Juventus: Buffon a másodosztályban folytathatja – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.05.21. 13:48
null
Gianluigi Buffon Olasz Kupa-győzelemmel távozik a Juventustól (Fotó: AFP)
Az már korábban eldőlt, hogy a világbajnok kapus, Gianluigi Buffon a szezon végén távozik a Juventus labdarúgócsapatától. Olasz sajtóhírek szerint a másodosztályú Monza lehet a 43 éves játékos következő együttese.

 

 

A Football Italia a Corriere della Serára és a La Gazzetta dello Sportra hivatkozva azt írta, Buffon nem gondolkozik a visszavonuláson, és várja az ajánlatokat. A Juventusnál összesen 19 idényt eltöltő kapus szerződtetése kapcsán a Monza tűnik befutónak.

Az értesülések szerint a Monza vezérigazgatója, Adriano Galliani szöveges üzenetet küldött Buffonnak, miután bejelentette, hogy távozik a torinói klubtól.

„Több ajánlatot kaptam az elmúlt időszakban, gondolkozom a lehetőségeken, s amelyiket a legizgalmasabbnak tartom, azt elfogadom. Nemrég kaptam egy üzenetet egy klubvezetőtől, aki őrültebb nálam” – mondta el Buffon az Olasz Kupa döntőjét követően.

Csütörtökön dőlt el, hogy a Monza nem jut fel az olasz élvonalba, miután nem tudta ledolgozni a hátrányát a Cittadella ellen a Serie B rájátszásának elődöntőjében.

A Monza mellett Buffon korábbi csapata, a Parma is fontolgatja a 10-szeres olasz bajnok kapus szerződtetését. A Parma ugyancsak a másodosztályban kezdi meg a 2021–2022-es évadot, miután kiesett az Serie A-ból.

A hírek szerint az olasz klubok mellett a görög Olympiakosz, a portugál Porto és a török Galatasaray érdeklődik Buffon iránt.

Mint ismert, Buffon Olasz Kupa-győzelemmel búcsúzik a Juventustól. A rutinos kapus védett szerdán az Atalanta ellen 2–1-re megnyert fináléban. Buffon 685 tétmérkőzésen állt a Juve kapujában.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik