A Corriere dello Sport szerint Lippi válthatja Ancelottit nyáron

Vágólapra másolva!
2008.02.03. 13:58
A Corriere dello Sport olasz sportnapilap szerint Marcello Lippi veheti át Carlo Ancelotti vezetőedző helyét a legutóbbi BL győztesénél, az olasz AC Milan egyesületénél. A világbajnok mester már korábban kijelentette, újra munkába áll a nyáron. Carlo Ancelotti pedig új kihívásra vágyik, a Barcelonánál, vagy az olasz válogatottnál is szívesen dolgozna a hírek szerint.
Marcello Lippi lehet, hogy már döntött is...
Marcello Lippi lehet, hogy már döntött is...
Marcello Lippi lehet, hogy már döntött is...
Marcello Lippi lehet, hogy már döntött is...

A viareggiói születésű tréner a 2006-os németországi világbajnokság óta nem edzősködött, olyan klubok ajánlatait utasította vissza, mint a Tottenham Hotspur, a Valencia vagy a Juventus.

Az 59 éves, edzőként ötszörös olasz bajnok szakember neve a zebráknál, mint technikai igazgató is felmerült, valószínűbb azonban, hogy pár hónap múlva már egy európai élklub kispadján láthatjuk.

Carlo Ancelotti ugyanis új kihívásra vágyik, a Barcelonánál, vagy az olasz válogatottnál is szívesen dolgozna a hírek szerint.

A piros-feketék mestere 2001 óta mindent megnyert, amit lehetett a milánóiakkal (többek között két BL-serleget), és valószínűleg új kihívás után néz, ez lesz tehát az utolsó szezonja a piros-feketéknél.

Lippi azonban vitán felül méltó utódja lenne Carlettónak, hiszen a Juventusszal ő is sikert sikerre halmozott, és ezt másfél évvel ezelőtt a világbajnoki címmel is megfejelte a squadra azzurra élén.

A két mester legemlékezetesebb egymás elleni mérkőzése egyébként a 2003-as Bajnokok Ligája-döntő volt, ahol a 0-0-s rendes játékidőt követően végül a rossonerik diadalmaskodtak a tizenegyespárbaj után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik