Mario Balotelli két gólja továbbjutást ért az Internazionalénak

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 23:11
Az Internazionale labdarúgócsapata jutott negyedikként az elődöntőbe az Olasz Kupában, miután a milánói alakulat idegenben győzte le a Juventust. Roberto Mancini együttesének legjobbja Mario Balotelli volt, a tizenhét éves támadó két gólt szerzett a 3-2-re megnyert mérkőzésen.
Mario Balotelli (jobbra) két gólt is szerzett
Reuters
Mario Balotelli (jobbra) két gólt is szerzett
Mario Balotelli (jobbra) két gólt is szerzett
Reuters
Mario Balotelli (jobbra) két gólt is szerzett

Az első mérkőzésen Milánóban 2-2-ra végzett a Juventus és az Internazionale együttese, így a továbbjutás kérdése mindenképpen a visszavágóra maradt.

Úgy tűnt a mérkőzés elején, hogy a milánói alakulat kezdi jobban a második összecsapást, hiszen Balotelli egy előreívelt labda után betört a tizenhatoson belülre, majd higgadtan Belardi hálójába lőtt.

Nem örülhetett sokáig a vendég gárda, hiszen négy perccel később Alessandro Del Piero sorfalon megpattanó szabadrúgása kötött ki a kapu jobb alsó sarkában. Ráadásul Maniche hiába állt közel ahhoz, hogy újra az Inter javára fordítsa az eredményt – a kapufát találta el -, az első félóra elteltével egy a kapufáról kipattanó labdát Iaquinta bólintott a vendégek hálójába.

Az első játékrész hajrájához közeledve aztán némileg a szerencsés körülményeknek köszönhetően egyenlítettek a kék-feketék. Egy lövés ugyanis a fejét védeni igyekvő Salihamidzic kezét találta el, így a bajnoki éllovas büntetőhöz jutott, amit Cruz magabiztosan gurított a bal alsó sarokba.

A második játékrész elején aztán újra Balotelli vált a mérkőzés főszereplőjévé, hiszen egy felpasszolt labdát átvett, majd félfordulatból jobbal egy védő szorításában lőtte a bal felső sarokba. A tizenhét éves támadó ezzel ötödik gólját szerezte a kupasorozatban, de ami ennél is fontosabb lehet számára, hogy ezzel a találattal a legjobb négy közé lőtte az Internazionálét.

A délutáni mérkőzésekre visszatérve, a Fiorentina az első negyedóra után szerezte meg a vezetést, Semioli ugrott ki a leshatárról, majd a tizenhatosnál egy cselt csinálva kapura lőtt. A labda a bal kapufáról pattant a hálóba.

A rómaiak a 35. percben egyenlítettek, Kolarov jobb oldalról elvégzett szabadrúgása mindenki mellett elment, majd a jobb sarokba vágódott. A győztes találatot Tommaso Rocchi szállította, aki közelről lőtt a kapuba.

Az Udinese az első meccsen 3-2-re nyert, de idegenben lőtt több góllal végül a Catania jutott az elődöntőbe.

OLASZ KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

Fiorentina - Lazio 1-2 (Semioli 17. ill. Kolarov 35., Rocchi 61.)
Tj: a Lazio 4-2-vel
Catania-Udinese 2-1 (Spinesi 45.-11-es, Morimoto 90. ill. Pepe 2.)
Tj: a Catania 4-4-gyel, idegenben lőtt góllal
Juventus – Internazionale 2-3 (Del Piero 14., Iaquinta 31. ill. Balotelli 10., 54, Cruz 39.-11esből)
Tj: az Internazionale 5-4-gyel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik