nemzetisport.hu
2013.11.26 07:44 Frissítve: 2014.05.19 01:01

Ökölvívás: Minden idők egyik legjobbja voltam - Haye

Két héttel ezelőtt komoly vállműtéten esett át a korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok David Haye. A hírek akkor arról szóltak, hogy nagy valószínűséggel a pályafutása a végéhez érkezett, a brit ökölvívó azonban úgy gondolja, van esély arra, hogy ne kelljen még szögre akasztania a kesztyűit.

 

Természetesen egy Vladimir Klicsko elleni visszavágó lenne az, amit újból megcélozna David Haye.

„Hosszú gyógyulási folyamat áll most előttem. Hat kapocs van a vállamban, és halvány lila gőzöm sincs, hogy hogyan tovább. Ha a karom teljesen rendbe jön, akkor természetesen a folytatásban gondolkodom. Még mindig úgy gondolom, hogy nem nyújtottam a legjobb formámat Vladimir ellen. Ha tudom majd folytatni, akkor szeretnék visszavágót ellene, de ez mind azon múlik, hogy ha ringbe is lépek, tudom-e hozni a régi formámat. Ha elvennénk Joe Frazier jobb horgát, vagy Muhammad Ali bal egyenesét, akkor teljesen más bunyósokat kapnánk és a Hayemaker nélkül én is csak a régi önmagam árnyéka lennék. Remélem úgy fognak rám emlékezni, mint a valaha volt egyik legjobb cirkálósúlyúra; talán Evander Holyfield mögött a második legjobbra" – nyilatkozta a brit klasszis.

„Soha nem én voltam a legnagyobb a ringben, de mindig bevállaltam a nagyobbakat is és elértem olyan dolgokat, amikben mások nem hittek; például, hogy világbajnok lettem. Ha ennyi volt, akkor elmondhatom, hogy elértem a gyerekkori céljaimat és nincs miért szégyenkeznem. Minden célom valóra vált, bele értve a vitathatatlan cirkálósúlyú címet is! Ha itt a vége, hát legyen...!" – tette hozzá Haye, aki korábban egyszer már bejelentette a visszavonulását.

www.profiboksz.hu

 

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.