D. Á. 2022.07.01 10:06 Frissítve: 2022.07.01 11:30

Inter: Lukaku nyilatkozata kiborította a Chelsea-szurkolókat

Mint ismert, Romelu Lukaku visszatért az Internazionale labdarúgócsapatához, a támadó a Chelsea kölcsönjátékosaként szerepel a következő idényben az olasz együttesben. A belga csatár legutóbbi interjújában olyan információt árult el, ami nem igazán tetszett a londoni drukkereknek.

Nem valószínű, hogy Lukakut többé látjuk a Chelsea-ben futballozni (Fotó: AFP)

Tavaly nyáron mindenki Lukaku megváltásáról beszélt, aki az Interben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően újabb esélyt kapott, hogy egykori klubjában, a Chelsea-ben bizonyítson. A londoniak annyira bíztak a belga csatárban, hogy 97.5 millió fontot fizettek érte, s szinte mindenki biztos volt a sikertörténetben.

Csakhogy nem így alakult: Lukaku nem igazán tudott beilleszkedni Tuchel együttesébe, s rövid időn belül a német szakemberrel is megromlott a kapcsolata, miután a csatár nyíltan kritizálta a csapat játékrendszerét.

A gólok sem jöttek a támadónak: 26 Premier League-mérkőzésen mindössze nyolc gólig jutott. A gyenge forma mellett Lukaku nem egyszer bókolt az Internek, amivel sok Chelsea-drukkernél kihúzta a gyufát.

Miután hivatalossá vált a milánói klubba való visszatérése, egy interjú keretein belül beszélt arról, hogy valójában az egész idény során kapcsolatban állt az olaszok vezetőedzőjével.

„A mögöttünk hagyott kiírásban végig tartottam a kapcsolatot Simone Inzaghival. Azt gondolom, jól bánik a játékosokkal, én pedig csak a legjobbamat akarom nyújtani a klubnál – mondta Lukaku.


Ezt követően azzal is kérkedett, hogy ő bizony nem adta el a milánói otthonát, amikor a Chelsea-be igazolt – ennyire jól érezte magát az Internél.

Természetesen néhány angol rajongó nem vette jó néven, hogy Lukaku továbbra sem mutat sok tiszteletet a Chelsea iránt. A SportBible össze is gyűjtött néhány tweetet.

„Szóval Lukaku végig tartotta a kapcsolatot Inzaghival, amíg Londonban volt. Ezen a ponton a Chelsea-nek akkor is meg kell szüntetnie a szerződését, ha az Inter nem akarja majd megvásárolni jövőre.”

„Lukaku talán a klub történetének legrosszabb igazolása, még Zappacosta is többet ért.”

„Épp most néztem meg Lukaku interjúját az Internél. Valaki emlékeztesse már, hogy csak kölcsönben van ott, s még mindig a Chelsea játékosa!”

 

2022.08.03 13:16:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Lemaradt a BL-ről a „La Dea”, több alapember is távozhat a nyáron, ráadásul a Romát, az Intert és a Juvét erősítve.

2022.07.31 09:57:36

Olasz labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A milánói Internazionale együttesét 1926 és 1936 között kizárólag magyarok irányították.

2022.07.26 15:49:45

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Farkasétvágy: Matics és Dybala után Wijnaldum, Belotti és Saúl Níguez is az Örök Városba költözhet.

2022.07.21 21:37:10

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dybala még akkor is lépett egyet hátrébb szakmai téren, ha a Roma megnyerte az előző évadban először kiírt Konferencialigát, ám a Bajnokok Ligájába újfent nem sikerült bejutnia.

2022.07.19 13:30:15

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Az „Öreg Hölgy” fogyókúrába kezdett Paredes, Bremer, Gabriel Magalhaes, Morata és Arnautovic elhódításáért.