MTI/K. B. 2021.05.24 14:14

Ökölvívás: Fury előbb Wilderrel bokszol, csak utána Joshuával

Mindketten aláírták a szerződést, így július 24-én, Las Vegasban harmadszor is összecsaphat a Boksz Világtanács (WBC) jelenlegi nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury és a korábbi övtulajdonos, az amerikai Deontay Wilder – írja az MTI.

Tyson Fury és Deontay Wilder ismét megküzd egymás ellen (Fotó: AFP)

 

Az ESPN beszámolója szerint a felek megállapodása egyben is jelenti, hogy csak a tervezettnél később rendezhetik meg Tyson Fury és a további három fontos szervezet – az IBF, a WBA és a WBO – vb-övét birtokló, szintén brit Anthony Joshua Szaúd-Arábiába tervezett csatáját a profi nehézsúly egyesített világbajnoki címéért, amelynek nemrég bejelentett dátuma augusztus 14. volt.

Fury és Deontay Wilder 2018 decemberében mérkőzött először egymással, küzdelmük döntetlennel zárult. Második meccsükön, tavaly februárban a brit kiütötte az amerikait, megszerezve a WBC-övét. A 32 éves Fury profi karrierjében harminc győzelmet és egy döntetlent számlál, míg a 34 esztendős Wildernek 42 sikere mellett egy döntetlenje és egy veresége van.

„Wilder egy idióta, aki ismét meg fogja kapni a büntetését. Szétverem megint, utána jöhet Anthony Joshua is. Neki nagy a szája, de üres a beszéde. Még az idén találkozom vele is, de előbb Deontay Wilder következik, akit kiütök, és utána azonnal ezzel a másik fickóval fogok foglalkozni″ – idézte Fury szavait az MTI.

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.