Arrigo Sacchi: Itália vénnek való vidék

Vágólapra másolva!
2010.08.05. 20:21
null
„Itt soha, senki nem hitt a fiatal játékosokban" (Fotó: Reuters)
Éles kritikával illette az olasz labdarúgóklubokat Arrigo Sacchi, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legsikeresebb olasz szakvezetője Roberto Baggióval és Gianni Riverával együtt állt a szövetség (FIGC) alkalmazásába, és nem tett lakatot a szájára.

„Mindent megteszek azért, hogy az olasz labdarúgás továbbra is a világelitbe tartozzon, akkor is, ha tudom, hogy itt soha, senki nem hitt a fiatal játékosokban. Olaszország vénnek való vidék" – nyilatkozta Sacchi, aki az olasz futballt körülvevő közeget is kritizálta.

„A labdarúgó-kultúránknak változásra van szüksége. Folytatnunk kell az akadémiák finanszírozását, hiszen innen, az alapoktól tudunk eredményesen építkezni. Az itáliai futball rendkívül eredményközpontú, csak a siker számít, a teljesítmény és a látvány nem" – mondta.

Sacchi szerint a szurkolói agresszió is az olasz futball nagy problémái közé tartozik, a lelátói erőszak ugyanis nem teszi vonzóvá a közeget.

„Sokkal kevésbé erőszakos hangulat kellene a mostaninál. Tegnap is balhé volt egy barátságos mérkőzésen, ez egyszerűen nem olyan közeg, amelyben a fiatalok rendben felnőhetnek. A jövő pedig a fiataloké. Türelemmel kell őket nevelni, hagyni, hogy kibontakoztassák tehetségüket. Nehézségek idején hagyományosan jó csapatokat tudunk összekovácsolni, de ebben a helyzetben teljes összefogásra van szükség" – fogalmazott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik