Ökölvívás: hamarosan véglegesíthetik a Haney–Lomacsenko és Fury–Uszik derbiket

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.02. 10:31
null
Egyre valószínűbb, hogy Devin Haney és Vaszil Lomacsenko összecsapnak egymás ellen (Fotó: Getty Images)
A Top Rank promótere, Bob Arum kijelentette, hogy már csak a helyszínt kell véglegesíteni a Devin Haney–Vaszil Lomacsenko világbajnoki címmérkőzés megrendezéséhez. Ezzel egyidejűleg az ESPN szerint az Olekszandr Uszik–Tyson Fury mérkőzés véglegesítéséhez is közel állnak a felek.

A Top Rank (és Vaszil Lomacsenko) mérkőzésszervezője, Bob Arum elmondta, hogy már csak a helyszínt keresik Devin Haney (29–0–0, 15 KO) és Vaszil Lomacsenko (17–2–0, 11 KO) könnyűsúlyú világbajnoki címmérkőzéséhez.

Haney 2022-ben kétszer is legyőzte eghangú pontozással a korábbi világbajnokot, George Kambosos Jr.-t, a korábban négy világbajnoki övet is birtokló Lomacsenko pedig októberben tért vissza a ringbe egyéves kihagyását követően, amikor egyhangú pontozással diadalmaskodott Jamaine Ortiz felett.

Haney a WBA, a WBC, IBF, és a WBO világbajnoki övét is kockára teszi az ukrán bunyós ellen. „A bunyósok már megegyeztek egymással. A helyszínt és az időpontot keressük. Mivel Devin muszlim, ezért nem rendezhetjük a mérkőzést a ramadán időszaka alatt (március 22. – április 20.).

New York szóba jöhet mint helyszín, de a (Maddison Square) Garden foglalt lesz a Knicks és a Rangers mérkőzései miatt, emellett Las Vegas és a Közel-Kelet is, ahol rengeteg pénzt fektetnek sportesemények megrendezésébe”
zárta mondandóját Bob Arum.

Sajtóhírek szerint május 20. a tervezett időpont, a súlyhatár pedig 61 kg (135 font) lesz.



Legalább ekkora várakozások előzik meg az Olekszandr Uszik (20–0–0, 13 KO)–Tyson Fury (33–0–1, 24 KO) nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzést. Az ESPN újságírója, Mike Coppinger információi szerint a WBA, az IBF, a WBO, az IBO, valamint a Ring Magazin világbajnoka már megegyezett a szaúd-arábiai mérkőzésszervezőkkel, ha pedig Fury is elfogadja a feltételeket, a helyszín véglegessé válik.

Coppinger szerint ha Fury nem tud megegyezni a szervezőkkel, akkor a Wembley Stadionban rendezhetik a találkozót. A célként kitűzött dátum április 29.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik