A Milan lehet a Chelsea nagybevásárlásának egyik nyertese?

Vágólapra másolva!
2023.01.24. 15:27
null
Bárhogyan is dönt, jól jár (Fotó: AFP)
Idén sem ússzuk meg az átigazolási időszakot, mondhatni, szerencsére, hiszen ha megnézzük hazánk és a nagyvilág híreit, még mindig a transzferhírek azok, amelyek nem keserítenek el vagy bosszantanak fel bennünket. A mínuszok helyett a százmillió eurók röpködnek a topligákban, a Premier League után a Serie A-val folytatjuk, a szokásoknak megfelelően.

Mégpedig a bajnok MILANNAL, amely sokak nagy meglepetésére ült fel a Serie A trónjára tavaly, most egy mérkőzéssel többet játszva 12 pont a lemaradása az éllovas Napoli mögött (bár a pontlevonások telén ez a hátrány akár időleges jellegű is lehet).

A 2017-es nagy kínai hátszelű nekibuzdulás nem sokáig tartott, ezt követően sikerült félmilliárd eurót befektetni új játékosokba az eladottakon felül három év alatt úgy, hogy közben ne nyerjenek semmit. Tavaly nyár óta az „Il Diavolo”, azaz az „Ördög” a RedBird-korszakát éli, a „VörösMadár”, azaz a RedBird Capital Partners 1.2 milliárd eurót fizetett a klubért – és 60 milliót költött a Charles De Ketelaere, Malick Thiaw, Junior Messias, Alessandro Florenzi, Aster Vranckx, Divock Origi, Sergino Dest sorra.

Az előző többségi tulajdonos, az Elliott Management Corporation (igen, Corporation...) a bajnoki címet 120 millió elköltésével és a Fikayo Tomori, Mike Maignan, Sandro Tonali, Yacine Adli, Fodé Ballo-Touré, Marko Lazetics, Olivier Giroud, Brahim Díaz, Tiemoué Bakayoko, Junior Messias, Florenzi, Pietro Pellegri, Antonio Mirante „13-as” megvételével-kölcsönvételével alapozta meg; láthatjuk, a szokásos nagy transzferforgás alól a Milan sem kivétel.

A 2019 őszén kinevezett Stefano Pioli nem kapott ezen a télen világsztárokat a keretébe, egyelőre érkezett egy 24 éves kolumbiai kapus, a nemzetközi szinten abszolúte ismeretlen Devis Vásquez, valamint a Nordsjaelland visszaküldte kölcsönből a 19 éves svéd középcsatárt, Emil Robackot, aki mindössze 19 percet játszott északon fél év alatt.

Rafael Leao remek formában van, 100 millió eurót fizetnének érte angol topcsapatok, évi 8 millió eurós nettó fizetéssel marasztalja őt a Frederic Massara, Paolo Maldini vezetőpáros (mások szerint 6.5-7 millió évente és 1.2 millió bónusz). Brahim Díazt a nyáron 22 millió euróért meg lehet venni, de a Real Madridnak lesz egy 27 milliós visszavételi opciója, a bajnokságban lassan magára találó középpályásért érdeklődik a Borussia Dortmund is (a Sky Sport és a Sport szerint a Milan megveszi őt, és nem engedi el most sem). Egyesek szerint a Real Madrid visszavinné Theo Hernándezt.

Olivier Giroud 36 éves, a szerződése a nyáron lejár, a Bayern München mellett pár angol csapattal is hírbe hozták, de aligha távozik a télen. A francia évi négymillió eurós fizetésért maradna (Origi évi 4.5 milliót keres), a Milan ajánlata plusz egy évre még 2.5 millió. A Sportitalia értesülései szerint messze a megegyezés, már csak azért is, mert Giroud vissza szeretne térni Angliába, a nejének pedig nem ízlik a milánói élet...

Ugyan a Galatasaray és a Nottingham Forest is hívta, de egy török lap szerint az Adana Demirspor fogja elvinni Milánóból a Chelsea által kölcsönadott középpályást, Tiemoué Bakayokót, akit a nyáron az olasz csapat köteles 17 millióért megvásárolni – ehhez képest ebben az idényben még csak pályára sem lépett... A török csapattól évi 3 millió eurós nettó bért kap majd!

Az olvasóinknak nem is olyan régen bemutatott Riccardo Guffanti csapata, a Cagliari szerint jó ötlet lenne kölcsönkérni a 19 éves szerb csatárt, Marko Lazeticset (a déli gárda új edzője Claudio Ranieri, Lazetics egyik nagybátyja a Topolya-mester Zsarko Lazetics, a másik pedig a Lazióban és a Torinóban is légióskodó Nikola Lazetics). Adli perceket kapott csak Piolitól, a Sampdoriában vagy a Torinóban folytathatja kölcsönben, a Milan nem adna vele vételi jogot. Napok múlva a 37. életévébe lép a román kapus, Ciprian Tatarusanu, akit a Torino és a Fiorentina hív, de most éppen a kezdőcsapat tagja, Mike Maignan ugyanis sérült. A 39 éves kapuvédő, Antonio Mirante szolgálataira a Spezia és a Genoa is igényt tart.

Goncalo Ramosra a jelek szerint csak akkor lesz pénze a Milannak, ha eladja Leaót, Róma hercege, Nicolo Zaniolo inkább reális célpont. Ne feledjük, Olaszországban imádják az utolsó napon felpörgetni a Mercatót, nagy hagyománya van ennek (és minden bizonnyal ők maguk is nagyon élvezik), úgyhogy hosszas alkudozásokra lehet számítani. José Mourinho elismerte, távozni szeretne a 23 éves játékos, de konkrét ajánlat még a Tottenhamtől sem futott be hozzájuk.

Mourinho meg is indokolta, miért nem számít mostanában az olaszra: „Azok játszanak, akik megdolgoznak ezért, és megérdemlik, hogy játsszanak; akik nem dolgoznak, és nem érdemlik meg, nem játszanak”.

Negyvenmillió eurót kértek a világklasszis-ígéret Zaniolóért a nyáron, plusz bónuszokat, olasz szakértők szerint most 25 millióért és bónuszokért már eladják őt (egy lap említ egy 15 százalékos részesedést is a következő vételárból). A Milan kétmilliót adna egy fél évre érte, aztán 25 milliót a bónuszokkal együtt, állítja egybehangzóan a Sportitalia és a Sky Sport Italia, és ha a Milan bejut a Bajnokok Ligájába az idény végén, akkor a vételi opció vételi kötelezettséggé válik. A Calciomercato szerint a 25 millióból 3 millió lenne a bónusz, a futballista fizetése olasz lapok szerint négymillió nettóban.

A Corriere dello Sport úgy tudja, a Milan felkínálta érte kölcsönben előbb Alexis Saelemaekerst, majd Junior Messiast.

Nagyjából 25 milliót adna Zaniolóért a Tottenham is, olyan megoldással, hogy bizonyos számú pályára lépés után kötelező megvenni őt. A West Ham és a Nottingham Forest ajánlata per pillanat nem érdekli az olasz csillagot.


Régi célpont a chelsea-s szélső, Hakim Zijes, aki évi 8 milliós fizetést kér, ennyit kap most Londonban, az olaszok ajánlata azonban csak évi hatmillió. Nettóban, nyilván, és euróban. A Milan ráadásul nem akar fizetni a Chelsea-nek sem a játékos fél évéért – patthelyzet. Angol lapok szerint a Chelsea 15 millió euróért végleg el is adná a szélsőt.

Fabrizio Romano szerint az új cserekapus Maignan felépülése után a ma még bergamói Marco Sportiello lehet, bár az ő szerződése a nyáron lejár, nem sietnek a téli vétellel. Német, olasz és spanyol hírek ide vagy oda, Raphinha szerintünk nem lesz milanos, Jack Grealish sem, hasonló, csúf anyagi okokból; a goal.pl szerint a Bayern München Kingsley Comant is odaadná sok-sok pénz mellett Leaóért. Randal Kolo Muanit képes lesz megfizetni a Milan, ha... igen, kitalálták.

Evan Ndicka is inkább Angliában folytatja, mint a Milanban, a Corriere della Sera szerint a Chelsea ellenben kölcsönadhatja Édouard Mendyt (Maignan sérülése nehezebben gyógyul a vártnál). Szintén a „kékektől” érkezhet Malang Sarr, a szaksajtó szerint neki olyan kellemesen alakul a monacói kölcsönjátéka, mint egy rémálom. A vételi opciója 15 millió euró, ennek beváltása a csoda kategóriájába tartozna, lévén elvétve lép csak pályára.

A Milan sújtó sérüléshullám miatt az olaszok kölcsönkérték Christian Pulisicot és Ruben Loftus-Cheeket is, a Calciomercato szerint remek a kapcsolat a két klub kötött Giroud leigazolása óta, és a Chelsea gigantikus bevásárlása sok jó játékos helyét megingatta a keretben...

Francia és argentin értesülések szerint is beállt a sorba a Milan az Atlético Madrid színe elé Rodrigo De Paulért, a világbajnok középpályást nem marasztalják a vezetők, a szurkolók pedig különösen nem. Houssem Aouar a nyártól ingyen elvihető, értjük az ingyen kifejezés alatt a jó tízmillió eurós ügyvédi és aláírási költségeket. Az érte folyó bértárgyalások éllovasa jelenleg a Betis, ötmillió bruttóval, ez nettóban feleennyi – ám Olaszországban két évig elengedik az adója felét... Ez sem segít azonban a párizsi kapus, Sergio Rico megszerzésekor-kölcsönkérésekor, ismerve a PSG béreit. A Milannál anyagi okokból választanak majd Brahim Díaz és Auar között, tudta meg a Calciomercato (Díazt megszerezni drágább lesz, de a francia válogatott karmester bérigényét az angol kérők alaposan feltornászták, gondoljuk mi).

A megfigyelők a Ligue 2-es St.-Étienne-ből szúrták ki a 17 éves kapust, Noah Raveyre-t, ezt meg Gianluca Di Marzio szúrta ki. A kapus szerződéséből csak hónapok vannak hátra, de rutinos olvasóink ezt biztosan kitalálták. Hasonló cipőben jár Alejandro Grimaldo, a Benfica felkapott játékosa, a Juventus, a Milan, a Dortmund, a Manchester United, a Valencia és a Villarreal érdeklődése megalapozza anyagilag a Grimaldo-família következő 200 évét...

Ha már megfigyelők: a Cesena albán éke, Stiven Shpendi, a genki tartalékban játszó balszellő, a 17 éves Mika Godts, a Sheffield Wednesday 21 éves nigériai középpályása, Fisayo Dele-Bashiru is Milan-kiszemelt. Éppen csak nagykorú a Santos legújabb gyémántja, Angelo Gabriel, a L'Équipe értesülései szerint a Milan 15 millió eurót ajánlott az alacsony termetű szélsőért, plusz bónuszokat.

Az Arsenal kölcsönadta a nyáron a Reimsnek a 21 éves amerikai csatárt, Folarin Balogunt, aki berobbant a Ligue 1-be, 19 mérkőzésen 13 kanadai pontot szerzett – az ára is ennek megfelelő lesz. Vagy el sem adják, Mikel Arteta kérésére a londoniak új szerződést kötöttek vele. Az angol középcsapatok érdeklődése fel is veri az árát húszmillió euró fölé, olyan magasságba, ahol a salzburgi csatár, Noah Okafor ára hegyel.

A legtöbb hír a Milannal kapcsolatban Rafael Leaóról szól: a felajánlott nettó bérre még csak-csak rábólint az ügynöke, csak legyenek busás jutalmak, az Achilles-sarok a kivásárlási ár. Amely most 150 millió euró, és a nyáron csupán egy rövid időszakban érvényes, Leaóék azonban ezt le szeretnék csökkenteni az alacsony (...) fizetés kompenzálásaként 80 millió euróra.

Ez már nem kiugró tétel egy angol topcsapatnak, a Milan könnyen úgy járhat vele, mint a Borussia Dortmund Erling Haalanddal.

Rutinos olvasóink pedig sejtik már a nagy huzavona hátterét, gyökerét: Leao tavaly szakított Jorge Mendesszel, de a szuperügynök nem hagyta magát, és ragaszkodott az aláírt szerződésekhez, az új ügynök pedig egy futballügyekben járatlan francia ügyvéd lett (lenne), de igazából a futballista édesapja tárgyal és dönt mindenről. A Milan részéről a már említett szerint Paolo Maldini, Massara duó tárgyal, egy fél évig még biztosan: mint a La Gazzetta dello Sport írja, ha a Milan nem jut be a BL-be, akkor megbuknak.

Igaz, a tabella állása igencsak pillanatnyi jellegű a Serie A-ban: eddig a csapatok tartottak pontvadászatot, idén csatlakozott hozzájuk az ügyészség is...

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 TELE

ATALANTA BERGAMO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Christian Capone (Südtirol), Khadim Ndiaye (Hebar), Pierluigi Gollini (Fiorentina), Moustapha Cissé (Pisa), Roberto Piccoli (Hellas Verona), Alassane Sidibe (Cosenza), Moustapha Cissé (Pisa), Lorenzo Peli (Novara), Guillaume Renault (Pro Vercelli)
Távozott:
Kölcsönbe: Christian Capone (Reggiana, ingyen), Ruszlan Malinovszkij (Marseille), Pierluigi Gollini (Napoli), Moustapha Cissé (Südtirol), Guillaume Renault (Alessandria), Lorenzo Peli (Citta di Pontedera), Alassane Sidibe (Ascoli), Roberto Piccoli (Empoli), Nadir Zortea (Sassuolo)

BOLOGNA FC
Érkezett:

Kölcsönbe: Jorgosz Kirjakopulosz (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Sebastian Breza (Montréal), Gabriele Corbo (Montréal), Mattia Pagliuca (Imolese), Gianmarco Cangiano (Bari), Federico Ravaglia (Reggina), Dion Ruffo Luci (Trento)
Távozott: Emanuele Acampora (Sant'Antonio Abate, ingyen), Ibrahima Mbaye (CFR Cluj, ingyen)
Kölcsönbe: Gianmarco Cangiano (Fortuna), Musa Juwara (Odense), Sebastian Breza (Carrarese), Denso Kasius (Rapid Wien), Dion Ruffo Luci (Turris), Emanuel Vignato (Empoli)

US CREMONESE
Érkezett:

Kölcsönbe: Alex Ferrari (Sampdoria), Marco Benassi (Fiorentina), Pablo Galdames (Genoa)
Kölcsönből vissza: Blue Mamona (Fiorenzuola), Luca Strizzolo (Perugia)
Távozott: Jaime Báez (Frosinone)
Kölcsönbe: Blue Mamona (Imolese), Jaime Báez (Frosinone), Luca Strizzolo (Modena), Maissa Ndiaye (Vicenza), Luca Zanimacchia (Parma), Tommaso Milanese (Venezia)
Kölcsönből vissza: Santiago Ascacíbar (Hertha), Ionut Radu (Inter), Gonzalo Escalante (Lazio), Jack Hendry (FC Bruges)

EMPOLI FC
Érkezett:

Kölcsönbe: Francesco Caputo (Sampdoria), Roberto Piccoli (Atalanta), Emanuel Vignato (Bologna)
Kölcsönből vissza: Duccio Lazzeri (Prato), Giovanni Crociata (Südtirol), Tommaso Fantacci (Pontedera), Davide Merola (Cosenza), Simone Canestrelli (Pisa), Gabriel Meli (Apollon Lariszasz)
Távozott: Giuseppe Montaperto (Cerignola), Simone Canestrelli (Pisa, 2 600 000)
Kölcsönbe: Sam Lammers (Sampdoria), Leonardo Pezzola (San Donato), Duccio Lazzeri (Firenze Ovest), Giovanni Crociata (Cittadella), Tommaso Fantacci (Arzignano), Gabriel Meli (Recanatese), Emmanuel Ekong (Perugia), Davide Merola (Pescara), Nedim Bajrami (Sassuolo)

AC FIORENTINA
Érkezett: Josip Brekalo (Wolfsburg, 1 500 000), Salvatore Sirigu (Napoli, ingyen), Antonin Barak (Hellas Verona, kölcsön után végleg, 8 600 000), Abdelhamid Szabiri (Sampdoria, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Eduard Dutu (Reggina), Samuele Spalluto (Ternana), Destiny Egharevba (Vis Pesaro), Edoardo Pierozzi (Palermo), Vittorio Agostinelli (Reggina)
Távozott:
Kölcsönbe: Eduard Dutu (Gubbio, ingyen), Jusszef Maleh (Lecce, 500 000), Destiny Egharevba (Fiorenzuola), Samuele Spalluto (Novara), Szymon Zurkowski (Spezia), Edoardo Pierozzi (Como), Marco Benassi (Cremonese), Vittorio Agostinelli (Cosenza), Abdelhamid Szabiri (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Pierluigi Gollini (Atalanta)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Cyril Ngonge (Groningen), Mateusz Praszelik (Slask Wroclaw, 2 000 000), Oliver Abildgaard (Celtic, ingyen)
Kölcsönbe: Deyovaisio Zeefuik (Hertha), Jayden Braaf (Borussia Dortmund II), Adolfo Gaich (CSZKA Moszkva, 500 000), Ondrej Duda (1. FC Köln)
Kölcsönből vissza: Mert Cetin (Lecce)
Távozott: Antonin Barak (Fiorentina, kölcsön után végleg, 8 500 000)
Kölcsönbe: Alessandro Cortinovis (Cosenza), Mert Cetin (Adana Demirspor), Ivan Ilics (Torino), Mattia Chiesa (Mantova), Koray Günter (Sampdoria), Martin Hongla (Real Valladolid)
Kölcsönből vissza: Mateusz Praszelik (Slask Wroclaw), Roberto Piccoli (Atalanta)

INTERNAZIONALE
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Facundo Colidio (Tigre), Fabrizio Bagheria (Recanatese), Sebastiano Esposito (Anderlecht), Ionut Radu (Cremonese), Matias Fonseca (Imolese), Eddie Salcedo (Bari), Edoardo Sottini (Triestina)
Távozott: Matias Fonseca (Montevideo Wanderers)
Kölcsönbe: Fabrizio Bagheria (Livorno), Franco Carboni (Monza), Ionut Radu (Auxerre), Sebastiano Esposito (Bari), Eddie Salcedo (Genoa), Edoardo Sottini (Avellino)

JUVENTUS
Érkezett:
Samuel Iling Junior (Juventus Next Gen)
Kölcsönből vissza: Mohamed Ihattaren (Ajax), Luca Pellegrini (Eintracht Frankfurt)
Távozott:
Kölcsönbe: Weston McKennie (Leeds United, 1 200 000),
Luca Pellegrini (Lazio), Marley Aké (Dijon)

LAZIO
Érkezett:
Kölcsönbe: Luca Pellegrini (Juventus), Diego González (Celaya)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Escalante (Cremonese), Raúl Moro (Ternana), Riza Durmisi (Leganés)
Távozott:
Kölcsönbe: Dimitrije Kamenovics (Sparta Praha), Gonzalo Escalante (Cádiz), Raúl Moro (Oviedo), Riza Durmisi (Tenerife)

US LECCE
Érkezett:
Tommaso Cassandro (Cittadella, 400 000), Simone Romagnoli (Parma)
Kölcsönbe: Jusszef Maleh (Fiorentina, 500 000), Pietro Ceccaroni (Venezia)
Távozott: Brayan Vera (América de Cali, kölcsön után végleg, 300 000 euró)
Kölcsönbe: John Björkengren (Brescia), Pablo Rodríguez (Brescia), Marcin Listkowski (Brescia)
Kölcsönből vissza: Kristijan Bistrovic (CSZKA Moszkva), Mert Cetin (Hellas Verona)

AC MILAN
Érkezett:
Devis Vásquez (Guaraní, 470 000 euró)
Kölcsönből vissza: Luan Capanni (Estrela Amadora), Emil Roback (Nordsjaelland)
Távozott:
Kölcsönbe: Luan Capanni (Arka Gdynia), Andreas Jungdal (Altach)

AC MONZA
Érkezett:
Kölcsönbe: Franco Carboni (Inter)
Távozott: Nicola Rigoni (szerződését felbontották), Antonisz Sziatunisz (Virtus Entella, i.), Andrea Ranocchia (visszavonult), Salvatore Molina (Bari), Matteo Scozzarella (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:
Warren Bondo (Reggina), Andrea Carboni (Venezia), Gabriele Ferrarini (Modena)

SSC NAPOLI
Érkezett:
Kölcsönbe: Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Pierluigi Gollini (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Ambrosino (Como), Eugenio D'Ursi (Foggia), Nikita Contini (Sampdoria), Lorenzo Sgarbi (Renate), Davide Costanzo (Alessandria)
Távozott: Eugenio D'Ursi (Crotone), Kévin Malcuit (Ankaragücü, ingyen), Salvatore Sirigu (Fiorentina)
Kölcsönbe: Alessandro Zanoli (Sampdoria), Lorenzo Sgarbi (Pro Sesto), Nikita Contini (Reggina), Giuseppe Ambrosino (Cittadella), Davide Costanzo (Pro Vercelli)

AS ROMA
Érkezett:
Ola Solbakken (Bodö/Glimt, ingyen), Benjamin Tahirovic (Roma U19)
Kölcsönbe: Diego Llorente (Leeds United, 500 000)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Villar (Sampdoria)
Távozott: Filippo Tripi (Mura, ingyen)
Kölcsönbe: Gonzalo Villar (Getafe), Eldor Shomurodov (Spezia, 1 500 000), Matías Vina (Bournemouth, 750 000)

US SALERNITANA 1919
Érkezett:
Guillermo Ochoa (CF América, ingyen)
Kölcsönbe: Hans Nicolussi Caviglia (Juve Next Gen), Domen Crnigoj (Venezia, 350 000), William Troost-Ekong (Watford)
Kölcsönből vissza: Filippo D'Andrea (Seregno), Mikael (Internacional)
Távozott: Alessandro Micai (Cosenza), Andrei Motoc (Siena, ingyen), Franck Ribéry (visszavonult), Leonardo Capezzi (Perugia), Sanasi Sy (Nimes)
Kölcsönbe: Francesco Orlando (Siena), Julian Kristoffersen (Virtus Verona), Jacopo De Matteis (Fermana)

UC SAMPDORIA
Érkezett: Bram Nuytinck (Udinese)
Kölcsönbe: Sam Lammers (Empoli), Alessandro Zanoli (Napoli), Martin Turk (Parma), Abdelhamid Szabiri (Fiorentina), Emirhan Ilkhan (Torino), Koray Günter (Hellas Verona), Michaël Cuisance (Venezia)
Kölcsönből vissza: Kaique Rocha (Internacional), Marco Bontempi (Arzignano Valchiampo)
Távozott: Kaique Rocha (Athletico Paranaense, ingyen), Abdelhamid Szabiri (Fiorentina, 2 500 000), , Ernesto Torregrossa (Pisa, kölcsön után végleg, 1 800 000)
Kölcsönbe: Francesco Caputo (Empoli), Alex Ferrari (Cremonese), Bartosz Bereszynski (Napoli), Francesco Orlando (Siena), Ertijon Gega (Vis Pesaro), Marco Bontempi (Fiorenzuola), Ronaldo Vieira (Torino), Valerio Verre (Palermo)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Villar (Roma), Nikita Contini (Napoli)

US SASSUOLO CALCIO
Érkezett:
Kölcsönbe: Nadir Zortea (Atalanta), Nedim Bajrami (Empoli)
Kölcsönből vissza: Riccardo Ciervo (Frosinone), Matteo Saccani (Pescara)
Kölcsönből vissza: Luigi Samele (Carrarese), Alessandro Barbetta (Casarano)
Távozott:
Kölcsönbe: Alessandro Barbetta (Pianese), Luigi Samele (Cerignola), Kaan Ayhan (Galatasaray, 400 000), Audace Cerignola (Venezia), Janis Antiste (Amiens), Jorgosz Kirjakopulosz (Bologna), Hamed Junior Traore (Bournemouth)

SPEZIA CALCIO
Érkezett:
Joao G. Moutinho (Orlando City, ingyen), Salvatore Esposito (SPAL), Raimonds Krollis (Valmiera, 1 500 000), Tio Cipot (Mura, 700 000), Federico Marchetti (egyesület nélküli), Przemyslaw Wisniewski (Venezia, 4 000 000)
Kölcsönbe: Szymon Zurkowski (Fiorentina), Eldor Shomurodov (Roma, 1 500 000), Salvatore Esposito (SPAL)
Kölcsönből vissza: Kleis Bozhanaj (Carrarese), Ognjen Sztijepovics (Imolese), Samuel Mraz (Mirandés)
Távozott: Kleis Bozhanaj (Carrarese, i.), Jakub Kiwior (Arsenal, 25 000 000), Ognjen Sztijepovics (Mura), Mikael Egill Ellertsson (Venezia, 850 000)
Kölcsönbe: Leandro Sanca (Famalicao), Aurélien Nguiamba (Jagiellonia), Aimar Sher (Groningen), David Strelec (Reggina), Petko Hrisztov (Venezia), Samuel Mraz (Anorthosis)

TORINO FC
Érkezett:
Kölcsönbe: Andreaw Gravillon (Reims, 300 000), Ivan Ilics (Hellas Verona), Ronaldo Vieira (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Horváth Krisztofer (Debrecen), Lado Akhalaia (Virton), Christian Celesia (Potenza)
Távozott: Altin Kryeziu (Maribor, ingyen), Szasa Lukics (Fulham, 9 100 000)
Kölcsönbe: Lado Akhalaia (Hesperingen), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Simone Edera (Pordenone), Christian Celesia (Messina), Matthew Garbett (NAC), Emirhan Ilkhan (Sampdoria)

UDINESE CALCIO
Érkezett:
Matheus Martins (Fluminense, 6 000 000 euró), Florian Thauvin (Tigres, ingyen)
Kölcsönből vissza: Simone Ianesi (Trento)
Távozott: Bram Nuytinck (Sampdoria), Mato Jajalo (Venezia), Jean-Victor Makengo (Lorient, 11 000 000)
Kölcsönbe: Matheus Martins (Watford), Simone Ianesi (Pontedera)

Dőlt betűvel az őszi átigazoláso, vastaggal az elmúlt tíz nap eseményei.

A NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOKRÓL ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik