K. Zs. 2021.05.11 14:03 Frissítve: 2021.05.11 14:21

Inter: két hónap fizetés nélkül – ez az elnöki ajánlat

Az újdonsült olasz bajnok Internazionale elnöke azt kérte a csapat labdarúgóitól, hogy mondjanak le kéthavi fizetésükről a milánói klub nehéz anyagi helyzete miatt – derül ki az MTI beszámolójából.

Steven Csang és Piero Ausilio sportigazgató egy korábbi eszmecseréje (Fotó: AFP – archív)

 

A Sky Sport Italia értesülése szerint Steven Csang arra hivatkozott a futballistákkal tartott találkozón, hogy a koronavírus-járvány következményeként klubjuk súlyos veszteségeket szenvedett el, s csak a játékosok segítségével képes kilábalni a pénzügyi bajból. A döntést a labdarúgókra bízta, akik egyenként határozhatnak arról, készek-e lemondani kéthavi járandóságukról.

Korábban olyan hír járta, hogy az Internél a bajnokság megnyeréséért járó prémiumról is lemondatnák a futballistákat, de ezt a klub főigazgatója, Giuseppe Marotta cáfolta.

A Corriere dello Sport emlékeztet: az egyeztetések sora még korántsem ért véget, a napokban Csangnak meg kell győznie például Antonio Conte vezetőedzőt, aki a belengetett pénzügyi karcsúsítás miatt fontolgatja a távozását. Az olasz sportlap szerint ha ő megy, a játékosok közül „nagy nevek” követhetik, és Marotta, valamint Piero Ausilio sportigazgató is távozhat.

A Corriere úgy tudja, hogy a Juventus elleni szombati rangadó vagy az Udinese elleni jövő vasárnapi idényzáró után várható a Csang–Conte egyeztetés.

Az Internazionale négy körrel a bajnokság vége előtt tette biztossá története 19. olasz bajnoki címét.

 


 

2021.06.04 23:35:02

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A 40 millió a Juventus kasszáját gazdagítja majd, már csak az a kérdés, hogy mire megy el ez a pénz. Pirlo állását nem mentette meg végül az évad viszonylag sikeres zárása, a vezetőket most kevésbé érdekelték az anyagiak, és hiszik, hogy nem csak a töltött káposzta jó felmelegítve.

2021.05.23 20:30:27

Olasz labdarúgás KRASZNAI BENCE, BACSKAI JÁNOS

A Serie A idénybeli utolsó fordulójának nagy vesztese a Napoli, amely hagyta kicsúszni a kezéből a BL-szereplést.

2021.05.19 20:48:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment most sem a döntőben az Atalantának, egykori játékosa, Kulusevski gólt lőtt, gólpasszt adott.

2021.05.15 17:39:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

De a Derby d'Italia főszereplője egyértelműen a VAR volt, erről a mérkőzésről sokat beszélnek még a szurkolók.

2021.05.10 10:53:04

Olasz labdarúgás N. Zs.

A hír a portugál edzőhöz is eljutott, aki vette a lapot és írt a cukrászdának.