a győztes gólt. 2–1

Bár a milánóiak végig jobban játszottak ellenfelüknél, a Juventus is megnyerhette volna a Szuperkupát. A sors végül igazságot szolgáltatott, és az Internazionale hatodszor is elhódította az olasz Szuperkupát.

PERCRŐL PERCRE

HOSSZABBÍTÁS, MÁSODIK FÉLIDŐ

121. perc: Vége a meccsnek, az Inter nyerte a Szuperkupát. 2–1

121. perc: GÓÓÓÓÓL! AZ INTER ELDÖNTÖTTE! Nem figyelt eléggé a Juventus, Dimarco jött előre, Alex Sandro testéről rossz helyre pattant a labda, Chiellini nem érte el, Darmian közbeugrott, passzolt, Alexis Sánchez pedig 4 méterről a kapuba pofozta a labdát. 2–1

118. perc: Vidal rántotta le a földre a megiramodó Arthurt, ő is kapott egy sárgát.

114. perc: Támadott a Juventus, de semmiféle veszélyt nem tudott kialakítani az Inter kapuja előtt.

109. perc: Correa fordult le Ruganiról, aki visszahúzta egy sárgáért.

106. perc: Correa kapott sárgát, mert utánarúgott Chiellininek.

106. perc: Elkezdődött a hosszabbítás második félideje.

HOSSZABBÍTÁS, ELSŐ FÉLIDŐ

105+2. perc: Vége a hosszabbítás első félideje, jöhet a következő.

105. perc: Bentancur kapott sárga lapot kezezésért.

100. perc: A Juventus passzolgat már percek óta, fütyül is a milánói közönség, nem tetszik nekik a fejlemény.

96. perc: Calhanoglu remek szögletére Sánchez érkezett, és 7 méterről centiméterekkel fejelt a bal kapufa mellé.

94. perc: Kean térült-fordult, majd középre adott, de a védelem takarított.

91. perc: Elkezdődött a hosszabbítás első félideje.

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Nincs vége a meccsnek, jön a kétszer 15 perces hosszabbítás. 1–1

90+3. perc: Egy rövid pillanatig felvetődött a lehetőség, hogy McKennie színészi mutatványa netán tizenegyest ér, de gyorsan elvetették a videoszobában.

90. perc: Négy perc a hosszabbítás, hogy aztán jöhessen a bővebb hosszabbítás...

85. perc: Unalmas mezőnyjátékot láthattunk az utóbbi percekben.

79. perc: Vészesen fogy az idő, valamivel közelebb áll a gólhoz az Inter, de ezért még nem adnak kupát...

70. perc: Három Inter-játékos is gólt lőhetett volna. Dumfries beadása érkezett jobbról,Dzeko lyukat rúgott 6 méterre a kaputól, majd Perisic ellőhette, de éppen Perin kezébe.

69. perc: Ez bemehetett volna! Bal oldali beadás után a Chiellini szorításában is fejelni képes Martínez bólintott egyet, a labda nem sokkal ment el a jobb alsó mellett.

68. perc: Kiegyenlített a küzdelem a pályán, mert bár a Juventus leginkább védekezik, az Inter nem nagyon tud értékelhető helyzetet kialakítani.

60. perc: Dzeko kapott sárgát, mert felrúgta De Scigliót.

59. perc: Dumfries fejelte el Calhanoglu beadását az ötös jobb sarka közeléből, Perin beleért, és a kapufa segítségével tudott menteni.

50. perc: Nem rossz! Bernardeschi ment el három védő között, majd mielőtt utolérték volna, ellőtte 17 méterről, és kicsivel ment csak fölé a labda.

48. perc: Ha Bernardeschi jobban figyel.... De túlságosan elhamarkodottan lőtt 12 méterről, és a lövés alig-alig ment el a bal alsó mellett.

47. perc: Perisic futott el a bal oldalon, visszagurított Bastoninak, aki 18 méterről gyengén lőtt, Chiellini kivágta a labdát.

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

McKennie fejel, és néhány pillanat múlva a Juventus megszerzi a vezetést (fotó: AFP),
McKennie fejel, és néhány pillanat múlva a Juventus megszerzi a vezetést (fotó: AFP),

 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, az állás egyelőre döntetlen. 1–1

45. perc: Perisic futott be nagy lendülettel a tizenhatoson belülre, 6 méterre a kaputól lőni készült, amikor a becsúszó Rabiot mentett előle. Nagy teljesítmény volt a Juve védőjétől.

43. perc: Bernardeschi kapott sárga lapot, mert hangosan kommentálta a bíró ítéletét.

40. perc: Úgy tűnt, hogy helyzetbe kerül Dzeko, de végül visszatértek a védők. Mégsem szabadult fel egy ideig a Juve kapuja, csak nagy nehézségek árán.

37. perc: Lautaro Martínez mindhárom gólja a Juventus ellen a San Siróban született. Egy a Serie A-ban, egy az Olasz Kupában, egy pedig ma, a Szuperkupában.

35. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT AZ INTER! A tizenegyest Lautaro Martínez kegyetlenül bevágta a bal felsőbe. 1–1

34. perc: TIZENEGYES! Perisic indította Dzekót a tizenhatoson belül, De Sciglio elkésett, és fellökte a bosnyák csatárt.

31. perc: Calhanoglu lőtte el vagy 25 méterről, a pattogós labda veszélyesnek tűnt, de Perin biztosan fogta.

26. perc: Az Inter csak egyetlen találkozót veszített el a legutóbbi 16 meccséből minden versenysorozatot figyelembe véve (még a Real Madrid ellen december elején). Most egyelőre rezeg a léc...

25. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A JUVENTUS! Ezt benézte az Inter védelme... Kulusevski cselezte ki Brozovicot a jobb oldalon, beadott Morata megszerezte a labdát, majd balról középre adott, ahol magányosan álldogált McKennie, és 4 méterről, két védő között fejelt könnyen a kapuba. 0–1

22. perc: Bernardeschi tört be a tizenhatoson belülre egy labdaszerzés után, majd látványosan elesett De Vrij mellett, a bíró most sem adott tizenegyest.

20. perc: Az Inter és a Juventus csak most játszik másodszor egymás ellen az olasz Szuperkupáért. Legutóbb, 2005-ben, az Inter örülhetett, az 1–0-s győzelem gólszerzője Juan Sebastián Verón volt.

20. perc: Veszélyes! Bernardeschi húzta meg remekül a labdát Perisic mellett a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből középre gurított, a védelem azonban mentett.

19. perc: Valamelyest feltámadt a Juventus, de értékelhető akciót eddig nem vezettek a torinóiak.

11. perc: Barella húzta meg a labdát a jobb oldalon, a tizenhatoson belül Chiellini mellett, aki valószínűleg szabálytalankodott vele. A bíró nem adott tizenegyest, de a videobíró vizsgálódik... Nincs tizenegyes.

9. perc:Ez a negyedik alkalom, hogy az olasz szuperkupát januárban játsszák. Az időpont eddig háromszor is a Juventusnak kedvezett. Vajon negyedszerre is megszerzik a trófeát?

8. perc: Hűha! Barella gurított vissza Martíneznek, aki 8 méterről valósággal eltörte a labdát. Inzaghi ennek láttán szinte magából kivetkőzve dühöngött az oldalvonal mellett.

6. perc: Nyom az Inter, Perisic beadását Alex Sandro fejelte szögletre. A szögletet Calhanoglu ívelte középre, De Vrij fejelte el 8 méterről, és a labda nem sokkal ment el a bal kapufa mellett.

5. perc: Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást az Inter, 23 méterre a Juve kapujától, kissé jobbról. Calhanoglu állt a labda mögé, de lapos passza gyengére sikerült, könnyen szabadított fel a védelem.

4. perc: Hiányzik a Juventusból Federico Chiesa, aki a Roma elleni találkozón keresztszalag-szakadást szenvedett, és hónapokra kidőlt.

3. perc: Élénk iramban kezdődött a meccs, inkább a Inter támadásait láthattuk eddig.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az Inter fekete-kék csíkos mezben, fekete nadrágban, a Juventus fekete-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban játszik.

1988 óta rendezik meg az olasz Szuperkupát. A Juventus eddig 9-szer nyert, az Inter 5-ször.

 

ELŐZMÉNYEK

Giorgio Chiellini az Internazionalét tartja Olaszország legerősebb csapatának, de ettől még hisz benne, hogy a szerdai olasz Szuperkupa-mérkőzésen legyőzhetika milánói együttest.

A bajnoki címvédő Internazionale a kupagyőztes Juventusszal csap össze szerda este az olasz Szuperkupáért, ám az előző idényhez képest jelentős különbség, hogy azóta mindkét csapattól távozott az első számú gólfelelős (illetve mindkét csapat edzőt váltott). Romelu Lukaku huszonnégy góllal zárta a Serie A 2020–2021-es évadát, Cristiano Ronaldo pedig őt megelőzve, huszonkilenc találattal lett a bajnokság gólkirálya. Nyáron mindketten Angliába igazoltak, a belga csatár a Chelsea-hez, a portugál klasszis a Manchester Unitedhez tért vissza.

Egyelőre úgy fest, a Juventust érintette érzékenyebben a kulcsembere elvesztése. A torinóiak ebben a bajnoki idényben csak harminckét gólt szereztek, tizenkilenccel kevesebbet, mint az Inter. Azt is érdemes hozzátenni, hogy a milánói klubban (minden tétmérkőzést figyelembe véve) a házi góllövőlistát tizenegy-tizenegy góllal vezető Lautaro Martínez és Edin Dzeko is megelőzi a Juventus legeredményesebb futballistáját, a kilencgólos Paulo Dybalát.

„Cristiano Ronaldo vérbeli klasszis, és amíg nálunk játszott, sok problémánk kevésbé ütközött ki – ismerte el a football-italia.net által idézett Európa-bajnok védő, Giorgio Chiellini. – Nagyon fontos láncszeme volt a játékunknak, és bevallom, a távozása után arra számítottam, hogy sokkal nehezebb idényünk lesz. Ehhez képes Manuel Locatelli és Moise Kean érkezése jót tett nekünk, és többé-kevésbé ugyanúgy teljesítünk, mint az előző kiírásban. Ami pedig az Internazionalét illeti, kérdezzék meg Alessandro Bastonit, mit mondtam neki, amikor hét ponttal vezették a tabellát. Elárulom: azt, hogy ezt a bajnokságot csak ők veszíthetik el. A Milan versenyben van, de én úgy látom, hogy jelenleg az Inter Olaszország legerősebb és legegységesebb csapata. Ezúttal is esélyesebb, de több olyan döntőt elveszítettem már, amelyben nekünk volt nagyobb sanszunk a győzelemre. A Roma elleni rangadó megnyerése jót tett az önbizalmunknak, abból a sikerből erőt meríthetünk. Mentálisan erősnek kell maradnunk, kemény munkával elérhetjük a céljainkat.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik