Olasz Kupa: a Roma megizzadt a másodosztályú gárda ellen

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.03. 22:59
null
Kiharcolta a győzelmet a Roma (Fotó: Getty Images)
A Roma hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a másodosztályú Cremonesét, míg az Atalanta 3–1-re bizonyult jobbnak a Sassuolónál az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján.

 

A Roma az első perctől fogva nagy nyomást gyakorolt a Cremonese kapujára, de a vezetést mégsem sikerült megszereznie. A vendégek kapusa, Andreas Jungdal több bravúros védést is bemutatott, amivel meccsben tartotta csapatát. Meglepő módon a másodosztályú gárda talált be először, a 37. percben Frank Tsadjout kapott pontos labdát a kapu előtt, amit higgadtan gólra is tudott váltani.

A második félidőben sem igazán változott a játék képe, a rómaiak továbbra is próbáltak helyzeteket teremteni, de egyszerűen nem tudták pontosan befejezni a támadásaikat. A 77. percben azonban megtört a jég, Romelu Lukaku gyönyörű összjáték végén lőtte a labdát a kapuba. Aztán a 85. percben eldőlt a meccs, Paulo Dybala értékesítette a tizenegyest – a vége 2–1 lett a rómaiak javára.

Az Atalanta már a kezdetétől kontrollálta a találkozót. A 24. percben gyönyörű beadás utána labda Charles De Ketelaere elé került, aki okosan a hálóba helyezett. A folytatásban is agresszívan játszottak a hazaiak, de a félidőig már nem sikerült többször betalálniuk.

Nem úgy a fordulás után, amikor a 63. percben megduplázták előnyüket. Ismét a belga De Ketelaere volt eredményes, ezúttal a tizenhatosról eresztett el egy lövést, s a labda a jobb alsó sarokban kötött ki. A 71. percben Alekszej Mirancsuk tovább növelte az előnyt, amelyből a 95. percben Daniel Boloca révén faragtak a vendégek. 3–1

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Atalanta–Sassuolo 3–1
(De Ketelaere 24., 63., Al. Mirancsuk 71., ill. Boloca 90+5.)
Roma–Cremonese (II.) 2–1
(R. Lukaku 77., Dybala 85. – 11-esből, ill. Tsadjout 37.)

A NYOLCADDÖNTŐ TOVÁBBI PROGRAMJA

December 5.
Lazio–Genoa 1–0
December 6.

Fiorentina–Parma (II.) 2–2 – 11-esekkel 4–1
December 19.
Napoli–Frosinone 0–4
December 20.

Internazionale–Bologna 1–2 – hosszabbítás után
Január 1.
Milan–Cagliari 4–1
Január 4.

21.00:
Juventus–Salernitana (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik