Botlás vagy süllyedés: merre tart az Atalanta?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.08.03. 16:21
null
Atalanta: volt egyszer egy kolumbiai csatársor? (Fotó: AFP)
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Sohasem látott árak, sohasem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Nézzük, mit adott mára nekünk a nemzetközi piac és a nemzetközi szaksajtó! Heti körünket szokás szerint Angliában kezdtük, és Olaszországban folytatjuk.

 

A kilencvenes években nemcsak a totó miatt volt nagyon népszerű hazánkban az ATALANTA, amely olyan játékosokat adott az olasz futballnak, mint Angelo Domenghini, Gaetano Scirea, Roberto Donadoni, Alessio Tacchinardi, Domenico Morfeo és Tomas Locatelli, de olyan légiósokat is fel tudott mutatni, mint Glenn Strömberg, Evair, Claudio Caniggia, Iván Valenciano, Paolo Montero, Leonardo Rodríguez és Franck Sauzée. A klub olyan olasz játékosokat fedezett fel, igazolt le, mint Sergio Porrini, Alessio Tacchinardi, Maurizio Ganz, Christian Vieri, Filippo és Simone Inzaghi, Gianluigi Lentini, Filippo Maniero, Sandro Tovalieri és Cristiano Doni, de ebben a korszakban csak két hazai kupaezüst jött össze és egy elődöntő a Kupagyőztesek Európa-kupájában (a hazai kupagyőztes Napoli a Bajnokcsapatok Európa-kupájában indult akkor), a későbbi időkben ötször kellett „visszakaparniuk” magukat a Serie B-ből.

Úgy tűnik, a 2011-es feljutás lesz jó ideig az utolsó, mert ugyan a bajnoki cím csak álom maradt, és az Olasz Kupában is csak két újabb ezüstérem lett a „La Deáé”, de rendszeresen eljutott a csapat a Bajnokok Ligájába, az UEFA ranglistáján most a 24. helyen áll, éppen az Internazionale és a Napoli között.

HÁROM ÉVE BEMUTATTUK, HOGYAN LETT RENDSZERES BL-RÉSZTVEVŐ AZ ATALANTA, amely 2011 tavaszán még a Serie B-ben vitézkedett, nem ismételnénk meg magunkat.

Azóta sokat fejlődött a stadion, az utánpótlásra még több pénzt fordítanak (ne feledjük, a városnak csak 120 ezer lakója van, Észak-Olaszországban pedig számos rivális akadémia várja tárt karokkal a tehetségeket), és továbbra is a bergamói legenda, Gian Piero Gasperini irányítja a csapatot, amely olyan üzleteket kötött a negyvenmilliós transzferpiaci haszonnal záruló 2019–2020-as idény óta, mint Amad Diallo (21.3 millió eurót fizetett érte a Manchester United), Gianluca Mancini (23 millió, AS Roma), Timothy Castagne (20.9, Leicester City), Papu Gómez (5.5, Sevilla), Musa Barrow (14.5, Bologna), Roger Ibanez (9, AS Roma), Andreas Cornelius (8.4, Parma) és Lennart Czyborra (5.7, Genoa) eladása.

Third kit available https://t.co/Ucx8GNbIRs#GoAtalantaGo pic.twitter.com/XY4lKkkZ7I


A névsor végéből látszik, most éppen kopóban van a bergamói mágia, vagy maradjunk annyiban, hogy erőt gyűjtenek a nagy dobások előtt, mert idén nyáron a Matteo Lovato, Bosko Sutalo, Filippo Melegoni, Enrico Del Prato, Arkadiusz Reca, Rodrigo Guth, Olaf Kobacki sorért összesen „csak” 21.72 millió eurót kaptak, de nem nagyjából ennyit fizettek értük korábban.

Korai még temetni azért a nagy Atalanta-üzleteket, bár Merih Demiralért aligha adja meg a kért 40 millió eurót az Inter. A 32 éves argentin védőt, José Luis Palominót hívja a Rennes (elsőre tízmilliót kértek érte, de erősen alkuképes összeg), 30 milliót adhat az RB Salzburg vagy a Manchester United Teun Koopmeinersért, nem sokkal kevesebbért viheti a Milan vagy az AS Roma a horvát középső középpályást, Mario Pasalicot, 12+3 millió eurót ajánlott egy római lap szerint a Lazio az U21-es válogatott kapusért, Marco Carnesecchiért, akiért a Juventus is ajánlatot tett, így ez sikerrel felverheti az árat 20 millióra. A Lazio talán éppen ezért váltott célpontot: immár a 30 éves cserekapus, Marco Sportiello ügynökével is tárgyalgatnak – írja a Tuttomercatoweb.

Az orosz karmester-jobbszélső, Alekszej Mirancsuk 12 millióért a Torinóé vagy az AS Romáé lehet, a holland csatár, Sam Lammers a Bolognáé, az U21-es válogatott szélső, Nicolo Cambiaghi az Empolié, a gambiai támadó, Ebrima Colley az Andrea Pirlo vezette Fatih Karagümrüké, a nagyon tehetséges védő, a nigériai származású, de olasz U-válogatott Caleb Okoli a Salernitanáé, a 34 éves szlovén támadóért, Josip Ilicicért pedig bejelentkezett a Bologna technikai igazgatója, Giovanni Sartori – tudta meg a La Gazzetta dello Sport.

Ilicic szerződése jövőre fut ki, de van egy egyéves hosszabbítási opciója a klubnak, ám egy török lap szerint Ilicic ingyen távozhat most, ha lemond a járandóságairól – az előző idény felét depressziója miatt kihagyó futballista másik kérője a Galatasaray.


Harmincegy éves a kolumbiai támadó, Luis Muriel, aki 15 millióért elvihető, a Juventus, az Olympique Marseille, a Sevilla és az AS Roma áll sorba aláírásáért, de alkudoznak még picit, mert a szerződése jövőre lejár. Alfredo Pedulla úgy tudja, a fővárosiak lealkudták a 18 milliós vételárat 15 millióra.

Murielt 21.2 millióért vették, 128 mérkőzésen 59 gól és 22 gólpassz a mérlege. Az albán Berat Djimsiti 2016 januárja óta az Atalanta játékosa, a Monza szeretné őt új kalandokra csábítani.

Elmúlt már harmincéves Duván Zapata (26 millió, 162 mérkőzés, 79 gól és 38 gólpassz), a szerződése két év múlva jár le, tehát most lehetne utoljára nagy pénzt kérni érte, leggazdagabb kérője a Newcastle United, egy bergamói újságíró értesülései szerint 25 millió eurót kérnek érte. Angliába költözhet a dán szélső védő, Joakim Maehle is, akiért a Chelsea érdeklődött (őt tavaly 13.7 millióért vették a Genktől), tudta meg a forrásaitól Fabrizio Romano.

Nem meglepő az olasz átigazolási ügyeket kedvelő olvasóknak, hogy nagy csereberék, be- és leszámítolások vannak kilátásban: az AS Roma a fenti kiszemeltekért adná a Gian Piero Gasperini által jól ismert Stephan El Shaarawyt, valamint Carles Pérezt, Torinóból jöhet a négyszeres szerb válogatott kapus, Vanja Milinkovics-Szavics, Szergej testvére.

Érdekes, hogy Mirancsukot már orvosi vizsgálatokra várták Torinóban (kölcsönvétel, 12 milliós opcióval), de közbelépett Gian Piero Gasperini, és blokkolta az üzletet, és hogy izgalmasabb legyen az élet, Palomino megbukott egy doppingteszten, ennek kétéves eltiltás lehet a vége.

A 14-szeres olasz válogatott középső és védekező középpályást, Matteo Pessinát elvitte kölcsönbe a Monza, természetesen a talján módi szerint: bizonyos feltételek elérésekor érvénybe lépő vételi kötelezettséggel. Ez 15 millió euró lesz, de az összeg fele a Milané, mert a középpályást anno bevonták az Andrea Conti-üzletbe, 1.78 milliós értékben. Érdekes opciót kötött ki anno a Milan: ha Pessina a 100. alkalommal pályára lép az Atalantában, ugrott a következő transzferdíj felének a joga egy kettő-, mások szerint hárommilliós fix kompenzáció fejében. Az olasz futball sem a régi már, furmányosabb vezetők gyorsan összehoztak volna egy hatcsapatos minitornát Pessina kedvéért, ugyanis a játékos 95 meccsnél jár az Atalanta színeiben…

Pessina nem mellékesen a Monza nevelése, ahol most Adriano Galliani a vezérigazgató, aki őt anno fillérekért (30 ezer euróért) Milánóba vitte. Ibánezt elvinné Rómából a Newcastle United, a vételár tíz százaléka az Atalantáé lesz.

Egy félcsapatra való olasz U21-es válogatott játékost kölcsönvettek az Atalantától Serie A-s és Serie B-s csapatok, a 32-szeres ukrán válogatott Viktor Kovalenkót kölcsönkapta a Spezia, 2.5 milliós opcióval, a legtehetségesebb átmenetileg elszerződött talján fiatal a 21 éves ék, Roberto Piccoli, őt opció nélkül adták oda a Hellas Veronának.

Jó ideje keresik a helyét a 195 centiméteres, egyszeres válogatott Pierluigi Gollininek, akit végül nem vitt el opciósan, 15 millió euróért a Tottenham. A kapus játszott anno Firenzében, onnan szerződtette el a Manchester United, a Fiorentina kölcsönbe kapta most őt, nyolcmilliós vételi lehetőséggel.

Tárgyaltak Andrea Belottival Tony D'Amicóék (a Hellas Veronánál bizonyító 44 éves szakembert idén nevezték ki a 2010 óta a klubnál dolgozó Gabriele Zamagna mellé, az egykori remek csatár, a saját nevelésű Rolando Bianchi pedig az U18-asok mestere lett, és új vezetőt kaptak a megfigyelők a korábban a Chelsea-nél, a Liverpoolnál és a Leicester Citynél is dolgozó walesi Lee Congerton személyében), az Interrel lehet csereberélgetni a fiatal ék, Andrea Pinamonti kapcsán, a játékossal a fizetésben és egyebekben megegyezett az Atalanta és a másik kérő, a Sassuolo is, a labda most a milánói vezetőség asztalán pattog – és időközben beszállt a tárgyalásokba a Salernitana egy nagyon ütős, 20 millió eurós plusz bónuszokat is tartalmazó ajánlattal.

A Sassuolo utolsó ajánlata 18 millió euró volt, de visszavételi lehetőséggel, egyelőre annyi biztos, hogy a salernóiakhoz nem akar aláírni az olasz csatár.

Lehet cserélgetni a Galatasarayjal is, az olaszok kiszemeltje onnan a román középső középpályás, Alexandru Cicaldau, Lipcséből érkezhet az ott átadólistára tett Ademola Lookman (a szélsőért 15 milliót kérnek, és ez megfelel az olaszoknak), kiszemelt volt erre a posztra az Udinében újjászülető, majd elszürkülő Gerard Deulofeu is.


Nuno Tavaresről és Luis Suárezről lemaradtak, a húszéves párizsi csatár, Arnaud Kalimuendo túl drága az Atalantának a neves és gazdag kérők miatt (Leeds és Newcastle United), a Milan, a Roma, a West Ham United, az Eintracht Frankfurt, a Borussia Mönchengladbach és a Hertha is érdeklődik a Benfica német középpályása, Julian Weigl iránt.

Nagy érvágás a klubnak, hogy most nem jutottak be a BL-be, sőt a bajnokságban egyenesen a 8. helyig süllyedtek vissza, így ugrott még az Európa-konferencialiga is! Az Olasz Kupából februárban kiütötte őket a bajnokságban is előttük végző Fiorentina, a BL-csoportkörben a Manchester United és a Villarreal mögé szorultak, majd az El-ben a nyolcaddöntő volt a végállomás a Lipcse képében.


Természetesen a transzferpiaci munkálatok zajlanak, hogy ne essenek meg velük ilyen csúfságok ebben az idényben is: a tavalyi befektetések (Juan Musso, Cristian Romero, Teun Koopmeiners, Matteo Lovato és Davide Zappacosta érkezett, mindenestől jó 85 millió euróért) után ezen a nyáron megvették végleg opciósan 22 millióért az elefántcsontparti szélsőt, Jérémie Bogát és picivel kevesebbért Merih Demiralt, valamint 21 milliót adtak a brazil középső középpályásért, Éderson da Silváért.

Érte fél éve a Salernitana 6.5 millió eurót fizetett a Corinthiansnak, az Inter és a PSG is felfigyelt rá, most az eladó megkapta Lovatót, hétmilliós értékben, hogy a könyvelők is dolgozzanak picit a transzferrel.

Csökkenek a jegybevételek, a TV-s jogdíjak, elmaradnak az UEFA tízmilliói, és negyvenmilliós mínuszban áll most az Atalanta, a mezeladásokból pedig hiába várnak nagyobb összegeket, sőt még 15 milliós kiadás (plusz aláírási és ügyvédi költségek) Lookman, aki a cikk írása közben megérkezett Bergamóba orvosi vizsgálatokra.

A húszmilliónál többet érő játékosok közül – Duván Zapata, Pasalic, Demiral, Koopmeiners, Muriel, Remo Freuler és Ruszlan Malinovszkij – utóbbin kívül mindenki eladó, a mostani alapemberek közül elmúlt harmincéves vagy ebben az idényben lép a harmadik X-be Josip Ilicic, Palomino, Rafael Tolói, Marten de Roon, Duván Zapata, Muriel, Freuler, Djimsiti, Malinovszkij és Zappacosta, azaz nagyon nagy változások lesznek a La Dea csapatában az eredményektől (vagy éppen a relatíve eredménytelenségtől) függetlenül is.

Bármit is hoz az új idény, a jövő nyáron nem üres zsebbel állnak majd a Merca-tó partján: akkor fog utalni az Inter 15 milliót Robin Gosens után, Golliniért jöhet 8 millió, ha bennmarad a Monza, onnan 7.5 millió – és mindenekelőtt 50 millió eurót fizet a Tottenham Cristian Romeróért, és talán ötmillió eurót még bónuszként.

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

ATALANTA BERGAMO
Érkezett:
Jérémie Boga (Sassuolo, kölcsön után végleg, 22000000 euró), Merih Demiral (Juventus, kölcsön után végleg, 20000000 euró), Éderson da Silva (Salernitana, 21 000 000), Ademola Lookman (RB Leipzig, 9 000 000), Brandon Soppy (Udinese, 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Marco Carraro (Cosenza), Sam Lammers (Eintracht Frankfurt), Simone Muratore (Tondela), Alessandro Cortinovis (Reggina), Bosko Sutalo (Hellas Verona), Jacopo Da Riva (SPAL), Matteo Lovato (Cagliari), Roberto Piccoli (Genoa), Emmanuel Gyabuaa (Perugia), Nicolo Cambiaghi (Pordenone), Simone Mazzocchi (Ternana), Caleb Okoli (Cremonese), Luca Vido (Cremonese), Marco Carnesecchi (Cremonese), Matteo Ruggeri (Salernitana), Viktor Kovalenko (Spezia), Ebrima Colley (Spezia), Pierluigi Gollini (Tottenham), Rodrigo Guth (NEC), Salvatore Elia (Benevento), Nadir Zortea (Salernitana)
Távozott: Filippo Melegoni (Genoa, kölcsön után végleg, 4000000 euró), Bosko Sutalo (Dinamo Zagreb, 4000000 euró), Enrico Del Prato (Parma, 3500000), Arkadiusz Reca (Spezia, kölcsön után végleg, 2000000), Olaf Kobacki (Arka Gdynia, 215000), Anton Kresic (HNK Rijeka, kv.), Davide Bettella (Monza, kv., 5000 000), Andrea Colpani (Monza, kv., 9000 000), Matteo Lovato (Salernitana, 7 000 000), Luca Valzania (Cremonese, kv.), Rodrigo Guth (Fortuna Sittard, 1 000 000), Bryan Cabezas (szerződését felbontották), Remo Freuler (Nottingham, 9 000 000)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Hellas Verona), Pierluigi Gollini (Fiorentina, 500 000), Simone Mazzocchi (Südtirol), Matteo Pessina (Monza), Emmanuel Gyabuaa (Pescara), Alessandro Cortinovis (Hellas Verona), Viktor Kovalenko (Spezia), Salvatore Elia (Palermo), Sam Lammers (Empoli), Nicolo Cambiaghi (Empoli), Christian Capone (Südtirol), Alekszej Mirancsuk (Torino), Ebrima Colley (Karagümrük)
Kölcsönből vissza: Valentin Mihaila (Parma), Giuseppe Pezzella (Parma)

BOLOGNA FC
Érkezett:
Arthur Theate (Oostende, kölcsön után végleg, 6000000), Michel Aebischer (Young Boys, 4000000), Haralamposz Likojannisz (Cagliari, i.), Mattia Pagliuca (Bologna U19), Matteo Angeli (Imolese, 300 000), Lewis Ferguson (Aberdeen, 3 500 000), Jhon Lucumí (Genk, 8 000 000), Joaquín Sosa (Nacional, 1 700 000)
Kölcsönbe:
Andrea Cambiaso (Bologna)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Cangiano (Crotone), Sydney van Hooijdonk (Heerenveen), Andri Fannar Baldursson (Köbenhavn), Orji Okwonkwo (Cittadella)
Távozott: César Falletti (Ternana, kölcsön után végleg, 1200000), Stefano Denswil (Trabzonspor, kölcsön után végleg, i.), Federico Santander (Reggina, i.), Diego Falcinelli (Modena, i.), Nicolas Viola (Cagliari, i.), Aaron Hickey (Brentford, 16 500 000), Mattias Svanberg (Wolfsburg, 9 000 000), Arthur Theate (Rennes, 19 000 000)
Kölcsönbe:
Andri Fannar Baldursson (NEC), Gianmarco Cangiano (Bari), Luis Binks (Como), Federico Ravaglia (Reggina)
Kölcsönből vissza: Luis Rojas (Crotone)

US CREMONESE
Érkezett:
Tommaso Milanese (Roma, 750 000), Vlad Chiriches (Sassuolo), Leonardo Sernicola (Sassuolo), Luca Valzania (Atalanta, kv.), Frank Tsadjout (Milan, 850 000), Charles Pickel (Famalicao, 3 800 000), David Okereke (FC Bruges, 8 000 000), Giacomo Quagliata (Heracles Almelo, 2 000 000), Cyriel Dessers (Genk, 6 500 000), Luka Locsosvili (Wolfsberg, 1 600 000)
Kölcsönbe: Johan Vásquez (Genoa, 500000), Ionut Radu (Inter), Paolo Ghiglione (Genoa), Santiago Ascacíbar (Hertha), Gonzalo Escalante (Lazio)
Kölcsönből vissza: Luca Vido (SPAL)
Távozott: Emanuele Terranova (Bari), Alessandro Crescenzi (szl.)
Kölcsönbe: Cedric Gondo (Ascoli), Luca Strizzolo (Perugia)
Kölcsönből vissza: Gianluca Gaetano (Napoli), Hamza Rafia (Juventus U23), Tiago Casasola (Frosinone), Nicolo Fagioli (Juventus), Leonardo Sernicola (Sassuolo), Caleb Okoli (Atalanta), Luca Vido (Atalanta), Luca Zanimacchia (Juventus U23), Marco Carnesecchi (Atalanta)

EMPOLI FC
Érkezett:
Guglielmo Vicario (Cagliari, kölcsön után végleg, 8500000), Liberato Cacace (St. Truiden, 3000000), Petar Stojanovic (Dinamo Zagreb, kv., 1200000), Mattia Destro (Genoa, i.), Samuele Perisan (Pordenone, 550000), Razvan Marin (Cagliari, 1 000 000), Tyronne Ebuehi (Benfica B, i.)
Kölcsönbe: Koni De Winter (Juventus U23), Martín Satriano (Inter), Sebastiano Luperto (Napoli, 500 000), Sam Lammers (Atalanta), Nicolo Cambiaghi (Empoli), Alberto Grassi (Parma)
Kölcsönből vissza: Stefano Moreo (Brescia), Simone Canestrelli (Crotone)
Távozott: Samuele Ricci (Torino, kölcsön után végleg, 8500000), Leonardo Mancuso (Monza, kv., 3000000), Simone Romagnoli (Parma, i.), Stefano Moreo (Brescia), Samir Ujkani (szl.), Davide Zappella (Virtus Entella, 20 000), Riccardo Fiamozzi (szl.), Mattia Viti (Nice, 13 000 000)
Kölcsönbe: Kristjan Asllani (Inter, 4000000), Andrea La Mantia (SPAL), Simone Canestrelli (Pisa), Leo Stulac (Palermo)
Kölcsönből vissza: Liberato Cacace (St. Truiden), Valerio Verre (Sampdoria), Marco Benassi (Fiorentina), Riccardo Marchizza (Sassuolo), Szymon Zurkowski (Fiorentina), Patrick Cutrone (Wolverhampton), Sebastiano Luperto (Napoli), Andrea Pinamonti (Inter), Federico Di Francesco (SPAL)

AC FIORENTINA
Érkezett:
Luka Jovics (Real Madrid, i.), Rolando Mandragora (Juventus, 8 200 000), Dodo (Sahtar Doneck, 14 500 000)
Kölcsönbe: Pierluigi Gollini (Atalanta, 500 000)
Kölcsönből vissza: Erick Pulgar (Galatasaray), Marco Benassi (Empoli), Alessandro Lovisa (Pordenone), Christian Dalle Mura (Pordenone), Luca Ranieri (Salernitana), Szymon Zurkowski (Empoli), Christian Kouamé (Anderlecht), Gabriele Ferrarini (Perugia), Gabriele Gori (Cosenza), Jacob Rasmussen (Vitesse)
Távozott: Federico Chiesa (Juventus, kölcsön után végleg, 40000000), Daniele Ghilardi (Hellas Verona, 500 000), José Callejón (Granada, i.), Erick Pulgar (Flamengo, 2 800 000), Bartlomiej Dragowski (Spezia, 2 000 000), Gabriele Gori (Reggina, i.), Antonio Rosati (visszavonult)
Kölcsönbe: Christian Dalle Mura (SPAL), Alessandro Lovisa (Triestina), Jacob Rasmussen (Feyenoord)
Kölcsönből vissza: Krzysztof Piatek (Hertha), Álvaro Odriozola (Real Madrid), Lucas Torreira (Arsenal)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Giovanni Simeone (Cagliari, kölcsön után végleg, 10500000), Gianluca Caprari (Sampdoria, kölcsön után végleg, 5000000), Martin Hongla (Antwerpen, 3700000), Lorenzo Montipo (Benevento, 1000000), Milan Djuric (Salernitana, i.), Kevin Lasagna (Udinese, kv., 6500000), Josh Doig (Hibernian, 3 600 000), Daniele Ghilardi (Fiorentina, 500 000), Thomas Henry (Venezia, 5 000 000), Juan Cabal (Atlético Nacional, 4 000 000)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Atalanta), Alessandro Cortinovis (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Sampdoria), Mert Cetin (Kayserispor), Kevin Rüegg (Lugano), Bruno Amione (Reggina), Mariusz Stepinski (Aris Limassol)
Távozott: Mattia Zaccagni (Lazio, kölcsön után végleg, 7 100000), Destiny Udogie (Udinese, kv., 4000 000), Daniel Bessa (el-Ittihad, i.), Nicolo Casale (Lazio, 7 000 000), Gianluca Caprari (Monza, 3 000 000)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Lazio), Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Kevin Rüegg (Young Boys), Daniele Ghilardi (Mantova), Mert Cetin (Lecce), Giovanni Simeone (Napoli, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Martin Hongla (Antwerpen), Fabio Depaoli (Sampdoria), Bosko Sutalo (Atalanta), Gianluca Frabotta (Juventus), Lorenzo Montipo (Benevento)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Joaquín Correa (Lazio, 23600000, kölcsön után végleg), Henrih Mhitarjan (Roma, ingyen), André Onana (Ajax, i.)
Kölcsönbe: Romelu Lukaku (Chelsea, 8000000), Kristjan Asllani (Empoli, 4000000), Raoul Bellanova (Cagliari, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Dalbert (Cagliari), Stefano Sensi (Sampdoria), Martín Satriano (Brest), Eddie Salcedo (Genoa), Lucien Agoumé (Brest), Samuele Mulattieri (Crotone), Lorenzo Pirola (Monza), Sebastiano Esposito (Basel), Zinho Vanheusden (Genoa), Marco Pompetti (Pescara), Valentino Lazaro (Benfica), Tibo Persyn (Bruges), Gaetano Oristanio (Volendam), Andrea Pinamonti (Empoli)
Távozott: Michele Di Gregorio (Monza, kölcsön után végleg, 4000000), Andreaw Gravillon (Reims, kv., 350000), Andrea Ranocchia (Monza, i.), Ivan Perisic (Tottenham, i.), Alekszandar Kolarov (visszavonult), Matías Vecino (Lazio, i.), Arturo Vidal (Flamengo, i.), Lorenzo Pirola (Salernitana, 900 000), Alexis Sánchez (Marseille, i.), Cesare Casadei (Chelsea, 15 000 000)
Kölcsönbe: Stefano Sensi (Monza), Marco Pompetti (Südtirol), Ionut Radu (Cremonese), Martín Satriano (Empoli), Sebastiano Esposito (Anderlecht), Tibo Persyn (FC Eindhoven), Zinho Vanheusden (AZ), Samuele Mulattieri (Frosinone), Valentino Lazaro (Torino), Andrea Pinamonti (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Felipe Caicedo (Genoa)

JUVENTUS
Érkezett:
Federico Chiesa (Fiorentina, kölcsön után végleg, 40000000), Fabio Miretti (Juventus U23), Paul Pogba (Manchester United, i.), Ángel Di María (PSG, i.), Andrea Cambiaso (Genoa, 8 500 000), Bremer (Torino, 41 000 000), Filip Kosztics (Eintracht Frankfurt, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Torino), Federico Gatti (Frosinone), Radu Dragusin (Salernitana), Nicolo Fagioli (Cremonese), Gianluca Frabotta (Hellas Verona), Stefano Gori (Como), Douglas Costa (Gremio), Rolando Mandragora (Torino), Nicolo Rovella (Genoa), Aaron Ramsey (Rangers)
Távozott: Merih Demiral (Atalanta, kv., 20000000), Giorgio Chiellini (Los Angeles FC, i.), Douglas Costa (Los Angeles Galaxy, i.), Federico Bernardeschi (Toronto FC, i.), Paulo Dybala (Roma, i.), Rolando Mandragora (Fiorentina, 8 200 000), Matthijs de Ligt (Bayern München, 67 000 000), Aaron Ramsey (Nice, i.), Grigoris Kastanos (Salernitana, 300 000)
Kölcsönbe: Gianluca Frabotta (Lecce), Andrea Cambiaso (Bologna), Radu Dragusin (Genoa), Stefano Gori (Perugia), Filippo Ranocchia (Monza), Luca Pellegrini (Eintracht Frankfurt, i.)
Kölcsönből vissza: Álvaro Morata (Atlético Madrid)

LAZIO
Érkezett:
Marcos Antonio (Sahtar Doneck, 7500000), Mattia Zaccagni (Hellas Verona, kv., 7100000), Nicolo Casale (Hellas Verona, 7 000 000), Alessio Romagnoli (Milan, i.), Mario Gila (Real Madrid B, 6 000 000), Luís Maximiano (Granada, 10 100 000), Matías Vecino (Inter, i.)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Szofian Kijin (Venezia), Tiago Casasola (Frosinone), Emanuele Cicerelli (Frosinone), Vedat Muriqi (Mallorca), Riza Durmisi (Sparta Rotterdam), Jony (Sporting Gijón), Denis Vavro (Köbenhavn), Mohamed Faresz (Torino), Jordan Lukaku (Vicenza), Gonzalo Escalante (Alavés), Fabio Maistro (Ascoli)
Távozott: Joaquín Correa (Inter, kv., 23600000), Lucas Leiva (Gremio, i.), Luiz Felipe (Betis, i.), Jordan Lukaku (szl.), Thomas Strakosha (Brentford, i.), Pepe Reina (Villarreal, i.), Denis Vavro (Köbenhavn, 4 500 000), Vedat Muriqi (Mallorca, 7 500 000), Fabio Maistro (SPAL)
Kölcsönbe: Jony (Gijón), Emanuele Cicerelli (Reggina), Gonzalo Escalante (Cremonese), Raúl Moro (Ternana, 330 000)
Kölcsönből vissza: Jovane Cabral (Sporting CP)

US LECCE
Érkezett:
Federico Brancolini (Fiorentina, i.), Assan Ceesay (Zürich, i.), Federico Baschirotto (Ascoli, 350 000), Joel Voelkerling Persson (Roma U19, 800 000), Federico Di Francesco (SPAL, 500 000), Daniel Samek (Slavia Praha, 2 000 000), Lameck Banda (Maccabi Petah Tikva, 2 000 000)
Kölcsönbe: Gianluca Frabotta (Juventus), Lorenzo Colombo (Milan), Wladimiro Falcone (Sampdoria), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Kristijan Bistrovic (CSZKA Moszkva), Mert Cetin (Hellas Verona), Marin Pongracic (Wolfsburg)
Távozott: Massimo Coda (Genoa, 1500000), Raúl Asencio (Cittadella, i.), Antonino Ragusa (szl.), Gabriel (Coritiba, i.), Mario Gargiulo (Modena, 750 000), Lorenco Simic (Ascoli), Zan Majer (Reggina, i.), Arturo Calabresi (Pisa), Francesco Di Mariano (Palermo, 1 000 000)
Kölcsönbe: Fabio Lucioni (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Milan), Paolo Farago (Cagliari), Antonio Barreca (Monaco)

AC MILAN
Érkezett:
Junior Messias (Crotone, kv., 4 500 000), Divock Origi (Liverpool, i.), Charles De Ketelaere (FC Bruges, 32 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Lecce), Frank Tsadjout (Ascoli), Mattia Caldara (Venezia), Yacine Adli (Bordeaux), Tommaso Pobega (Torino), Léo Duarte (Basaksehir), Lorenzo Colombo (SPAL)
Távozott: Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt, kölcsön után végleg, 12000000), Alessio Romagnoli (Lazio, i.), Franck Kessié (Barcelona, i.), Léo Duarte (Basaksehir, 2 000 000), Samu Castillejo (Valencia, i.), Frank Tsadjout (Cremonese, 850 000), Alessandro Plizzari (Pescara, 200 000), Alessandro Plizzari (Pescara, 200 000)
Kölcsönbe:
Lorenzo Colombo (Lecce), Mattia Caldara (Spezia), Daniel Maldini (Spezia)
Kölcsönből vissza: Alessandro Florenzi (Roma)

AC MONZA
Érkezett:
Andrea Carboni (Cagliari, 4000000), Michele Di Gregorio (Inter, kv., 4000000), Leonardo Mancuso (Empoli, 3000000), Pedro Pereira (Benfica, kv., 2500000), Valentin Antov (CSZKA Szófia, kv., 2000000), Andrea Ranocchia (Inter, i.), Mattia Valoti (SPAL, kv., 2000 000), Andrea Colpani (Atalanta, kv., 9000 000), Davide Bettella (Atalanta, kv., 5000 000), Samuele Birindelli (Pisa, 1 500 000), Alessandro Sorrentino (Pescara, 1 000 000), Gianluca Caprari (Hellas Verona, 3 000 000), Warren Bondo (Nancy, i.)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Cagliari, 400000), Stefano Sensi (Inter), Matteo Pessina (Atalanta), Filippo Ranocchia (Juventus), Davide Diaw (Modena), Marlon (Sahtar Doneck), Pablo Marí (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Mirko Maric (Crotone), Davide Diaw (Vicenza)
Távozott: Giuseppe Bellusci (Ascoli, kv.), Gastón Ramírez (szl.)
Kölcsönbe: Davide Diaw (Modena), Leonardo Mancuso (Como), Davide Bettella (Palermo), Pedro Pereira (Alanyaspor), Luca Mazzitelli (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Leonardo Mancuso (Empoli), Andrea Favilli (Genoa), Lorenzo Pirola (Inter)

SSC NAPOLI
Érkezett:
André Zambo Anguissa (Fulham, kv., 15000000), Mathías Olivera (Getafe, 11000000), Hvicsa Kvarachelia (Dinamo Batumi, 10000000), Leo Östigard (Brighton, 5 000 000), Kim Min Dzse (Fenerbahce, 18 050 000), Salvatore Sirigu (Genoa, i.)
Kölcsönbe: Giacomo Raspadori (Sassuolo, 5 000 000), Tanguy Ndombélé (Tottenham, 500 000), Giovanni Simeone (Napoli, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Michael Folorunsho (Reggina), Gianluca Gaetano (Cremonese), Alessio Zerbin (Frosinone), Franco Ferrari (Pescara), Sebastiano Luperto (Empoli), Nikita Contini (Crotone), Luca Palmiero (Cosenza), Zinédine Machach (Honvéd)
Távozott: Arkadiusz Milik (Marseille, kv., 8000000), Gennaro Tutino (Parma, kv., 5500000), Lorenzo Insigne (Toronto, i.), Fauzi Gulam (szl.), Kévin Malcuit (szl.), David Ospina (al-Nasszr, i.), Dries Mertens (Galatasaray, i.), Zinédine Machach (Ionikos Nikeas), Kalidou Koulibaly (Chelsea, 38 000 000), Franco Ferrari (Vicenza, 450 000), Andrea Petagna (Monza, 2 500 000)
Kölcsönbe:
Sebastiano Luperto (Empoli, 500 000), Michael Folorunsho (Bari), Nikita Contini (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Axel Tuanzebe (Manchester United)

AS ROMA
Érkezett:
Mile Szvilar (Benfica, i.), Nemanja Matics (Manchester United, i.), Zeki Celik (Lille, 7 000 000), Paulo Dybala (Juventus, i.)
Kölcsönbe: Georginio Wijnaldum (PSG)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Getafe), Bryan Reynolds (Kortrijk), Riccardo Calafiori (Genoa), Gonzalo Villar (Getafe), Tommaso Milanese (Alessandria), Ante Coric (Zürich), William Bianda (Nancy), Alessandro Florenzi (Milan), Justin Kluivert (Nice)
Távozott: Pau López (Marseille, kv., 12000 000), Cengiz Ünder (Marseille, kv., 8400000), Robin Olsen (Aston Villa, kv., 3500000), Riccardo Ciervo (Sassuolo, 2000000), Henrih Mhitarjan (Inter, i.), Daniel Fuzato (Ibiza, i.), Davide Santon (szl.), Tommaso Milanese (Cremonese, 750 000), Carles Pérez (Celta Vigo, 1 000 000), Jordan Veretout (Marseille, 11 000 000)
Kölcsönbe: Bryan Reynolds (Westerlo), Gonzalo Villar (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid), Sérgio Oliveira (Porto), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal)

US SALERNITANA 1919
Érkezett:
Emil Bohinen (CSZKA Moszkva, kv., 3250000), Mamadou Coulibaly (Udinese, kv., 3000000), Mikael (Sport Recife, kv., 2730000), Pawel Jaroszynski (Genoa, kv., 1000000), Pasquale Mazzocchi (Venezia, kv., 1000000), Luigi Sepe (Parma, kv., i.), Diego Valencia (Universidad Católica, 2 500 000), Erik Botheim (FK Krasznodar, i.), Matteo Lovato (Atalanta, 7 000 000), Domagoj Bradaric (Lille, 5 000 000), Junior Sambia (Montpellier, i.), Grigoris Kastanos (Juventus), Lorenzo Pirola (Inter, 900 000), Federico Bonazzoli (Sampdoria, 5 000 000), Emanuel Aiwu (Rapid Wien, 3 500 000), Tonny Vilhena (Espanyol, 300 000), Dylan Bronn (Metz, 1 000 000), Giulio Maggiore (Spezia, 4 500 000)
Kölcsönbe:
Antonio Candreva (Sampdoria), Boulaye Dia (Villarreal, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Luka Bogdan (Ternana), Simy (Parma)
Távozott: Milan Djuric (Hellas Verona, i.), Francesco Di Tacchio (Ternana), Vid Belec (APOEL Nikosia), Stefan Strandberg (Valerenga, i.), Diego Perotti (szl.), Andrea Schiavone (szl.), Joel Obi (Reggina, i.), Éderson da Silva (Atalanta, 21 000 000), Riccardo Gagliolo (Reggina), Mamadou Coulibaly (Ternana, 100 000)
Kölcsönbe: Edoardo Iannoni (Perugia), Mikael (Internacional)
Kölcsönből vissza: Lys Mousset (Sheffield United), Radu Dragusin (Juventus), Simone Verdi (Torino), Luca Ranieri (Fiorentina ), Nadir Zortea (Atalanta Bergamo), Matteo Ruggeri (Atalanta), Federico Bonazzoli (Sampdoria), Grigoris Kastanos (Juventus U23)

UC SAMPDORIA
Érkezett:
Francesco Caputo (Sassuolo, kv., 3500000), Abdelhamid Sabiri (Ascoli, kv., 1000000), Tomás Rincón (Torino, kv., i.), Gerard Yepes (Sampdoria U19), Filip Djuricsics (Sassuolo, i.)
Kölcsönbe:
Maxime Leverbe (Pisa), Gonzalo Villar (Roma), Nikita Contini (Napoli)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Empoli), Ernesto Torregrossa (Pisa), Fabio Depaoli (Hellas Verona), Jeison Murillo (Celta Vigo), Manuel De Luca (Perugia), Mehdi Léris (Brescia), Antonino La Gumina (Como), Federico Bonazzoli (Salernitana)
Távozott: Gianluca Caprari (Hellas Verona, kv., 5000000), Albin Ekdal (Spezia, i.), Josida Maja (Schalke, i.), Sebastian Giovinco (szl.), Morten Thorsby (Union Berlin, 3 000 000), Federico Bonazzoli (Salernitana, 5 000 000), Mikkel Damsgaard (Brentford, 15 000 000)
Kölcsönbe: Wladimiro Falcone (Lecce), Kristoffer Askildsen (Lecce), Ernesto Torregrossa (Pisa), Antonino La Gumina (Benevento), Antonio Candreva (Salernitana)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Hellas Verona), Stefano Sensi (Inter), Vladiszlav Szupriaga (Dinamo Kijev)

US SASSUOLO CALCIO
Érkezett:
Agustín Álvarez (Penarol, 12000000), Matheus Henrique (Gremio, kölcsön után végleg, 8000000), Abdu Harrui (Sparta Rotterdam, kv., 3000000), Emil Konradsen Ceide (Rosenborg, kv., 3000000), Riccardo Ciervo (Roma, kv., 2000000), Ryan Flamingo (Sassuolo U19), Kristian Thorstvedt (Genk, 10 000 000)
Kölcsönbe: Andrea Pinamonti (Inter)
Kölcsönből vissza: Martin Erlic (Spezia), Riccardo Marchizza (Empoli), Leonardo Sernicola (Cremonese), Jens Odgaard (Waalwijk), Stefano Turati (Reggina), Claud Adjapong (Reggina), Marco Sala (Crotone)
Távozott: Jérémie Boga (Atalanta, kv., 22000000), Jens Odgaard (AZ, 4100000), Francesco Caputo (Sampdoria, kv., 3500000), Lukás Haraslín (Sparta Praha, kv., 1500 000), Mehdi Burabia (Spezia, kv., 1500000), Enrico Brignola (Benevento, kv.), Francesco Magnanelli (visszavonult), Federico Peluso (szl.), Filip Djuricsics (Sampdoria, i.), Vlad Chiriches (Cremonese), Leonardo Sernicola (Cremonese), Gianluca Scamacca (West Ham, 36 000 000)
Kölcsönbe:
Stefano Turati (Frosinone), Luca Moro (Frosinone), Ryan Flamingo (Vitesse), Marco Sala (Palermo), Giacomo Raspadori (Napoli, 5 000 000)

SPEZIA CALCIO
Érkezett:
Kevin Agudelo (Genoa, kv., 2700000), Arkadiusz Reca (Atalanta, kv., 2000000), Mehdi Burabia (Sassuolo, kv., 1500000), Albin Ekdal (Sampdoria, i.), Bartlomiej Dragowski (Fiorentina, 2 000 000)
Kölcsönbe: Mattia Caldara (Milan), Viktor Kovalenko (Atalanta), Daniel Maldini (Milan)
Kölcsönből vissza: Luca Vignali (Como), Mikael Egill Ellertsson (SPAL), Emil Holm (SönderjyskE), Elio Capradossi (SPAL)
Távozott: Léo Sena (szerződését felbontották), Ivan Provedel (Lazio, 2 000 000), Luca Vignali (Como), Giulio Maggiore (Salernitana, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Martin Erlic (Sassuolo), Rey Manaj (Barcelona), Viktor Kovalenko (Atalanta), Ebrima Colley (Atalanta)

TORINO FC
Érkezett:
Samuele Ricci (Empoli, kölcsön után végleg, 8500000), Pietro Pellegri (Monaco, kölcsön után végleg, 5000000), Etrit Berisha (SPAL, 300000), Emirhan Ilkhan (Besiktas, 4 500 000), Perr Schuurs (Ajax, 9 000 000)
Kölcsönbe: Nemanja Radonjics (Marseille), Valentino Lazaro (Inter), Nikola Vlasic (West Ham), Alekszej Mirancsuk (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Simone Verdi (Salernitana), Horváth Krisztofer (Szeged), Vincenzo Millico (Cosenza), Jacopo Segre (Perugia)
Távozott: Andrea Belotti (szl.), Tomás Rincón (Sampdoria, kv., i.), Cristian Ansaldi (Parma, i.), Bremer (Juventus, 41 000 000), Horváth Krisztofer (Debrecen, i.), Jacopo Segre (Palermo, 1 800 000)
Kölcsönbe: Magnus Warming (Darmstadt), Vincenzo Millico (Cagliari)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Juventus), Mohamed Faresz (Lazio), Etrit Berisha (SPAL), Josip Brekalo (Wolfsburg), Dennis Praet (Leicester City), Tommaso Pobega (Milan), Rolando Mandragora (Juventus)

UDINESE CALCIO
Érkezett:
Beto (Portimonense, kv., 7000000), Destiny Udogie (Hellas Verona, kv., 4000000), Leonardo Buta (Braga, 2000000), Sandi Lovric (Lugano, i.), Festy Ebosele (Derby County, i.), Jaka Bijol (CSZKA Moszkva, 4 000 000), Adam Masina (Watford), Nehuén Pérez (Atlético Madrid, 10 000 000), Enzo Ebosse (Angers, 4 000 000), Hassane Kamara (Watford, 19 000 000)
Kölcsönbe: Destiny Udogie (Tottenham)
Kölcsönből vissza: Cristo González (Real Valladolid), Martin Palumbo (Juventus U23), Felipe Vizeu (Jokohama), Riad Bajic (Brescia)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Salernitana, kv., 3000000), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor, i.), Marvin Zeegelaar (szl.), Kevin Lasagna (Hellas Verona, kv., 6500000), Riad Bajic (Giresunspor, i.), Cristo González (Gijón, i.), Thomas Battistella (Modena, 700 000), Nahuel Molina (Atlético Madrid, 20 000 000), Brandon Soppy (Atalanta, 9 000 000), Destiny Udogie (Tottenham, 18 000 000)
Kölcsönbe: Hassane Kamara (Watford, 19 000 000)

Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Atlético Madrid), Pablo Marí (Arsenal), Ignacio Pussetto (Watford)

Lezárva szombaton reggel, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik