CS. M. 2021.09.28 10:11 Frissítve: 2021.09.28 10:55

Boksz: Nem fogok magyarázkodni, tanulnom kell a vereségből! – Joshua

Mint ismert, Olekszandr Uszik 12 menetet követően, egyhangú pontozással legyőzte Anthony Joshuát szombaton a londoni nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésen, ezzel megszerezte a WBA, a WBO, az IBF és az IBO világbajnoki övét is. Joshua a címei elvesztését követően nyilatkozott.

Anthony Joshua egyhangú pontozással kapott ki az ukrán Olekszandr Usziktól (Fotó: AFP)

Anthony Joshua pontozásos vereséget szenvedett a korábbi cirkálósúlyú világelsőtől, a szintén olimpiai bajnok Olekszandr Usziktól, ezzel pedig átadta négy bajnoki övét (WBA, WBO, IBF és IBO) az ukránnak. Joshuát ezt követően rengeteg kritika érte a szurkolók részéről, de ő nem foglalkozik velük, csak arra koncentrál, hogy tanuljon ebből a meccsből.

„Jó kis sakkjátszma volt, én még mindig tanulom ezt az egészet. Ezt a vereséget is úgy fogom fel mint egy leckét, nem pedig mint egy kudarcot. Azt gondolom, hogy a nehézsúlyú világbajnoki címért küzdeni megtisztelő dolog, szóval nem fogok hazamenni és írni, meg kifogásokat keresni. Ebből a vereségből is tanulni fogok, sok új tapasztalatot szereztem. Tovább fejlesztem azokat a készségeket amikre szükségem van és fejlődni fogok. Ha ez volt a sztori vége, akkor kicsit több benne az érzelem, de higgyétek el nekem, hogy még képes vagyok a fejlődésre.” 

Joshua számításait már az első menetben keresztülhúzta Uszik, hiszen a várakozásokkal ellentétben azonnal bátran támadásba lendült. A brit a mérkőzés közepe felé talált magára, azonban az ukrán átvészelte a hátsó kezes ütéseit és a maga javára fordította a mérkőzést.

A két fél visszavágója természetesen szerződésbe van foglalva, így a kérdés csak az, hogy mikor és hol történik meg.

                                                                                                    profiboksz.hu/ CS. M.

ÖKÖLVÍVÁS
PROFI GÁLA, LONDON (TOTTENHAM HOTSPUR STADION)
Nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés

Anthony Joshua (brit)–Olekszandr Uszik (ukrán) 112:117, 112:116, 113:115 

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.