Genoa: a Milan elleni kupameccsen dőlhet el Sevcsenko sorsa

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 18:57
null
Csütörtökön Andrij Sevcsenko állása lehet a tét (Fotó: AFP)
A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint az olasz futballélvonalban utolsó előtti helyen álló Genoa a Milan elleni csütörtöki kupamérkőzés eredményétől teszi függővé, hogy az ukrán Andrij Sevcsenko megtarthatja-e vezetőedzői állását.

A 45 éves Sevcsenkót – aki november elején 2024-ig szóló szerződést kapott a genovai klubnál – a múlt héten a lengyel válogatottal hozták hírbe: a varsói Przeglad Sportowy szerint az ő neve is felkerült a nemzeti együttes lehetséges szövetségi kapitányainak listájára. A sportújság azt írta: az ukrán szakembernek esélye van rá, hogy már az idei világbajnokság pótselejtezőjének keretében az orosz válogatottal vívandó tavaszi meccsen a lengyel csapat kispadján üljön.

A labdarúgóként 2004-ben Aranylabdát kiérdemlő Sevcsenko olaszországi munkavállalása előtt, 2016. július 15-től 2021. augusztus 1-ig az ukrán válogatott szövetségi kapitánya volt.

Játékosként 1999 és 2006 között játszott a Milanban, majd a 2008–2009-es évadban a Chelsea kölcsönjátékosaként visszatért a piros-feketékhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik