Ökölvívás: Bivol pontozással legyőzte a világ legjobbjának tartott Álvarezt

Vágólapra másolva!
2022.05.08. 10:59
null
Bivol pontozással múlta felül Álvarezt (Fotó: AFP)
A profi boksz jelenlegi legjobbjának tartott Saúl Álvarez legyőzésével megvédte címét Dmitrij Bivol, a WBA (Boksz Világszövetség) félnehézsúlyú világbajnoka – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

 

A 12 menetes csatában aratott sikerével veretlenségét megőrző orosz ökölvívó Las Vegasban nyert mexikói ellenfelével szemben, akinél pontozással bizonyult jobbnak a magyar idő szerint vasárnap hajnali összecsapáson. Mindhárom pontozó 115:113-mal adta a meccset Bivolnak, aki a WBA döntése alapján, Oroszország ukrajnai háborúja miatt az orosz zászló és nemzeti szimbólumok nélkül lépett ringbe, s az ország himnusza sem hangozhatott fel – emelte ki az MTI.

A 31 éves Álvarez, aki négy különböző súlycsoportban volt eddig világbajnok, először maradt alul a szorítóban 2013 óta, összmérlegét jelenleg 57 (közte 39 kiütéses) győzelem, és két döntetlen mellett két vereség alkotja. A szintén 31 esztendős Bivol, aki mind a húsz eddigi profi fellépésén diadalmaskodott (11-et KO-val nyert meg), kilencedszer védte meg WBA-címét, amelyet 2017 óta birtokol.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik