Chiesa sérülése átírja a Juventus, az Arsenal, a Sevilla, az NU és a Tottenham terveit is

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 17:48
null
Federico Chiesa súlyos sérülést szenvedett a Roma ellen (Fotó: AFP)
Korunk millió és egy problémája között vagy talán éppen ezért is a futball népszerűbb, mint valaha, ha a helyszínen nem is mindig, de a televízióban, a sajtóban, a rádióban és az interneten milliárdok követik a kedvenceiket és az általuk nagyon nem szeretetteket. Mint 2008 óta mindig, most is megpróbálkozunk a lehetetlennel, utat vágunk az átigazolási hírek és pletykák között. Vagy legalábbis kísérletet teszünk rá.

Nem a legjobban jött ki a Juventus a Napoli és a Roma elleni rangadókból: előbbivel odahaza csak döntetlent játszott, míg utóbbi ellen hétgólos mérkőzésen nyert idegenben, ám vezéráldozattal, ugyanis Federico Chiesa nagyon súlyos sérülést szenvedett. A játékos olasz források szerint ebben az idényben már nem játszhat (az ő és az olasz futball szerencséjére a világbajnokságot most nem nyáron rendezik, bár a squadra azzurrára vár még egy pótselejtező). A szélsőt 12.6 millió euróért vette kölcsön a Juventus a Fiorentinától, 40 millióért és némi bónuszért megveheti a nyáron. Megjegyeznénk, hogy e két rangadón a kispadon ült a 18 éves magyar kapus, Senkó Zsombor, bár minden bizonnyal nem ő, hanem a kétszeres olasz válogatott Mattia Perin ugrott volna be „vész” esetén.

A Juventus nyíltan elismerte, hogy a nemrégiben 2021 legjobb olasz labdarúgójának megválasztott Chiesa sérülése nagyon súlyos, a Football Italia beszámolója szerint a támadó keresztszalag-szakadást szenvedett.

Az „Öreg Hölgy” már a sérülés előtt kerülgette az olasz sajtó szerint a PSG-s Mauro Icardit, aki messze áll attól, hogy alaptag legyen a párizsiaknál (a Juve kölcsönbe kéri, vételi opcióval, ahogyan ezt már rutinos olvasóink kitalálták), ugyanakkor a vezetőedző Massimiliano Allegri megtorpedózta Álvaro Morata eladását. A Football Italia és a Calciomercato szerint Morata megegyezett a Barcelona vezetőivel, hogy a Real és az Atlético Madrid után kipróbálja magát náluk is, de a mester vétója megakadályozta az „üzletet”. Az idézőjelet azért használjuk, mert a spanyol csatárt az Atlético csak kölcsönbe adta az olaszoknak, akiknek a nyárra van egy 35 millió eurós vételi opciójuk. Morata ebben az idényben 20 bajnokin 5 gólt szerzett, viszont a Roma ellen jól játszott, utóbbi kilenc Serie A-s mérkőzésén hat kanadai pontig jutott.

A héten tárgyal a Sassuolo vezetőségével a „zebrák” küldöttsége Gianluca Scamaccáról, a 23 éves olasz ék 941 perc alatt 8 gólig jutott a pontvadászatban, kétszeres válogatott, és sokéves részletre vennék meg, neki évi 1.5 millió eurós bért ajánlva. A nyáron vett brazil csatár, Kaio Jorge egyelőre nem bizonyított, igaz, csak perceket kapott (meg most két ajánlatot, az egyiket a Genoától, a másikat a Sampdoriától), az Evertontól fél éve hétmillióért kölcsönvett, 28 milliós vételi opcióval bíró Moise Kean pedig csupán négy találatnál jár – ellenben képes a széleken szerepelni, Chiesa helyett.

Nagyon közel állt a távozáshoz Dejan Kulusevski, a 35 millióért vett szélsőre vevő lenne az Arsenal, a Sevilla és a Tottenham is, utóbbi menedzsere, Antonio Conte 30-35 milliót adott volna érte, vagy a védő Japhet Tanganga játékjogát tízmillió euró mellett. Kulusevskit kölcsönkérte a Genoa, de minden bizonnyal kosarat kap. Conte nem számol már a középpályás Tanguy Ndombélével, az ő játékjoga nagyjából annyit ér, mint a svéd szélsőé, de gátként magasodik e transzfer habjai előtt Ndombélé évi 12 millió eurós bére...

Az olasz szakíró, Lorenzo Bettoni szerint a Milan nem akarja elcserélni Ndombélére Franck Kessiét, a Juve pedig Weston McKennie-t,ugyanakkor a Calciomercato értesülései szerint Conte kész lenne feláldozni Giovani Lo Celsót is a két torinói kiszemeltjéért, egy nagyon bonyolult csereüzlet kereteiben. Kulusevskinek van a két fent említett londoni csapat mellett egy harmadik angol kérője is, meglehet, éppen a legpotensebb: a Newcastle United.

Conte fő célpontja már McKennie, írja az ilbianconero.com, a Tottenham sportigazgatója, Fabio Paratici ellenben inkább Kulusevskire koncentrál. Paratici a Juventusnál dolgozott tavaly nyárig sportigazgatóként, tehát jól ismeri a két játékost...

Képes a középpályán és a jobb szélen is futballozni az amerikai McKennie, akinek egyelőre nem jött össze a nagy áttörés, ám a Leeds United, a Tottenham, az Aston Villa és a West Ham is tárt karokkal várja. Aaron Ramsey távozhat, őt a Crystal Palace és a walesi által már vissza is utasított Burnley hívja. A 31 esztendős, sérülékeny középpályás Torinóban évi 7 millió eurót keres, nettóban (de angol lapok évi tízmilliós nettó bérről írnak), ezt az ismert kérői közül csak a Newcastle United tudja állni, még az Everton, Aston Villa páros sem.

Nagy kérdés, mi lesz Dusan Vlahoviccsal, Angliából inkább meg tudják adni a Fiorentina által érte kért árat, az Il Corriere dello Sport szerint az Atlético Madrid csatára, Luis Suárez pedig visszautasította a torinóiakat, függetlenül a korábbi nyelvvizsgától és annak utóéletétől.

A River Plate 21 éves üstökösének, Julián Álvareznek az ügynöke tárgyalt már a Juventusszal is, de ha már Olaszország nagyon szép ennek az évnek ebben a szakában is, elugrott Milánóba, és tárgyalt az Inter és a Milan illetékeseivel. Dél-Amerika egyik legjobb játékosa nagy formában futballozik, a szerződése jövő decemberben lejár, s „a három nagy” mellett a 170 centiméteres labdarúgót hívja a Fiorentina is. Az ügynök, Fernando Hidalgo a La Gazzetta dello Sport és a Sky Sport Italia információi szerint Milánó után megjárta Madridot az Atlético, Manchestert pedig a United miatt... Hogy eközben mit ebédelt, erről viszont nem kaptunk információt.

A Barcelona nem kapta meg Moratát; az opciós jogról való lemondásért a Juventus természetesen nem pénzt kapott volna, hanem egy játékost, mégpedig Memphis Depayt. Morata felesége az olasz sajtó szerint azt mondta a barátaiknak, hogy hamarosan Spanyolországba költözhetnek, de Allegri ugyebár nemet mondott a repatriálásra.

A nagy Gianluca Di Marzio szerint több ajánlat is befutott Arthurért (mi az Arsenaléról és a Sevilláéról olvastunk), sőt megpróbálták elcserélni a Lyonnal Bruno Guimaraesre!

Pierre-Emerick Aubameyang neve az „Öreg Hölgynél” merült fel, azonban az ő fejedelmi bérét nem tudja kigazdálkodni senki sem a Serie A-ban, még úgy sem, hogy az Olaszországba költöző új munkavállaló két évre 50 százalékos adókedvezményt kap. Nem segít az olasz csapatok anyagi helyzetén az sem, hogy a stadionokba per pillanat maximum 5000 néző juthat be...

Matthijs de Ligtet szintén kerülgeti a Barcelona, de a Bayern München is, utóda a Chelsea-vel egyelőre nem hosszabbító Antonio Rüdiger lehet. A kérők, közöttük a Juventus, annyit már elértek, hogy a Sky Sports értesülései szerint a Chelsea olyan ajánlattal állt elő, amely a PL legjobban fizetett hátvédjévé teszi a németet... Igaz, ezt az összeget (havi majdnem egymillió euró, nettóban) a Real Madrid is tartja. Daniele Ruganit ezúttal a Valenciával boronálták össze.

FELMERÜLTEK MÉG: az Atalanta 30 éves támadója, Luis Muriel, a Chicago Fire lengyel útlevéllel is bíró tinédzser kapusa, Gabriel Slonina, a Mönchengladbach középpályása, Denis Zakaria, a liverpooli Divock Origi, a 33 éves, éppen klub nélküli Diego Costa, a zenites Szardar Azmun és a most épp a Marseille-ben játszó Arkadiusz Milik. A sport.es egyenesen arról ír, Ousmane Dembélével megegyezett a Juventus, nagy kérdés, mit szólnak ehhez az olasz csapat drukkerei? Meglepő lenne, ha igaznak bizonyulna a hír; Dembélé évi húszmillió eurót kapott évente a koronavírusos idők előtt, de ennél jóval többet kért a katalánoktól a hosszabbításért.

A nyáron lejár Mattia De Sciglio, Juan Cuadrado és Mattia Perin mellett Federico Bernardeschi és Paulo Dybala szerződése is, velük februárban kezdik el hivatalosan is a tárgyalásokat, árulta el Maurizio Arrivabene vezérigazgató. Mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért, és mindenkinek be kell bizonyítania, hogy ér annyit a játéka, mint amennyit kér érte – hangzik a nagyfőnöki elvárás.

Bernardeschi maradni szeretne, ezt ő maga nyilatkozta, míg Dybalának évi 8 milliós alapfizetést és kétmilliós bónuszt ajánlottak fel, újabb három esztendőre, ám a sérülései miatt előbbit csökkentenék, utóbbit emelnék – erre a játékos és ügynöke nemet mondott.

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 TELE

ATALANTA
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Alessio Girgi (Carrarese), Giorgio Brogni (Feralpisalo)
Távozott:

Kölcsönbe:
Matteo Lovato (Cagliari), Alessio Girgi (Feralpisalo), Giorgio Brogni (Paganese)

BOLOGNA
Érkezett: Nicolas Viola (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Sebastian Breza (Montréal), Flavio Di Dio (Teramo)
Távozott: Lassi Lappalainen (Montréal, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe: Gabriele Corbo (Montréal), Flavio Di Dio (Picerno)

CAGLIARI
Érkezett: Edoardo Goldaniga (Sassuolo, 400 000 euró)
Kölcsönbe: Matteo Lovato (Atalanta)
Távozott: Diego Farias (szerződését felbontották), Diego Godín (Atlético Mineiro, ingyen)
Kölcsönbe: Paolo Farago (Lecce)

EMPOLI
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Kevin Piscopo (SPAL)
Távozott:
Kölcsönbe: Kevin Piscopo (Renate), Samuele Damiani (Palermo), Leonardo Mancuso (Monza)

FIORENTINA
Érkezett: Jonathan Ikoné (Lille, 14 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Alessandro Lovisa (Lucchese)
Kölcsönbe: Krzysztof Piatek (Hertha)
Távozott: Martin Graiciar (York United, ingyen)
Kölcsönbe: Christian Dalle Mura (Pordenone), Alessandro Lovisa (Pordenone)

GENOA
Érkezett:
Silvan Hefti (Young Boys, 5 000 000 euró), Johan Vásquez (UNAM, kölcsön után végleg, 3 500 000), Kelvin Yeboah (Sturm Graz, 6 500 000)
Kölcsönbe: Leo Östigard (Brighton), Riccardo Calafiori (Roma)
Távozott: Valon Behrami (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Francesco Cassata (Parma), Davide Biraschi (Karagümrük), Laurens Serpe (Crotone), Stefano Sabelli (Brescia), Abdoulaye Touré (Karagümrük)
Kölcsönből vissza: Mohamed Faresz (Lazio)

HELLAS VERONA
Érkezett:

Kölcsönbe: Fabio Depaoli (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Mattia Chiesa (Trento)
Távozott:
Kölcsönbe: Giangiacomo Magnani (Sampdoria), Mert Cetin (Kayserispor)

INTERNAZIONALE
Érkezett:

Távozott: Facundo Colidio (Tigre), Christian Eriksen (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Martín Satriano (Brest)

JUVENTUS
Érkezett:

Távozott:

LAZIO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Mohamed Faresz (Genoa)
Távozott:
Kölcsönbe: Alessandro Rossi (Monopoli), Gonzalo Escalante (Alavés), Mohamed Faresz (Torino), Jordan Lukaku (Vicenza)

MILAN
Érkezett:
Antonio Mirante (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Frank Tsadjout (Pordenone), Alessandro Sala (Renate)
Távozott: Andrea Conti (Sampdoria)
Kölcsönbe: Frank Tsadjout (Ascoli)

NAPOLI
Érkezett:
Kölcsönbe:
Axel Tuanzebe (Manchester United, 600 000 euró)
Kölcsönből vissza: Amin Younes (Eintracht Frankfurt)
Távozott: Konsztantinosz Manolasz (Olympiakosz, 2 500 000 euró)
Kölcsönbe: Filippo Costa (Parma)

ROMA
Érkezett:

Kölcsönbe:
Ainsley Maitland-Niles (Arsenal, 500 000), Sérgio Oliveira (Porto, 1 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Robin Olsen (Sheffield United)
Távozott:
Kölcsönbe: Robin Olsen (Aston Villa), Riccardo Calafiori (Genoa), Borja Mayoral (Getafe, 500 000), Gonzalo Villar (Getafe)

SALERNITANA
Érkezett:
Távozott: Luca Castiglia (Piacenza, i.)
Kölcsönbe: Filippo D'Andrea (Teramo)

SAMPDORIA
Érkezett: Andrea Conti (Milan)
Kölcsönbe: Tomás Rincón (Torino), Giangiacomo Magnani (Hellas Verona)
Távozott: Adrien Silva (al-Vahda, ingyen)
Kölcsönbe: Fabio Depaoli (Hellas Verona)

SASSUOLO
Érkezett:
Kölcsönbe:
Emil Konradsen Ceide (Rosenborg)
Kölcsönből vissza: Ruan (Gremio), Khouma Babacar (Alanyaspor)
Távozott: Edoardo Goldaniga (Cagliari, 400 000), Khouma Babacar (Köbenhavn)

SPEZIA
Érkezett:

Távozott:

TORINO
Érkezett:
Kölcsönbe: Mohamed Faresz (Lazio)
Távozott:
Kölcsönbe:
Tomás Rincón (Sampdoria)

UDINESE
Érkezett:
Antonio Santurro (egyesület nélküli), Filip Benkovic (Leicester City, ingyen)
Kölcsönbe: Pablo Marí (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Petar Micin (Sered)
Távozott: Lukasz Teodorczyk (Vicenza, ingyen), Fernando Forestieri (szerződését felbontották), Samir (Watford, 3 960 000), Sebastien De Mai (Vicenza)

VENEZIA
Érkezett:
Michaël Cuisance (Bayern München, 4 000 000), Sergio Romero (egyesület nélküli), Maximilian Ullmann (Rapid Wien, 500 000), Nani (Orlando City, ingyen)
Kölcsönből vissza:
Riccardo Pigozzo (Seregno)
Távozott:
Kölcsönbe:
Mirza Hasanbegovic (Kallithea), David Schnegg (Crotone), Francesco Forte (Benevento), Bjarki Bjarkason (Catanzaro), Riccardo Pigozzo (Trento)

A SOROZAT KORÁBBI RÉSZEI ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik