Inter: Simone Inzaghi válthatja Antonio Contét – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 19:42
null
Inzaghit szeretné megszerezni az Inter (Fotó: AFP)
Mint ismert, az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2020–2021-es idényének bajnoka, az Inter közös megállapodással szerződést bontott vezetőedzőjével, Antonio Contéval, akinek pozícióját az olasz átigazolásokra szakosodott újságíró, Gianluca Di Marzio szerint a Lazio trénere, Simone Inzaghi veheti át a milánói klubnál. Este aztán a Lazio Inzaghi nevének említése nélkül közölte, tiszteletben tartja a klub a szakember döntését.

 

Meglepetésként hatott a hír, miszerint az Interrel idén bajnoki címet szerző Antonio Conte – a vezetőséggel egyetértésben – a távozás mellett döntött, mivel sajtóhírek szerint a klub kínai többségi tulajdonosa fizetéscsökkentést tervez.

Ennek megfelelően az olasz sajtó megkezdte a találgatásokat, és a transzferügyekben jártas sportújságírók, Gianluca Di Marzio és Fabrizio Romano tudni vélik: a Serie A-ban a Lazióval idén Európa-liga-helyezést elérő Simone Inzaghi lesz a „fekete-kékek” új vezetőedzője.

Nevezett újságírók szerint a Lazio igyekszik az olasz vezetőedzőt marasztalni, de szerződéshosszabbítása még nincs véglegesítve. Ezt használná ki az Inter, amely szívesen kezdene új projektbe a 45 éves edzővel.

FRISSÍTÉS, 21.05:

A Lazio hivatalos oldalán, Inzaghi megnevezése nélkül erősítette meg a távozás hírét.

„Tiszteletben tartjuk a Lazióval először játékosként, majd edzőként kiemelkedő sikereket elérő vezetőedzőnk döntését, akinek a neve egybeforrt a klubéval” – állt a Lazio rövid közleményében.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik