Nemzetisport.hu 2013.01.09 20:42 Frissítve: 2015.02.10 03:13

A Juventus ismét kiejtette a kupából a Milant

A labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében a Juventus a rendes játékidő 1–1-es döntetlenjét követően Mirko Vucsinics góljának köszönhetően 2–1-es sikerrel búcsúztatta a Milant. A torinóiak a Lazióval találkoznak az elődöntőben.

Giovinco szép szabadrúgásgóllal egyenlített (fotó: Reuters)

 

Ugyan Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo és Mirko Vucsinics is csak a kispadon kapott helyet a hazaiaknál, Antonio Conte nem küldte fel annyira tartalékosan a Juventust, hogy a Milan tűnjön egyértelmű esélyesnek.

Massimiliano Allegri csapata viszont tökéletesen használta ki, hogy a szokásosnál kevésbé volt határozott a zebramezesek fellépése az első percekben, és egy szép akció végén gólra is váltotta a fölényét. Az akció befejezője természetesen ismét Stephan El Shaarawy volt, de a Milan támadórészlege en bloc dicsérhető volt a gólnál. 0–1

A Juventus gyorsan reagált, és meg is büntette Francesco Acerbi hibáját, Sebastian Giovinco volt a pandúr, aki a sárga lapos megmozdulást követően remek mozdulattal helyezte a labdát a Milan kapujának jobb oldalába. A kis 12-esnek volt még egy veszélyes szabadrúgása és egy nagy helyzete is, ám ezeket a szituációkat kihúzta a Milan, amely a félidő utolsó perceiben ismét át tudta venni az irányítást a bajnoktól. 1–1

A második játékrészre aztán erőteljesen visszaesett a mérkőzés izgalmi faktora, csökkent az iram, mintha a játék helyett elkezdték volna túlgondolkodni a mérkőzést a játékosok. A kreatív megoldások helyét átvették a rossz beadások, a hosszú szöktetések, az elrontott labdaátvételek. Gyakorlatilag huszonöt percig nem történt semmi a kapuk előtt, amikor a cserék következtében újraindult a búgócsiga.

Conte a 78. percben bevetette Pirlót is, ennek ellenére a Milan talán többet birtokolta a labdát, és Boateng vezetésével többet is kísérletezett, ám Lichtsteiner helyzeténél El Shaarawy is megmutatta: ha kell, visszazár az ötöséig. A rendes játékidő utolsó perceiben Niang és egy Milan-szabadrúgás is dönthetett volna, ehelyett azonban jött a hosszabbítás.

Conténak aztán bejöttek a cserék, hiszen a ráadás alaphangját hamar megadta Mirko Vucsinics gólja, aki Paolo De Ceglie – aligha tudatos labdaérintését – követően lőtt a hálóba. A Milan sorra próbálkozott a távoli lövésekkel a folytatásban, de az egyenlítés nem jött össze. A Juventus 2–1-re nyert, így akárcsak az előző szezonban, búcsúztatta a Milant a kupától. A torinóiak a Lazióval találkoznak az elődöntőben.

PERCRŐL PERCRE
120. p.: VÉGE! A JUVENTUS JUTOTT TOVÁBB!
119. p.: ÓRIÁSI STORARI-BRAVÚROK! A Juve kapusa előbb Traoré 11 méterről eladott bombájánál hárított reflexszel, majd Niang lövésénél védett.
117. p: Krkic lövése szállt fölé.
  113. p.: Vucsinics kapott sárga lapott a labda elrúgásáért.
112. p.: ISLA ELDÖNTHETTE VOLNA! A chilei került tiszta góllövőhelyzetbe 10 méterre a kaputól, ám Amelia bravúrral védett lábbal!
110. p.: Traoré és Niang lövése után is Storari a végállomás.
108. p: Giaccherini dönthetett volna, ám nem tudta átemelni a labdát Amelia felett.
107. p.: KÉT MILAN-LÖVÉS FÉL PERCEN BELÜL! Előbb Montolivo próbálkozott, ez volt a veszélyesebb, mert kipattant, de Bonucci tisztázott. El Shaarawy lövése után fogta a labdát a kapus.
 106. p.: Folytatódik a küzdelem.
105. p.: Vége a hosszabbítás első félidejének.
101. p.: Montolivo kezezéssel akadályoz meg egy Juve-támadást, villan a sárga.
100. p.: A Milannál a labda, de a hátránnyal egyelőre nem tudtak mit kezdeni a piros-feketék.
95. p.: CSEREGÓÓÓL! Giaccherini keresztbe passzolt labdája előtt Mexes csúszott el, De Ceglie lábáról Mirko Vucsinics elé pattant a labda, aki belépve a támadása a jobb alsó sarokba helyezett. Fordított a Juventus! 2–1
93. p.: Matri és Vucsinics összjátéka után Acerbi lábáról perdült a labda Ameliához.
  91. p.: Elkezdődött a ráadás!
  90+4. p.: Vége a rendes játékidőnek, jön a hosszabbítás.
90+4. p.: Bonucci buktatta Krkicet, de a túlkombinált szabadrúgás után a labda lepattant a sorfalról.
  90+1. p.: Az utolsó csere: Ambrosinit Traoré váltotta.
88. p.: De Sciglio beadása után Niang érkezett jó ütemben, de hat méterről mellé fejelt.
86. p.: Vidal kapott a lábához, döntő lehet, ha ez kihat a további játékára. 
  84. p.: Az utolsó Juve-csere: Lichtsteiner helyén De Ceglie folytatja.
81. p.: Ismét Boateng próbálkozott, fölé-mellé.
  78. p.: Conte nyerni akar: beküldte Pirlót Marrone helyére.
76. p.: MICSODA MENTÉS! Hosszú idő után az első valamirevaló lehetőség: Lichtsteiner került helyzetbe egy keresztlabda után, ám az ötösre visszarohanva El Shaarawy (!) mentett úgy, hogy az minden védőnek becsületére válna.
75. p.: Mexes és Vucsinics már régóta ismeri egymást, most ennek hangot is adtak, amikor egy Mexes-Vidal összecsapás után férfiasan összeszólalkoztak.
Azt mondtuk már, hogy csak egy meccs dönt a továbbjutásról, és ha így marad, jön a hosszabbítás? És vajon a fiúk tudják? 
  71. p.: Kettős csere a Milannál: Pazzini és Emanuelson helyére Krkic és Niang érkezett.
  66. p.: Vidal kapott sárga lapot.
  65. p.: Az első csere: lement Giovinco, jött Vucsinics.
62. p.: Lichtsteiner beadását kellett felszednie Ameliának.
60. p.: Boateng 20 méteres lövése visz színt a kicsit ellaposodott játékba, Storarinak azonban nem jelent nagy gondot hárítani.
56. p.: Újabb jó Juve-támadásépítés, ám Matri nem tudta átvenni a labdát, míg Isla kicselezi magát a beadás lehetőségéből.
Sok a rossz beadás. Conte mutogatva magyaráz, Allegri iszik, melegítenek a cserék.
51. p.: Juventus-kontra, Giovinco-lessel a végén.
48. p.: De Sciglio beadása magas, akárcsak Isláé a túloldalon.
  46. p.: Elkezdődött a második félidő, csere nem volt.
Ha pontozásos a sportág, akkor talán Giovinco második szabadrúgása miatt nyer minimális különbséggel a Juventus, de mindkét csapat játékában vannak pozitívumok. Jó folytatás várható.
  45. p.: Vége az első játékrésznek.
43. p.: Az utóbbi percekben ismét inkább a torinóiak térfelén van többet a labda, de helyzet nincs.
40. p.: A Juve egy emberként reklamál Mazzoleninél, hogy adjon sárgát Mexesnek, aki a kapujából kifutó Storari ellen szabálytalankodott. No persze a franciának ez lenne a második lapja, amúgy nem volt ez olyan durva dolog.
39. p.: Storari hozta a frászt a hazaiakra: kirúgása rövid Vidalnak, ám Bonucci segít, és szögletre blokkol.
A Juve olykor elképesztő sebességgel tudja végigvinni a két 16-os között a labdát.
33. p.: ÉS EZ IS HELYZET VOLT! Ismét Giovinco főszerepben, a kitűnő kiugatás után Acerbi messze lemarad, ám a lövés lecsúszik az apró támadó lábáról.
30. p.: EZ SEM VOLT ROSSZ! Természetesen ismét Giovinco végezte el a szabadot, ezúttal magasabban lőtte a labdát, a léc alá, ám Amelia üggyel-bajjal szögletre ütötte.
29. p.: Hohó! Újabb Juve-szabadrúgás veszélyes helyről Boateng szabálytalansága és sárgája után.
 29. p.: Abate labdája pattant tovább a 16-oson belül Pazziniről.
 28. p: Vidal talán első hibája: felnézés nélkül passzolt egyet a reklámtáblának.
Jó a meccs, lüktető, hol az egyik, hol a másik tizenhatos előtt pattog a labda.
 25. p.: Giaccherini szöglete után a rendkívül aktív Vidal lőtt estében fölé.
 20. p.: Jön a Milan, akárcsak a gólnál, szélről törnek befelé, ám Pazzinit, majd El Shaarawyt is megállítják középen.
 19. p.: Giovincóról pattant tovább a labda Matri elé, ám a középcsatár ismét nem találta el jól a játékszert, könnyű zsákmány Ameliának.
17. p.: Mexes vágta fel Giovincót közvetlenül az oldalvonalnál, Conte előtt. A Juve-edző mozgásában testet ölt a teljes felháborodás, ám joggal: egyértelmű sárga!
16. p.: Támadásban maradt a Juve, középen próbálták meg befejezni a támadást, ám Vidal nem találta el a labdát és már lesen is volt.
Hibátlan technika, Beckhames mozdulat. Kitűnő kezdés a csapatoktól!
12. p.: MÁRIS ITT AZ EGYENLÍTÉS! Acerbi volt bizonytalan, hibáját szabálytalansággal „javította”, ám a büntetés csak ezután érkezett! Sebastian Giovinco állt a labda mögé, és 22 méterről gyönyörűen csavart a kapu jobb oldalába! 1–1
8. p.: Nem fogta meg a bekapott gól a Juvét, a túloldalon máris egy lehetőség: Matri tévesztett kevéssel célt.
Kitűnő támadás, okos gól, esélytelen Storari.
 6. p.: GÓÓÓL! Gyorsan előnnyé érett a Milan némi fölénye. Boateng húzott el a szélen, a beadott labdát Pazzini engedte el a lába alatt, és az érkező Stephan El Shaarawy egy igazítás után 16 méterről remekül húzta vissza a jobb alsó sarokba a labdát. 0–1!
 5. p.: Matri pörgetése Giovincót találta lesen. 
 3. p.: El Shaarawy meglódulása után Ambrosini elé kerül a labda, és megvolt az első veszélyes lövés, fölé.
1. perc: A Juve kezdte az összecsapást.
Pirlo nincs, Marrone van a hazaiak kezdőjében, és hiányzik Buffon is. A vendégeknél nincs nagy meglepetés – a részletek alább.
Hogy mi történt eddig az olasz Merca-tóban? Megtudja BJ tollából! Vigyázat, vénnek való vidék!
A Milan blog sima győzelmet és tartalékos Juvét várt, a kupaeseményeket az Il Nostro Calcio tekintette át.
L'arbitro: ezúttal Paolo Mazzoleni vezeti a mérkőzést. Egyébként az elmúlt idényben ugyanő vezette a Milan–Juvét az elődöntőben.
Cáceres azóta menni akar: a Juve Csingacsgukjának kálváriájáról ír a Blog Bianconeri.
L’ultime partite nella Coppa: az előző szezonban az elődöntőben találkozott a két gárda, akkor Milánóban Cáceres duplájával 2–1-re nyert a Juve, majd a hazai pályán, hosszabbítás után elért 2–2-vel biztosította be a továbbjutást. Vucsinics volt a mindent eldöntő gól szerzője.
L’ultima partita: a november 25-i bajnokin a Milan Robinho tizenegyesével – szezonbeli első góljával – 1–0-ra nyert Milánóban. A Juve 60 százalékban birtokolta a labdát, a Milan kétszer annyit lőtt kapura, a büntetőt Rizzoli fújta.
Un po' di statistiche: 210 tétmérkőzést jegyeznek eddig a két csapat között, 73 Juve-, 65 Milan-sikerrel végződött. Ebből a kupára 11 egymásnak feszülés jutott, itt egyenlő az állás: 4-4 győzelem mindkét oldalon 3 döntetlen mellett.
Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Terítéken a Juventus–Milan Olasz Kupa-negyeddöntő, ecco!

 

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
JUVENTUS–MILAN 2–1 (1–1, 1–1, 2–1)
Torino, Juventus Arena, 45 000 néző. V: Mazzoleni
JUVENTUS: Storari – Barzagli, Bonucci, Cáceres – Lichtsteiner (De Ceglie, 84.), Vidal, Marrone (Pirlo, 78.), Giaccherini – Isla – Matri, Giovinco (Vucsinics, 65.). Vezetőedző: Antonio Conte
MILAN: Amelia – Abate, Mexes, Acerbi, De Sciglio – Montolivo, Ambrosini (Traoré, 90+1.), K-P. Boateng – Emanuelson (Krkic, 71.), Pazzini (Niang, 71.), El Shaarawy. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Giovinco (12.), Vucsinics (95.), ill. El Shaarawy (6.)
 
A Juventus jutott a legjobb négy közé.

 

 

 

2020.11.23 09:52:39

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

A Juve első aranykorának hajnalán több honfitársunk is segédkezett a klub felvirágoztatásában.

2020.11.22 19:43:57

Olasz labdarúgás H. D.

A milánói együttes a duplázó svéd csatár vezérletével 3–1-re legyőzte a Napolit.

2020.11.08 20:26:29

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Elképesztő végjáték után szerzett pontot a listavezető AC Milan a Hellas Verona ellen.

2020.11.08 14:46:03

Olasz labdarúgás H. D.

Lautaro Martínez fejes gólja után Alekszej Mirancsuk egyenlített • A Roma Mhitarjan triplájával nyert Genovában.

2020.11.08 12:09:47

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Ronaldo egy gólra megközelítette Puskást. A hazaiak a küzdőszellemüknek köszönhették a döntetlent.