Olasz Kupa: az Inter Nápolyban nyert, és négy közé jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.19. 22:53
A labdarúgó Olasz Kupa harmadik negyeddöntőjében az Inter idegenben 2–0-ra legyőzte a Napolit, így bejutott a legjobb négy közé, ahol a szerdai Lazio–Juventus mérkőzés győztese ellen léphet pályára.


Jovetics csavarását követően a Napoli sikertelenül futott az eredmény után
Jovetics csavarását követően a Napoli sikertelenül futott az eredmény után

A két csapat az Olasz Kupa előző, 2014–2015-ös kiírásában is negyeddöntőben találkozott egymással. A szintén Nápolyban rendezett összecsapáson a hazaiak örülhettek, hiszen Gonzalo Higuaín 93. percben szerzett gólja akkor győzelmet és továbbjutást ért.

A mérkőzés jó iramban, de alacsony színvonalon kezdődött, így az első félidőben mindössze két veszélyesebb helyzetet jegyezhettünk fel. Előbb a 14. percben Dries Mertens vállalkozott távolról lövésre, de Samir Handanovic nagyot vetődve a mezőnybe ütötte a bal alsó sarokba tartó labdát. Ezt követően a 26. percben Ivan Strinic bal oldali beadása a második hullámban érkező José Callejónt találta meg, aki tíz méterről lőtt, de az Inter szlovén kapusa ezúttal is a helyén volt.

A gól nélküli első félidőt követően inkább Maurizio Sarri, a Napoli vezetőedzője próbált változtatni csapatán, hiszen harminc perccel a rendes játékidő vége előtt Marek Hamsíkot, majd a 70. percben Gonzalo Higuaínt is beállította.

A cserék azonban nem hozták meg a várt sikert, sőt, a 74. percben Sztevan Jovetics gondolt egyet, és a kapuval szemben, húsz méterről remekül csavart a bal felső sarokba, szinte a semmiből vezetést szerezve a vendégeknek. 0–1

A folytatásban Mertens rontotta tovább csapata helyzetét, miután a 88. percben egy műesésért megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott, majd a 92. percben végleg eldőlt a találkozó: Adem Ljajics a saját térfelének közepéről indulva, szinte az egész pályán át senkitől sem zavartatva vezethette a labdát, amit végül tizenhat méterről a kapu jobb alsó sarkában helyezett el. 0–2

2–0-s győzelmével az Inter visszavágott a tavalyi vereségéért, és hátradőlve várhatja az elődöntős ellenfelét a szerdai Lazio–Juventus mérkőzésről.

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Napoli–Internazionale 0–2 (Jovetics 74., Ljajics 90+2.)
KORÁBBAN
Milan–Carpi 2–1 (Bacca 14., Niang 28., ill. Mancosu 50.)
Spezia (II.)–Alessandria (III.) 1–2 (Calaio 20. – 11-esből, ill. Bocalon 83., 90+2.)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Lazio/Juventus–Inter
Alessandria
(III.)–Milan

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik