Ökölvívás: Tyson és Jones is kemény csatát ígér

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.31. 12:24
null
Mike Tyson nem egyszerű gálameccsre készül (Fotó: AFP)
Elszántan készül, és kemény csatára számít az egymás elleni mérkőzésén Mike Tyson és Roy Jones Jr., a nehézsúlyú profi övökölvívás két élő legendája – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A nyolcmenetesre tervezett összecsapást november 28-án, Los Angelesben vívják, és a feleket megszólaltató MMA Fighting portál beszámolója szerint a bemutató jellegűnek nyilvánított meccsen nagyon is komoly ütközet várható az 54 éves Tyson és az 51 esztendős Jones között, akik fénykorukban hosszú időn keresztül a világ legjobbjai közé tartoztak – írja a távirati iroda.

Eredetileg szeptember 12-én találkoztak volna, de alapvetően a koronavírus-járvány miatt másfél hónappal későbbre halasztották a találkozójukat.

„Harcolni fogunk, és remélem, Jones is beszáll a csatába – idézi az MTI Tysont, aki a hét végi online sajtótájékoztatón jóval elszántabbnak tűnt. – Nagyszerű erőben vagyok, rengeteget edzettem. Eleinte nem akartam ennyi energiát beletenni, de az ellenfél miatt nem tehettem másként."

A hírügynökség kiemeli, Jones azt hangoztatta, hogy még mindig tud bokszolni, és bízik a robbanékonyságában, de érzékeltette, tart ellenfelétől.

„Ha olyan emberrel nézel szembe, mint Tyson, mindenre fel kell készülnöd. Neki nem csak erős ütései vannak, ő egyike azon bunyósoknak, akik végezhetnek veled a ringben. Tudom, milyen meccs lehet ebből, a halálra is felkészültem."

A nehézsúly többször is megkoronázott királya, Tyson 2005-ben bokszolt utoljára, profiként ötven győzelmet aratott – 44-et kiütéssel –, és hatszor maradt alul. Jones 2018-ban fejezte be profi pályafutását, 66 győzelme mellett kilencszer szenvedett vereséget, továbbá négy különböző kategóriában is vb-címig jutott – emlékeztetett az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik