Genoa: már nem Sevcsenko a vezetőedző – hivatalos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 13:43
null
Idő előtt távozik Andrij Sevcsenko (Fotó: AFP)
Megtörtént, amire számítani lehetett: az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) kieső helyen álló Genoa menesztette a klub éléről Andrij Sevcsenko vezetőedzőt. 

 

Kedden beszámoltunk róla, hogy a Genoa vezetősége a Milan elleni csütörtöki kupamérkőzés eredményétől tette függővé, hogy a lengyel válogatottal is szóba hozott Andrij Sevcsenko megtarthatja-e vezetőedzői állását. Mivel a genovaiak hosszabbításban ugyan, de 3–1-re kikaptak a milánóiaktól – így kiestek az Olasz Kupából –, nem volt maradása a 45 éves ukrán szakembernek.

A gárda szombaton szűkszavú közleményében tudatta, hogy menesztette a labdarúgóként 2004-ben Aranylabdát kiérdemlő Sevcsenkót és stábját, hozzátette, az ideiglenes irányítást a korábbi francia hátvéd, Abdoulay Konko veszi át.

A La Gazzetta dello Sport csütörtökön arról írt, hogy a lehetséges utód a Hertha korábbi vezetőedzői, a német Bruno Labbadia és az őt váltó Dárdai Pál, valamint a korábban a Romát is irányító Rudi Garcia közül kerülhet ki.

A genovaiakkal november elején 2024-ig szóló szerződést kötő, 45 éves Sevcsenko kinevezése óta a gárda 9 bajnokijából egyet sem tudott megnyerni (6 vereség, 3 döntetlen). Egyetlen sikerélménye az ukránnak, hogy a ligában sereghajtó Salernitanát 1–0-ra felülmúlták az Olasz Kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik