A tartalékok nem bizonyítottak: Catania-győzelem Milánóban

Vágólapra másolva!
2007.12.20. 23:19
Milánóban szenvedett egygólos vereséget (2-1) a Cataniától az AC Milan az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében. Carlo Ancelotti csapata Spinesi gólját követően már a 19. percben hátrányba került, hét perccel később pedig Mascara duplázta meg a vendégek előnyét. A második félidőben Paloschi ugyan szépített, ám így is a Catania várhatja előnnyel a visszavágót.
Giuseppe Mascara remek teljesítményével előnyhöz juttatta csapatát
Giuseppe Mascara remek teljesítményével előnyhöz juttatta csapatát
Giuseppe Mascara remek teljesítményével előnyhöz juttatta csapatát
Giuseppe Mascara remek teljesítményével előnyhöz juttatta csapatát

A Kalac - Cafu, Digao, Simic, Favalli - Brocchi, Emerson, Serginho - Aubameyang, Gourcuff - Paloschi összeállításban pályára lépő Milan jól kezdte a mérkőzést. A 8. percben két gólt is szerezhetett volna a friss klubvilágbajnok, ám a befejezésekbe mindig hiba csúszott.

Yoann Gourcuff ziccerben léphetett ki, ám közeli lapos lövését hatalmas bravúrral hárította Albano Bizzarri, a vendégek kapusa. Ugyanebben a minutumban szintén az argentin hálóőr volt a hős: ekkor Serginho kapáslövésének állt útjába.

A Milan tartalékcsapata is uralta az első negyedórát, a mérkőzés elején semilyen jel sem utalt arra, hogy ezen a mérkőzésen megéghet a Bajnokok Ligája címvédője. A 19. perc történése azonban hidegzuhanyként érte a San Siróba kilátogató (amúgy nem túl sok) hazai szimpatizánst. Ekkor Giuseppe Mascara indította a kilépő Gionatha Spinesit, aki kihasználva Digao hibáját Kalac mellett a kapuba lőtt. (0-1)

Alig tíz perccel később pedig már kető volt a Catania előnye. Ezúttal Mascara bombázott a hazai kapuba egy rossz felszabadítást követően. Érdekes, hogy ekkor is az aranylabdás Kaká öccse, Digao szerencsétlenkedett. (0-2)

A 44. percben majdnem szépített a Milan, ám Emerson közeli lövése balszerencséjére Serginhót találta telibe, így ez a helyzet is odalett.

Keveset támadott, remek helyzetkihasználásának köszönhetően mégis megérdemelten vezetett a szünetben a Catania.

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. A Milan meddő mezőnyfölényben játszott, míg a Catania a kontratámadásokra rendezkedett be.

Az 58. percben aztán Alberto Paloschi - kihasználva a hazai védők hibáját - átvett három védő szorításában egy labdát, majd higgadtan a kapuba lőtt. (1-2)

A folytatásban hiába tett meg mindent az egyenlítés érdekében Ancelotti csapata, hazai gyepen 2-1-es vereséget szenvedett. A Catania pályaválasztásával rendezett visszavágón a Milannak egy komolyabb csapattal kell képviseltetnie magát. Persze csak ha tovább kíván jutni...

A visszavágókat január 16-án rendezik meg az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében.

OLASZ KUPA, NYOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS:
Milan-Catania 1-2 (Paloschi 58. ill. Spinesi 19., Mascara 26.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik