Gól nélküli 120 perc után a Juve tizenegyesekkel búcsúztatta a Napolit

Vágólapra másolva!
2009.02.04. 23:46
A Juventus hazai pályán tizenegyesekkel vívta ki a továbbjutást az Olasz Kupa negyeddöntőjében a Napolival szemben. A rendes játékidő utolsó tíz percében a Napoli többször is a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést, ám a déliek végül a hosszabbításnak is örülhettek, mivel David Trezeguet találatát les miatt annullálta a játékvezető a 94. percben. Miután a ráadás sem hozott gólt, jöhettek a tizenegyesek, és a lövőpárbajból a Juve került ki győztesen, bár a nápolyiak csak egy lépésre voltak a továbbjutástól. A „zebrák” az elődöntőben a Lazióval találkoznak.
Szép volt, srácok! – mutathatná a nápolyi tizenegyesrúgóknak Alex Manninger
Fotó: Action Images (archív)
Szép volt, srácok! – mutathatná a nápolyi tizenegyesrúgóknak Alex Manninger
Szép volt, srácok! – mutathatná a nápolyi tizenegyesrúgóknak Alex Manninger
Fotó: Action Images (archív)
Szép volt, srácok! – mutathatná a nápolyi tizenegyesrúgóknak Alex Manninger

A találkozó első nyolcvan percét akár át is ugorhatnánk, ugyanis nagy helyzet szinte nem is akadt ebben az időszakban. Az első igazi futballra emlékeztető mozdulatokat Ezequiel Lavezzi mutatta be a szünet után nem sokkal, ám miután kicselezett három embert, Nicola Legrottagliét találta telibe lövésével.

A 80. perctől kezdve aztán mintegy varázsütésre megélénkült a mérkőzés, köszönhetően főként a Napolinak. A rendes játékidő utolsó tíz percében a déliek egymás után vezették veszélyesebbnél veszélyesebb támadásaikat, de gólt ekkor sem sikerült szerezniük.

A 82. percben Lavezzi ugratta ki Walter Garganót, az uruguayi középpályást azonban az utolsó pillanatban Olof Mellberg utolérte, és tökéletes becsúszó szereléssel megakadályozta a gólszerzésben. Egy perccel később Marcelo Zalayeta keseríthette volna el korábbi csapatának híveit, de nagy helyzetben csak az oldalhálót találta el. A nagy Napoli-lehetőségeknek pedig még nem volt vége, ugyanis egy ügyes Hamsík, Lavezzi összjáték után két vendégjátékos is gólt szerezhetett volna, de mindkettő előtt elsuhant a keresztbe lőtt labda.

A slusszpoén ismét David Trezeguet-é, gondolhatták a szurkolók, ám végül a játékvezetőé lett, aki les miatt nem adta meg a francia csatár 94. percben szerzett találatát, így mégis jöhetett a túlóra.

Ennek negyedik percében a meccs helyzetét hagyta ki a Trezegolnak becézett csatár, aki ezúttal nem szolgált rá nevére, ugyanis néhány lépésről a kapusba lőtte a labdát.

Alessandro Del Piero nagy lövésével már nem bírt Nicolás Navarro, kezéről a gólvonalon túlra pattant a labda, de mivel előtte már kezezett, ezt a találatot sem adta meg Nicola Ayroldi.

A hátralévő időben sem született már érvényes gól, így jöhettek a tizenegyesek.

Az első két párban nem hibáztak a játékosok, az első rontás Pavel Nedved nevéhez fűződött, és bár később Lavezzi is kihagyta a maga tizenegyesét, Mohamed Sissoko a lécre lőtte a sajátját, így Matteo Contini az elődöntőbe lőhette volna az övéit. Ehelyett viszont a léc fölé rúgta a labdát, csakúgy, mint a nápolyiak következő rúgója, Gargano, így a Juve lépett a négy közé, ahol a Lazióval találkozik.

OLASZ KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Juventus–Napoli 0–0 – tizenegyesekkel 4–3
Tj.: a Juventus
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik